БСП към кабинета: Купете руската ваксина "Спутник V"

Борисов и министрите му не се справили с нито една от последиците на пандемията
Обновена: 26 фев 2021 11:57 | 26 фев 2021 11:50, Камелия Цветанова
348
БСП към кабинета: Купете руската ваксина "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

След като обвини премиерът Борисов в липса на смелост, червената шефка Корнелия Нинова съобщи, че БСП внася проект на решение в НС, за да се търсят допълнителни възможности за ваксини.

"В него настояваме НС да възложи на МС да започне двустранни разговори за доставка на руската ваксина "Спутник V" и настояваме това решение да се разгледа преди разпускането на НС, защото забавянето ще се отрази тежко на хората", отсече тя.

Още по темата
Нинова обвини правителството, че не се справи с нито една от последиците на пандемията - нито здравната, нито икономическата, нито социалната.

"Сега е наред процесът на доброволно ваксиниране. Ситуацията е следната: България е на едно от последните места в Европа и близо 2 месеца след като има ваксина са направени около 130 000 ваксини, а една пета са получили втората доза. Далеч по-добре са останалите европейски страни, като първенци са Дания, Италия, Словения", каза тя.

Според нея "зелените коридори" не са помогнали.

"Извиха се опашки, където желаещите се наредиха да получат ваксината, няма ваксини обаче, а хаос, некомпетентност в цялата страна. Карате личните лекари да правят списъци, а след това ги връщате, защото няма ваксини", скочи соцлидерката.

Тя допълни, че според европейските прогнози 70% от населението на България ще е ваксинирано през 2040 г.

"Вашата некомпетентност ще се отрази дългосрочно на здравето и на икономиката, защото държавите, които напреднаха с ваксинацията ще възстановят по - бързо икономиката си и ножицата ще се отвори драстично", обвини тя управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се купят 10 млн руски ваксини, трябва да има диверсификация на западните скъпи и прескъпи ваксини дето на туй отгоре не те лекуват от един път. Трябвало първа доза, втора доза трета доза. Що за ваксини са туй ?
8
10
 
13
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Вижте сега , Нинова няма право да упреква ГЕРБ. ГЕРБ като наследник на БКП биха взели от руската ваксина, но от ЕС не им дават.
7
6
 
8
 
! Отговори
програмист преди 3 години
тогава и аз ще се ваксинирам
6
20
 
24
 
! Отговори
vlady преди 3 години
За момента Спутник е най-добрата ваксина на базата на съществуващ вирус за разлика от останалите.
5
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента да ноложи пълен Локдаун, докато не доставят руската ваксина. Не можем да вървим към избори и да рискуваме да се заразим с Трета вълна заради отказа да ни лекуват със най-добрите в света руските ваксини.
4
18
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре да купим билети за Москва за путинистите
3
18
 
21
 
! Отговори
Факт преди 3 години
За да купиш от руската ваксина в ЕС трябва да имаш топки, а не да ревеш като вдовица за шнур колко лоша била Астра Зенека.
2
36
 
23
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Права е Нинова
1
20
 
30
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Пътник само за БСП предателите!