Китай продължава да отказва да предостави ключови данни за COVID-19

Американският съветник по националната сигурност заяви, че е "дълбоко разтревожен“
14 фев 2021 19:02, Нели Христова
105
Китай продължава да отказва да предостави ключови данни за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Нараства напрежението относно разследването на Световната здравна организация (СЗО) за произхода на Ковид-19, пише The Guardian. Един от нейните членове заяви, че Китай е отказал да предостави ключови данни, а американският съветник по националната сигурност заяви, че е "дълбоко разтревожен“ относно първоначалните констатации.

Международната делегация на СЗО пътува до китайския град Ухан миналия месец като част от усилията да разбере повече за първоначалното огнище на вируса. Доминик Дуайър, австралийски експерт по инфекциозни болести, който беше част от екипа, заяви, че са поискали необработени данни за пациентите, но са получили само финално обобщение.

Дуайър заяви в събота, че споделянето на анонимни „сурови“ данни е „стандартна практика“ за разследване на огнище. По думите му този вид данни са особено важни в усилията за разбиране на Ковид-19, тъй като само половината от 174 първоначални случая са били посетили вече затворения пазар, където първоначално бе открит вирусът.

Ухан е мястото, където е вирусът бе идентифициран за първи път и бе тежко засегнат от инфекциите, но Китай се опитва да постави под съмнение дали Ковид-19 наистина е тръгнал от там или по-скоро от вносните замразени храни.

Миналата седмица шефът на делегацията на СЗО Ухан Питър Бен Ембарек заяви, че е "изключително малко вероятно“ вирусът да е "изпуснат“ от лаборатория. С това твърдение той отговори на конспиративните теории, които бяха защитавани в социалните мрежи, включително и от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Цялата статия четете на сайта на BloombergTVBulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
1
 
! Отговори
ЮСА Тудей преди 3 години
Американците са едни глпаци.Каубойска шапка дънки риза пищак(Байдън каза че ще им ги вземе) и глупости.
73
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Китай, глупости на търкалета... Стига вече с драмите. Дърпат ги за опашката, после целия свят ще съжалява... Решат ли, ще ни таковат майката на всичките. Света ще обърнат американците, само и само да се върнат обратно отгоре, ама няма вече такъв сценарий... То на всеки му омръзва рано или късно да го тъпчат, колкото и търпение да има... Твърде дълго си раазиграваха коня както и където им скимне...
72
0
 
0
 
! Отговори
Американ преди 3 години
СЗО отново лъже, ЕС и Дремещ Джо "не забелязват"..
71
1
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Хахахахаха аз му обяснявам на това гърне как стоят нещата, когато трябва да докажеш нов заразен вирус, той ми обяснявал на мен. И какво ми обясняваш? Че Китай крили вируса за който два месеца след карантината в Ухан, демократите разпрааха че не е страшен докато не пламна Ломбардия и не я изолираха от всякаква помощ. Та трябваше руснаците и китайците да помагат. Смешковци. Ама туризъмче треа нали ? Щото китайците наливат бая с туристите в ЕС.
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми що крият жълтурите? - щото ще им лъсне планът за биологична война. Неслучайно най - пострадале САЩ! А СЗО и на китайско финанисране, ясно е ,ч е ще замажат нещата.
69
2
 
13
 
! Отговори
Ахаа преди 3 години
Нали уж на ония от СЗО всичко им беше станало ясно.. ! Те май повече лъжат от китайците, или поне колкото тях !
68
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не от лаборатория от къде ще е дошъл? Първо е взет от прилеп после е дообработен в лаборатория и на края "изпуснат". С вируса се цели да се унищожат цели държави и тяхната територия да бъде завладяна от китайците а те се очаква да станат няколко милиарда. Китай ще им стане тясна. ХИВ пък е изцяло създаден в лаборатория.
67
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайският е труден, а китайците няма да ви пуснат да работите там, но можете да учите руски, руският е близък до българския.
66
13
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
И как изобщо си позволяват да ги обвиняват в забавяне, когато доказано вируса е циркулирал в сащ и Европа много преди да се светнат в Китай. Защо не то изолираха те ? Единственото в което могат да ги обвиняват е ,че вируса може да е тръгнал от Китай, но инфлуенцата която взема много повече жертви тръгва от сащ. Чернобил гърми в СССР, Фукушима в Япония и така нататък. А, Германия, Австрия, Италия, Япония, България и т.н. пък правят най голямото мазало в човешката история.
65
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТПак ще повторя, белким вденеш: Китай НАРОЧНО КРИЕШЕ ИЗВЕСТНАТА ИМ ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ ВИРУСА СЕ ПРЕДАВА ОТ ЧОВЕК НА ЧОВЕК. Не само това, но на всеки, който се опитваше да предаде какво се случва в китайските болници му разказваха играта.Червените само от едно разбирате, тъй че повече не смятам да ти обяснявам.
64
5
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
За да може някой да твърди за броя заразени от нов вирус,трябва да е изолирал и потвърдил,че това е нов вирус и да е направил специфични тестове. Това е. Единственият спор за някакви сурови данни наистина може да бъде само кога са го секвенирали. Но тези данни са предоставени. И нали се сещате, че ако искат да го прикрият ще предоставят данни от секвениране когато си поискат, пак ще са сурови. Но генома беше наличен средата на януари.
63
7
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Абе вие добре ли сте изобщо? Докато Китай беше под тревога, тръмпелини и бориса разпрааха че това било комунистическа пропаганда и вирус нямало, а ЕС държеше границите си отворени към и от Китай и навсякъде щото не било демократично да ги затварят. Япония Корея веднага ограничиха полетите. Нормално. После и Китай ограничи полетите от Европа. Пак нормално. Да ви и на демокрацията.
62
6
 
1
 
! Отговори
V преди 3 години
Китай е лъгал за броя на заразените от първата вълна за да не затваря като герб цялата икономика. И аз така щях да направя ако бях на тяхно място а не като герб. Ако на 4 април партиите от ф16 не паднат от власт не само България губим .Тези партии работят против идеята за обединена Европа в полза на САЩ .Така САЩ и Китай остават единствени конкуренти а Европа отпада. Симбиозата между САЩ и Китай работи за долара против нас .
61
5
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ами за да установят че се предава от човек на човек, първо трябва да установят че атипичните пневмонии са вирусни, а за да установят атипични пневмонии трябва да има повече случаи, да изолират вируса, да му секвенират генома и да започнат да тестват хората със специфични тестове. Китай реагираха блестящо бързо. А когато започнаха да карантинират хора и области демократите скимтяха за правата на човека. Съобщиха за проблема края на декември, а че се предава от човек на човек средата та януари.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТТия, които Китай и в момента Китай отказва да предаде.Ти *** ли си та не можеш да прочетеш какво ти написах: Китай ОТРИЧАШЕ вируса да се предава от човек на човек. Всъщност, каза на СЗО, че не се.
59
4
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Кои сурови данни бе? Пак питам ? От секвенаторите? 22 януари Ухан беше абсолютно затворен.
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вервайте на Клаус Шваб и на Урсула, ако знаете какво ви чака... А Китай не го мислете, Китай е първа световна икономика и не се интересува от вас и какво мислите.
57
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТДо 22 януари китайците продължаваха да твърдят, че открития вирус не се предава от човек на човек. Има го документирано.Лъжливата червена чума затова и сега не иска да даде суровите данни, за да не стане ясно кога са разбрали твърдо. Затова и лекарите които първи алармираха света за какво става дума бяха репресирани.
56
6
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Резултатите са очевадни. Също така не направиха компромис с ваксините, а започнаха да разработват класическа ваксина. Сигурно и те са чували за РНК ваксините, но и двата им официални препарати са с атенюиран вирус. Преди това, американците си мислеха че зачестилите бронхопневмонии от които умират са от електронните цигари. Китай съобщиха за проблема декември, а ЕС затвори границите края на февруари. Много добре знаеха преди китайската нова година.
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците прецакаха света и това стана очевидно още много отдавна.Въпросът е дали света може и иска да вземе някакви мерки срещу пордължаващите безчинства на червените.