Китай продължава да отказва да предостави ключови данни за COVID-19

Американският съветник по националната сигурност заяви, че е "дълбоко разтревожен“
14 фев 2021 19:02, Нели Христова
105
Китай продължава да отказва да предостави ключови данни за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Нараства напрежението относно разследването на Световната здравна организация (СЗО) за произхода на Ковид-19, пише The Guardian. Един от нейните членове заяви, че Китай е отказал да предостави ключови данни, а американският съветник по националната сигурност заяви, че е "дълбоко разтревожен“ относно първоначалните констатации.

Международната делегация на СЗО пътува до китайския град Ухан миналия месец като част от усилията да разбере повече за първоначалното огнище на вируса. Доминик Дуайър, австралийски експерт по инфекциозни болести, който беше част от екипа, заяви, че са поискали необработени данни за пациентите, но са получили само финално обобщение.

Дуайър заяви в събота, че споделянето на анонимни „сурови“ данни е „стандартна практика“ за разследване на огнище. По думите му този вид данни са особено важни в усилията за разбиране на Ковид-19, тъй като само половината от 174 първоначални случая са били посетили вече затворения пазар, където първоначално бе открит вирусът.

Ухан е мястото, където е вирусът бе идентифициран за първи път и бе тежко засегнат от инфекциите, но Китай се опитва да постави под съмнение дали Ковид-19 наистина е тръгнал от там или по-скоро от вносните замразени храни.

Миналата седмица шефът на делегацията на СЗО Ухан Питър Бен Ембарек заяви, че е "изключително малко вероятно“ вирусът да е "изпуснат“ от лаборатория. С това твърдение той отговори на конспиративните теории, които бяха защитавани в социалните мрежи, включително и от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Цялата статия четете на сайта на BloombergTVBulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
7
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
т.нар. демократи с плоската си пропаганда крадяха едни от други китайските помощи и като се закрепиха малко от малко почнаха да ги плюят, че искали да ги превземат. Хахахаха. Иначе, от Китай предоставиха абсолютно всичко- изолираха вируса,секвенираха го,класифицираха го, скринираха базите данни за лекарства и проведоха ин витро и ин виво тестове и направиха протоколи за лечение. Показаха как трябва да бъдат прилагани мерките и така нататък.
53
0
 
4
 
! Отговори
НЕ ВСИЧКИ ВИРУСИ преди 3 години
НЕ всички са лоши вируси има и ползи от вирусите независимо дали са изкуствено създадени или не.
52
6
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Умишлено са го създали, за да съсипят света.
51
3
 
11
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 3 години
НА КОМУНИСТИ И ЛЕВИЧАРИ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА ИЗОБЩО!!ТОВА НЕ СА ХОРА... ТОВА СА ХОМОПИТЕЦИ, КОИТО ЖИВЕЯТ ОЩЕ В. "РОБОВЛАДЕЛСКИЯ КОМУНИЗЪМ".... И ВЛАСТТА. Е ВСИЧКО ЗА ТЯХ.ТЕ НЯМАТ ЗАДРЪЖКИ!ГОТОВИ СА НА ВСИЧКО, СРЕЩУ ВСИЧКИ.
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво са ви данни? Нали великите учени от великите университети и лаборатории уловиха вируса, изследваха го и създадоха ваксини?
49
5
 
2
 
! Отговори
Опулен преди 3 години
Че ти тия питеци в Сирия за хора ли ги броиш?
48
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-вероятно вируса е тръгнал от някоя американска лаборатория, но го прикриват по заповед на САЩ като върховен диктатор.
47
9
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Бате, хранил съм се на маса от зелен мрамор в Пекин. Такива неща, които няма смисъл да споделям на хора които приемат хамбургера за връх в кулинарията. Хахахахаха А 40% от краварите ядат зоб за животни, защото имат 19 пъти повече бедни отколкото в Китай.
46
5
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ МНОГО ЛЪГА И МОЖЕ ДА ИМ СЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПАНДЕМИЯТА!!!НО Е КРАЙНО НЕЧЕСТНО ДА СЕ БОМБИ КИТАЙ ПРЕДИ ДА СЕ БОМБИ ПУТИНСТАН КОЙТО ИЗБИ ДОСТА ХОРА В СИРИЯ И УКРАЙНА!
45
1
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Много неща мога да ви разкажа за Китай с информация от ПЪРВА ръка:):):)А тук некви си драскат некви глупости:):):)
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ядрен удар хубаво ама и китай имат ракети.
43
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото китайците тихомълком извършиха световен Холокост десетки пъти по смъртоносен от тоя на Хитлер. Плачат си за масивен ядрен удар, за да е за урок за следващите "специалисти" по генно инженерство!
42
0
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Последно ми сде оплака,че искали да му изядат ДжакРъсела:):):)
41
0
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Тук некви пишат Ала Бала за Китай,докато на мене Гришата Порожанов къде е посланик там ми е разказвал толкова много:):):):)
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Ти лично ли присъства когато американците пуска а вируса в Китай за да го изпробват бе, пингвин?
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А помним как реваха на Садам че не пускал инспекторите, а той завалийката хем ги пусна хем му разораха държавата. Тук с Китай си плаче за изненадващ масивен ядрен удар! При това съгласувано с Русия! Русия няма какво да се застъпва за китайците защото и те губят от ниските цени на петрола заради спрелите пътувания по целия свят.
38
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ФАЩ СА ЗАТЪНАЛИ В ДЪЛГОВЕ!!!----------------------------------------------------------А ЗАЩО НЕ ФАЩ ДА СА ПУСНАЛИ ВИРУСА В КИТАЙ ЗА ДА ГИ СЪДЯТ ПОСЛЕ И ТАКА ДА КОНФИСКУВАТ ЦЯЛОТО ИМ ВЗЕМАНЕ КОЕТО ИМАТ ВЪВ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА ФАЩ ;DФАЩ ОБЯВИХА ТРИЛИОНИ ЗАГУБИ ЗАРАДИ КОВИД !!!АКО КИТАЙ ИМА 10 ТРИЛИОНА ВЪВ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА ФАЩ ТАЗИ СУМА МОЖЕ ДА БЪДЕ КОНФИСКУВАНА С ЛЕКОТА!
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално американските съветници по национална сигурност се тревожат за всичко не е в интерес на империята , за това му се плаща да пази империята и да внася бъркотия в всичко което не е в интерес на империята.
36
2
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
В България фраш с Руснаци и Китайци:):):)Българите в Китай и Русия се броят на пръсти:):):)И пак да напомня,че Гришата от Созопол къде сега е посланик в Китай ми е приятел и всяко лято си пиеме Узото заедно на Пъци Бара и на Метълското:):):)
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък... какъв е, че да иска от Китай каквото и да е, пък после и да се сърди като даже не го отразят?Нещо много на сериозно се взимат някои. Дето се вика - нямат покритие...