Кунчев с признание: Даваме си сметка, на хората им писва от мерки

Трябва обаче да достигнем 70 % имунизиране, посочи здравният инспектор
22 яну 2021 12:54, Красимир Ангелов
204
Кунчев с признание: Даваме си сметка, на хората им писва от мерки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Давам си сметка, че не можем безкрайно да издържим с такъв тип мерки, защото на хората им писва и искат нормалния си живот. Това призна главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който пристигна в село Бояджик.

"Хората искат да седнат в кафене, да отидат на гости, да отидат на почивка през лятото, а ние им го отнемаме. Да не говорим, че това е по-приемливата част. Има заведения и ресторанти, които не работят от 4-5 месеца. Има нощни заведения, които не работят от 10 месеца. Ами ако и мъжът, и жената са работили в това заведение? Какво става с техните заеми? С какво издържат живота и децата си. Много добре си даваме сметка колко са тежки мерките", отбеляза той, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Кунчев пристигна в Бояджик, където ще разговаря с местни учители в опит да ги убеди да се ваксинират срещу коронавируса.

"Няма как физически да стигнем до всяко училище. Но когато има случаи и така или иначе се вижда, че хората имат нужда от допълнителна информация, това е добър повод още веднъж да се опитаме да предоставим цялата информация на максимално разбираем език, за да може всеки да си вземе информираното решение", посочи специалистът.

"Намираме се във война. Помислете си хората на моята възраст, аз съм над 60 години, за целия период стана така, че станахме свидетели на нещо, което преобърна света. Ако преди година някой беше казал, че американският президент ще падне заради тази епидемия, че ще спрат да летят самолетите, че няма да може да мръднете до съседната страна, че цели отрасли ще останат без работа за половин или 1 година, някой щеше ли да повярва? Обаче, това е факт", отчете доц. Кунчев.

Той призна, че на този етап никой не може да каже, кога пандемията ще затихне и нещата ще се нормализират.

"Никак не приключваме, за съжаление. Ако гледаме картинката в България, ми изглежда чудесно. На 27-мо място от 30 страни в Европа. Намаляваща заболяемост. Под 500-600 души на човек новозаразени, под 100 души починали. Не забравяйте, че имахме над 200 починали на ден. В същото време едно усещане за недомлъвки, за недоверие. За България 200 души на ден е огромна смъртност", отбеляза главният държавен здравен инспектор.

Кунчев обяви, че ако като общество искаме да няма повече епидемия и да бъдат премахнати мерките, трябва да достигнем 70 % имунизиране. "Решението дали ще се ваксинираш не трябва да се взима на база на лъжливи твърдения и глупости за чипиране", категоричен бе главният здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
10
 
5
 
! Отговори
до Маймунчев преди 3 години
резултатът ми се чини че ще бъде БОРИСОВ 4, а клошарите от протестите пак ще си останат клошари, които преместват кофи и 30 човека пречат на 300 хиляди
30
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Решението дали ще се ваксинираш не трябва да се взима на база на лъжливи твърдения..." или на скрити и покрити твърдения. Трета фаза на клиничните изпитания приключва януари 2023. До тогава всеки ваксинирал се минава в графата бяло лабораторно мишле. Таво не ви го казват. Просто казано се експериментира с вас чрез експериментална ваксина. Трета фаза е най-важната от всички фази. Рисковете са прекалено големи и никой няма да носи отговорност. Нали сте се подписал преди да ви боцнат ваксината!?
29
14
 
3
 
! Отговори
до Ще дойде време преди 3 години
май първо ще бъде изгонен от президенството с камъни Румбата, а това с бесилките го играхте като театър на абсурда
28
3
 
21
 
! Отговори
Маймунчев преди 3 години
И от простотии най-вече им писна. А когато накрая се окаже, че миналата година от ЩАБа и правителството са укривали информация, а на брифингите са си приказвали свободни съчинения(срещу дебело заплащане), давате ли си сметка каква ще е реакцията?
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смирение другари във война сме!Без възстания!
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да достигнем 70% имунизиране. Това Мангъров го каза още в началото. Имунизирането става или чрез преболедуване или чрез принудителна ваксинация. Няма да ни набодете.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще достигнете 70% имунизирани, като нямате ваксини. И в тази класация сме на дъното по брой имунизирани.
24
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На хората им писна от вас.Учили, недоучили папагали, пишман професори по всичко!Без собствено мнение.Май и ти не си учил имунология професоре, та приказваш щуротии.Или те е толкова страх от мафията, че не смееш да гъкнеш.
23
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, в Англия, Франция и Германия като имаше мерки и какво? Що не си тръгна вирусът? Тия мерки не дават никакъв резултат. Ето защо. Пуснете всичко и да си върви живота. Вирусът ще мине и ще замине за 1 месец. И после ще си живеем нормално. Но цял живот маски, ограничения и мерки е все едно вече сме мъртви. На мене не ми се живее цял живот с маска и вкъщи затворен като животно в клетка. Човек умира само веднъж, страхливецът умира всеки ден по 100 пъти.
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ да ви съди. Лек ден копанарр
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комуня..гите яхнаха вълната!
20
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можели да издържат! Аман от кифли! Не ми е кеф. Но не е и болка за умиране. Човек се настройва към новите условия. Като сядам при зъболекар знам, че колкото по-мирно стоя и изтърпя манипулациите, толкова болки и страдания ще си спестя после. Разглезения и с лошо основно образование матреал всичко му пречи. Всеки му е виновен и длъжен. Всеки го лъже и иска да го чипира. Който и пройдоха да се изкаже срещу управляващите, веднага събира овациите. "Вола като рие, на гърба си го хвърля".
19
4
 
20
 
! Отговори
Василев преди 3 години
На Кунчев и на всички здравни тал.асъми им е леко да дават съвети и препоръки, след като им вървят държавните заплати, а хората които губят доходи и остават без надежда, те са прости и не разбират колко е коварен вируса!Кунчев опъва 4-5 000 лева всеки божи месец, без да се е потил, трябва само да следва препоръките на световното задкулистно правителство!!!Агент Бенджи Галахар!ЦРУ!!!
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще ги достигнете тези 70%, като само 10% от хората искат да се ваксинират, но и те може да се откажат, като видят какви лъжи бълвате всеки ден.
17
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви сметки не си дават ! Сметки само събират !!!
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още в началото на епидемията беше ясно какви са вариантите. Единият е спиране на епидемията с подходящи мерки за 2-3 месеца, след което животът си тръгва нормално. Другият вариант е да не се спира епидемията, а само евентуално да се ограничава до възможностите на крематориумите и погребенията и да се чака да стане чудо. Управляващите в България избраха втория вариант ...
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гаранция, че не си даваш сметка. Интересува те само твоята сметка. Но и тя ще бъде видяна. Колкото по-скоро, толкова по-добре.
14
2
 
10
 
! Отговори
до славянин преди 3 години
ами не се ваксинирай, като т е шубе, какво си се загрижил за мен, например
13
0
 
15
 
! Отговори
... преди 3 години
Лоренцо Ламас каза, че ще отварят заведенията на първи Февруари.
12
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най ситите тука скачат,за да използват ситуацията срещу Боко!Познат похват на комунистите и Метежника!Разделяй и владей!!!