Кунчев с признание: Даваме си сметка, на хората им писва от мерки

Трябва обаче да достигнем 70 % имунизиране, посочи здравният инспектор
22 яну 2021 12:54, Красимир Ангелов
204
Кунчев с признание: Даваме си сметка, на хората им писва от мерки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Давам си сметка, че не можем безкрайно да издържим с такъв тип мерки, защото на хората им писва и искат нормалния си живот. Това призна главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който пристигна в село Бояджик.

"Хората искат да седнат в кафене, да отидат на гости, да отидат на почивка през лятото, а ние им го отнемаме. Да не говорим, че това е по-приемливата част. Има заведения и ресторанти, които не работят от 4-5 месеца. Има нощни заведения, които не работят от 10 месеца. Ами ако и мъжът, и жената са работили в това заведение? Какво става с техните заеми? С какво издържат живота и децата си. Много добре си даваме сметка колко са тежки мерките", отбеляза той, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Кунчев пристигна в Бояджик, където ще разговаря с местни учители в опит да ги убеди да се ваксинират срещу коронавируса.

"Няма как физически да стигнем до всяко училище. Но когато има случаи и така или иначе се вижда, че хората имат нужда от допълнителна информация, това е добър повод още веднъж да се опитаме да предоставим цялата информация на максимално разбираем език, за да може всеки да си вземе информираното решение", посочи специалистът.

"Намираме се във война. Помислете си хората на моята възраст, аз съм над 60 години, за целия период стана така, че станахме свидетели на нещо, което преобърна света. Ако преди година някой беше казал, че американският президент ще падне заради тази епидемия, че ще спрат да летят самолетите, че няма да може да мръднете до съседната страна, че цели отрасли ще останат без работа за половин или 1 година, някой щеше ли да повярва? Обаче, това е факт", отчете доц. Кунчев.

Той призна, че на този етап никой не може да каже, кога пандемията ще затихне и нещата ще се нормализират.

"Никак не приключваме, за съжаление. Ако гледаме картинката в България, ми изглежда чудесно. На 27-мо място от 30 страни в Европа. Намаляваща заболяемост. Под 500-600 души на човек новозаразени, под 100 души починали. Не забравяйте, че имахме над 200 починали на ден. В същото време едно усещане за недомлъвки, за недоверие. За България 200 души на ден е огромна смъртност", отбеляза главният държавен здравен инспектор.

Кунчев обяви, че ако като общество искаме да няма повече епидемия и да бъдат премахнати мерките, трябва да достигнем 70 % имунизиране. "Решението дали ще се ваксинираш не трябва да се взима на база на лъжливи твърдения и глупости за чипиране", категоричен бе главният здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, пак нещо ви е трудно да схванете ситуацията! Твърде много хора останаха без работа и доходи. Не става въпрос за каприз, че да им писва! Тук става въпрос за оцеляване!
10
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не си давате сметка, защото главите ви са празни. И на хората им писва не от мерките, а от НЕЕФЕКТИВНИТЕ И ГЛУПАВИ мерки. Защото има и работещи мерки, но не и в България. Тук обрекохте стотици хиляди хора на глад и мизерия, като непрекъснато повтаряте като мантра едни и същи глупости как всичко е под контрол и всичко е ОК. А реално всичко е една огромна измама, че правите нещо, здравната система не работи, икономиката не работи, държавната администрация е оставена да рекети...
9
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"трябва да достигнем 70 % имунизиране"При тези темпове на ваксинация ще стане след 2030, когато този вирус ще бъде "пенсиониран". Догодина като излезе нов вирус, за кой по-напред?
8
9
 
0
 
! Отговори
ПРОТЕСТЪР преди 3 години
х е протестър и иска само едно ... да изпълни задачата поставена от фигуранта да се създава напрежение
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев вземи и моята ваксина
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изградените антитела от преболедувалите не помагат при новия вирус, който вече е и в България!
5
4
 
42
 
! Отговори
славянин преди 3 години
''Трябва обаче да достигнем 70 % имунизиране, посочи здравният инспектор''70 % имунизиране ще постигнете, когато Слънцето изгрее от запад, а ако ваксинацията не предпазва нито от заразяване, нито от заболяване, защо тогава толкова много се пънете и пените да ни ваксинирате!? Май въобще не от грижа за нашето здраве, а от съвсем друг интерес, пардон, грижа!
4
4
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
нали си противник на ваксинирането, защото щели да те чипират и да загубиш либидо
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората мизерстват и гладуват не им е до баровете и ресторантите ви . Сития на гладния не вярва Кунчев. За съд сте
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай ваксини Кунчев, стига сте ни лъгали! Дайте на - после ваксини на хората, и ти си лъжец като шефа ти Борисов!
1
2
 
26
 
! Отговори
zeus преди 3 години
Хайде сега, а вече боледувалите с изграден имунитет що не ги броите към ваксинираните?