Алибегов: Заведенията не са по-опасни от ресторантите в хотелите

Има дискриминация, твърди той
27 яну 2021 12:49, Анисия Иванова
45
Алибегов: Заведенията не са по-опасни от ресторантите в хотелите
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Искаме да разберем каква е разликата между ресторантите в хотелите и ресторантите пред хотелите, защото се получава така, че едните са безопасни, а другите – много опасни. Това е дискриминация. Този коментар направи Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията (БАЗ), в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Наблюдаваме един спад на заболелите. Обяснява ни се, че въпреки това при редица други браншове мерките ще бъдат разхлабени, но нашите ресторанти и клубове ще останат затворени и занапред. В същото време хотелиерската индустрия работи през цялото време“, каза Алибегов пред Bloomberg TV Bulgaria.

Той допълни, че протестът, който ще се проведе днес е с искане да се отворят ресторантите на 1 февруари и да бъдат изплатени обещаните обезщетения до 31 януари.

Още по темата

„В периода, когато сме работили сме се възползвали от мярката 80 на 20, която запази много работни места. Но от както ни затвориха отново до миналата седмица, към служителите нямаше изплатени почти никакви пари“, поясни гостът.

Председателят на Българската асоциация на заведенията обяви още, че не се притеснява, че заведенията могат да останат празни, ако бъдат отворени.

„Вече има голям брой хора, които са преминали вируса и такива, които вече имат антитела. Нашите заведения не са по-опасни от ресторантите в хотелите. Освен това, посещаването на заведение е доброволен акт. Ако потребителите искат да дойдат – ще го направят. Ние трябва да започнем отнякъде, служителите трябва да се върнат на работните си места и да започнат отново да получават заплати“, допълни още Алибегов.

Целият разговор може да видите във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
26
 
! Отговори
Вторник преди 3 години
Алибегай от тука ве.
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е. Но ресторантите в хотелите са на по-специални хора. Това е положението.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има дискриминация в България.
16
7
 
26
 
! Отговори
le6tan преди 3 години
Още не мога да разбера, няма ли в БГ нормални хора - интелигентни, адекватни, които да са на ръководни позиции. Ще ме прощава този Ричи, ама изглежда като от 90-те - Маджо стайл. Тегава работа е БГ ...
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В хотелските ресторанти се правят точно същите моабети като в обикновените. Те не работят само за гости на хотела, а понякога хотелът и ресторантът се стопанисват дори от две различни фирми. В Германия примерно хотелските ресторанти вечер могат да носят само храна по стаите или навън по поръчка, но сутрин закуската си е в тях, за да е само за гостите. Странно, в момента наистина може да се сервира закуска, а не се раздават пакети като след първия локдаун.
14
2
 
21
 
! Отговори
Нахални същества! преди 3 години
По-точно безкрайно нахални! Бизнеса им е несъвместим с пандемията и вируса. Какво толкова е трудното за разбиране? Ами, да, не им е изгодно, но пък в други времена, други бизнеси са били засегнати, а кръчмите работеха на макс. Съдба, пазарна конюнктура... Временно ще е така.
13
1
 
28
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТОЗИ ДЪЛГОКОСИЯ ДЪРЖИ ИЗНЕСЕНО КАФЕ НА СРЕДАТА НА ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА НА ВИТОШКА- И Е РЕГИСТРИРАНО КАТО ТЕНТА(НАВЕС) !!!!!!!!!!!!!!!!
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките и спада на заразените доказаха, че те са заразявали народа и трябва да бъдат съдени за биотероризъм.Как да обясним падането на заразените след затваряне на кръчмите? Пак искат да получат кървави пари от масово заразяване на хора.
11
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 30.г ходех по кръчми маса пари за цигари и пиячка съм дал и все не ми стигаха парите.Сега покрай тия затворени кръчми и парички си имам и цигарите отказах,спрях да се наливам като талпа само понякога 1-2 чашки винце и това е...няма да им стъпя повече в тъпите кръчми да им пълня бездънните джобове на Алибеговци и компания.
10
5
 
20
 
! Отговори
Не е така преди 3 години
В желанието си да отворят,Алибегов и сие започват масирана кампаниясрещу здравните органи и не се свенят да говорят неистини.В хотелаклиентите не се сменят толкова често,постоянни са по за няколко дни,потокът не е толкова променлив.В някои хотели измерват температуратапри регистрация.Все едно да сравниш такси,в което се возиш само ти исемейството ти за 2-3 или повече дни с автобус от градския транспорт.
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ричито изнесъл масички пред ресторанта си. Пълно с кифли захапали цигари и пиещи алкохол .Няма ли кой да види, че никаква дистанция не се спазва?
8
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Логичо е ресторанта в хотела да работи защото когато пристигнеш в 20 часа все някъде трябва да хапнеш. Това няма нищо общо с кръчмарските моабети.
7
2
 
18
 
! Отговори
Шенол преди 3 години
Нека ги отворят. Който иска да ходи там. За мен е без значение, заплатата ми е твърде ниска за да си позволя да ходя по ресторанти.
6
2
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До ПредприемачГлупости. Не говорете като нищо не знаете а всичко ви е само догадка. От първо лице ви казвам, че производителите продължават да си доставят продуктите както преди, защото повечето ресторанти готвят за доставки по домовете, както и за кетъринг събития. По хотелите също си пласират продукцията, както и по магазините. Моята нали има 2 мандри, отделно вноса от чужбина и износа на зехтин, маслини, турски сладки, хамони, чоризоне са го спирали. Тройно забогатя в тази пандемия
5
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече заведения работят, толкова повече квадратна площ се отваря и има място за социална дистанция. Ангелов май иска да ни натъпче в хотелите на неговите апапи мутрите, гъсто насядали и да се заразяваме безконтролно.
4
7
 
13
 
! Отговори
Митьо преди 3 години
Този е неприятен. Но задава интересен въпрос? Как за едни може а за други не?
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелите са на наши хора които дърпат конците в сравнение с тях сте много малки.
2
2
 
14
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Това затваряне на заведенията води много свързани бизнеси също надолу. Транспорт, логистика, снабдители, производители на храни и алкохол....
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този не се ли умори да повтаря като папагал една и съща опорна точка.