Британският щам може да доведе до мултивъзпалителен синдром при децата

Учени алармират за опасността
Обновена: 17 фев 2021 15:40 | 17 фев 2021 15:40, Петя Славова
31
Британският щам може да доведе до мултивъзпалителен синдром при децата
Снимка: БГНЕС

Усложненията, които могат да възникнат при деца след заразяване с британския вариант на коронавируса, са типични и за другите нови варианти, заяви пред ТАСС Александър Горелов, заместник-директор по научната работа на Централния изследователски институт по епидемиология към Руската академия на науките.

Още по темата

Горелов обясни, че става дума за системен мултивъзпалителен синдром – сериозно усложнение, при което са засегнати две или повече системи в тялото. Експертът отбелязва, че този синдром обикновено се развива две до три седмици след прекарана коронавирусна инфекция при деца, които не са получили адекватна антивирусна терапия в началото на заболяването.

"Болестта е изключително трудна за лечение и понякога се налага хоспитализация в интензивно отделение", добави той, цитиран от БГНЕС.

По-рано главният педиатър на Словакия заяви пред националното радио, че британският вариант на коронавируса представлява особена опасност за деца, юноши и младежи на възраст под 21 години.

В клиниките на страната расте броят на такива пациенти, при които заболяването, причинено от коронавирус, често протича асимптоматично, но се развива във все още слабо проучено заболяване, което води до обриви по тялото, тежко възпаление на устната лигавица, подуване на краката и кисти по ръцете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Аре бегай, ТАСС казАли нещо
24
0
 
0
 
! Отговори
боклук преди 3 години
леш,дано те господ накаже,че триеш
23
1
 
0
 
! Отговори
ЖАЛКО преди 3 години
съвременен,ген оцид,жалко за младото поколение
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 11 месеца тестваха този сценарий! Тогава нямаше купувачи, и го прибраха в чекмеджето! И сега изведнъж пак го вадят? Опитват се да сложат на синдрома на Кавазаки етикет "КОВИД19", че та почнат да притискат наивните родители с тестове и ваксини за децата! АБЕ ЕЙ!! ГАДОВЕ!!!
21
1
 
3
 
! Отговори
Попай преди 3 години
"Експертът отбелязва, че този синдром обикновено се развива две до три седмици след прекарана коронавирусна инфекция при деца, които не са получили адекватна антивирусна терапия в началото на заболяването."Това като прочетеш и ти идва да...."експерта" Да обясни тоя *** каква е адекватната антивирусна терапия!
20
2
 
5
 
! Отговори
глупави сте преди 3 години
Пращайте си децата на училище , и стига сте ревали че са болни после .. То нали вие радителите ги пращате да се заразят " Кухи сте като бидони"
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест това може да се случи и при ваксинирани...
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откраднаха им детството на децата с тези шизофрении! Боже, каква тъжна снимка :(
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не щам след щам (и това е възможно), амутация след мутация (естествен процес е, непрекъснато се случва).Вижте само този вирус колко много мутации вече направи - СЗО.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво толкова са се загрижили за некви сухи съчици! Експертът Чорбанов каза - една мощна вълна и сичко приключва! Експертът Мангъров през Ноември също каза - до 2-3 месеца сичко приключва!Колко съчици да изборят през останалите 2 седмици от срока на Експертът Мангъров - не може да са чак толкова много!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде, спрете се. Никой вече не ви вярва. То по вашата логика ще се реят щам след щам. И какво? Животът да спре? Ми ние си имаме чудесна поговорка - "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората!" .Към кого се обръщате?Българите? Не могат да спират или не живота.Редакцията, че пускат тази и подобни статии?Но пък, от редакцията не зависи отговора на въпроса "И какво? Животът да спре?"!!!Към главния педиатър на Словакия?Той има точна инфо, но и от него не зависи ситуацията в България.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноНе съм слагал, но принципно - що пък не?Относно вътрешноклетъчните па ра зи ти, маларийният вибрион що е? Вирус? Първак (еукариот)? Щото и той действа само в клетките на човека и животните/птиците.
13
1
 
2
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Моля, който ми слага минуси - да ми обясни защо. Ако може, де.
12
1
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Всеки един вирус може да доведе до мултивъзпалителен синдром. ЗАЩОТО ВСЕКИ ВИРУС МОЖЕ ДА ЗАРАЗИ ВСЯКА ЕДНА КЛЕТКА ОТ ТЯЛОТО НИ. Така действат вирусите - те са вътреклетъчни *** . Не стоят само в гърлото, носа или белите дробове, а си циркулират в кръвоносната система до абсолютно всички клетки в нашето тяло. Лечението се състои в предотвратяване на цялостно заразяване, което във всички случаи завършва летално. Има лечение и то трябва да е КОЛКОТО МОЖЕ ПО- НАВРЕМЕ.
11
3
 
5
 
! Отговори
Алоооо! преди 3 години
Хайде, спрете се. Никой вече не ви вярва. То по вашата логика ще се реят щам след щам. И какво? Животът да спре? Ми ние си имаме чудесна поговорка - "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората!" .
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗанзибарциЗависи, зависи.Може и както беше в ония стар виц: дето на един жена му затръгвала в командировка докато сбирала багажа, попитала съкровището какво да му донесе. А то и се троснало - Каквото и да е, но да се лекува!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5,то и усложнението при коксаки-то прави афти, а и няма специфично лечение. Стоят си децата вкъщи няколко дни, с нещо противовъзпалително и за температура, повечко течности и толкоз.За справка: летувалите по гръцко с деца
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй НОЩниците да ко кажат на Бацо, а не да примигват като им говори как не му пука, че ще има 2 -3 хиляди заразени на ден, но ресторантите трябвало да работят, а всички деца да са в училище.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно те от ГЕРБ ще ги избият по улиците, докато се разхождат!
6
1
 
3
 
! Отговори
Занзибарци преди 3 години
А тия дето шетат насам натам към Занзибар и обратно - познайте, кой щам ще донесат? ;-)