Българи, ваксинирани със Спутник V: Най-хубавото е спокойствието!

В Русия вече има 2 млн. имунизирани, каква е новата ваксина?
211

Спутник V - какво се случва с руската ваксина и как протича имунизацията в Русия? За това разказаха вече ваксинираните стоматолози, живеещи в държавата от три десетилетия - Йорданка Чанева и Диан Иванов.

"След ваксинацията психологически сме страшно спокойни, не може да се сравни с месеците преди това. Не сме очаквали да сме толкова спокойни. Хората трябва да знаят, че най-хубавото след ваксинирането е психологическото спокойствие", споделиха двамата в ефира на "България сутрин".

И обясниха, че до момента няма проблем с руската ваксина Спутник V и с концентрацията на антителата, иначе вече е щяло да бъде съобщено по медиите.

"В Русия вече има 2 млн. ваксинирани, а и активно започват да ваксинират с новата ваксина EpiVaCorona, която е приоритет за хора с алергии. Това е пептидна ваксина с изкуствено наредени белтъци и организмът реагира с изработване на антитела", отбеляза Диан Иванов.

"Когато отидем да се ваксинираме в поликлиниката, лекарят обяснява за нежелани реакции. Това обикновено е лека температура 3 дни", посочи Йорданка Чанева пред Bulgaria ON AIR.

По думите на стоматолозите при ваксинация се подписва съгласие за евентуалните нежелани реакции, но уверяват, че руската ваксина не дава такива.

"Американските ваксини са по-съвременни, в руската се използва малко по-традиционна система. Руската ваксина не даде странични ефекти, те са съвсем малки, единствено може да реагираме алергично към белтъка, и другото - да преболедуваме настинка", поясни Чанева.

"За няколко дни от милион и половина станаха 2 млн., в момента е много голямо желанието на хората да се ваксинират. Ограниченията в Русия намаляват и вярваме, че с ваксинирането всичко ще се оправи", сподели Иванов.

Стоматолозите са на мнение, че новият щам на коронавируса може да е по-заразен, но има шансове да бъде преболедуван по-леко. А в Русия паспорти на ваксинираните няма да се правят, за да няма дискриминация към онези, които не искат да се имунизират.

"Ние призоваваме хората да се ваксинират с утвърдените ваксини", казаха още сънародниците ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американското партньорство е най-доброто партньорство, но българите са прости и не могат да го прилагат правилно, затова измират и са световни шампиони по измиране.
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Палат
71
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Троловете на брюксел са се втурнали да плюят двойно по-усърдно, щото все повече хора виждат, че царят е гол."Царя не е гол (макар че той се изживява като Император, не като цар).Той си е построил палад за един милиард и това е само малка част от богатството му. Всичко - откраднато от Русия.Интересно, какво прави един виден "демократ" като теб да *** в защита на Путинския сатрап?:)))
70
3
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Нормалните хора живеем добре при демокрацията, само простите и некадърните са зле и се оплакват.
69
3
 
9
 
! Отговори
фактите преди 3 години
Малко статистика.При падането под турско робство в България живеят около 1,5 милиона души.Въпреки 5 вековния жесток геноцид при Освобождението сме 4 милиона.Това прави среден прираст от 5000 души годишно.След като"лошите"руснаци ни развалят рахатлъка,само за 66 години България се увеличава с 2 милиона до 6 милиона на 9.09.1944 г.И това на фона на серия от войни и епидемии.Следва истински бум в следващите 45 години"комунистически режим"-още 3 милиона отгоре.С братята кравари-2,5 милиона надолу.
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДемократМного ли ти е мъчно за Горубсо което грабеше български уран и злато за Русия
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А гражданите на САЩ как влизат в България, кандидатстват ли за виза, или си влизат в България като че ли им е бащиния?
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДемократГрешка. Нормалните хора живеем добре. Вие, неграмотните, нкадърните и мързеливите не живеете добре. Това е красотата на демокрацията: колкото си заслужил.:)))))
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПри "комунистическото минало" българите живееха много по-добре от днес.
64
3
 
3
 
! Отговори
до 60 преди 3 години
До АнонименПрав си че Руската ваксина е най-хубава осигурява спокойствие и вечен покой.
63
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Троловете на брюксел са се втурнали да плюят двойно по-усърдно, щото все повече хора виждат, че царят е гол.Давайте другари, последният бой идва, играта е ва-бaнк, че после ще умирате от глад без брюкселските субсидии.
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60Българите влизат в САЩ след кратко интервю. Отнема по-малко време отколкото да ти издадат български паспорт за пътуването.:)))))
61
6
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
При американското партньорство и капитализма живеем добре, ядем банани, САЩ ни доставят модернизирани самолети да се пазим от руската инвазия, САЩ ни доставят американски ток от американски тецове, САЩ ни разработват златото и природните ресурси, добре сме със САЩ.
60
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 58В България всяка година се правят десетки хиляди аборти без никакво извънредно положение. Това е защото червените "мъже" за нищо не ставате и не иска никой да гледа деца от вас.
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото, какво става с визите за САЩ, след 30 години навеждане и целуване на американски ***, българите могат ли без визи да пътуват в САЩ както другите граждани не ЕС, или българите са някаква втора категория хора, полyчовеци.
58
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 54Така е, за съжаление в България все още има милиони остатъци от комунистическото минало.
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2600 българки са направили аборти по време на извънредното положение заради ковид-19.
56
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До избирателМи, отивай да живееш в Северна Корея вместо в Заарланд.:))))
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите мерки предвиждат увеличаване на еднократната парична помощ при раждане на второ дете до 616 хиляди рубли (близо 18 000 лв.). При това решението ще се прилага със задна дата от 1 януари 2020 г. И една добра новина за много рускини еднократна помощ вече ще се дава и за първо дете тя ще е в размер на 466 хиляди рубли (над 13 000 лв.).
54
2
 
10
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Руската ваксина е категорично най-добрата ! Аз и цялото ми семейство ще се ваксинираме с нея ! Руснаците са светила в имунологията !