От Москва: ЕК политизира въпроса със "Спутник V"

Оценка на Урсула фон дер Лайен предизвикала недоумение
19 фев 2021 12:07, Красимир Ангелов
121
От Москва: ЕК политизира въпроса със "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

Москва обвини председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в опит да политизира въпроса с руската ваксина "Спутник V".

Преди 2 дни Фон дер Лайен изрази учудване защо Русия предлага теоретично милиони дози на ЕС при положение, че не напредва достатъчно с ваксинирането на собственото си население.

"Тиражираните оценки предизвикат недоумение, тъй като или означават стремеж към неоснователна и достойна за съжаление политизация на тази тема, или свидетелстват за недостатъчна информираност на ръководител от толкова висок ранг", се казва в изявление на постоянното представителство на Русия в ЕС.

От мисията подчертават, че приоритет на Москва в борбата с Covid-19 е ваксинирането на собствените граждани.

Оттам обаче допълват, че "в пълно съответствие с принципите на демокрацията и хуманитарното право ваксинирането в Русия е доброволно и към момента всички желаещи граждани получават препарата без никакво забавяне и при това на безвъзмездна основа".


121
Още от Русия
Съдът по правата на човека поиска от Русия незабавно да пусне Навални
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
2
 
! Отговори
Положителен баланс преди 6 дни
Русия е постигнала в търговията си с Китай нещо, което САЩ от години не могат или не искат да постигнат: положителен търговски баланс. От 2018 Русия изнася в Китай повече (в нетна стойност) отколкото внася. А САЩ винаги са били на червено
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Че това е ясно понеже всички държави участващи с регистрирани ваксини имат нужда от пари,които най-бързо могат да получат чрез плащания отвън,което го правят всички като тях понеже не е хуманно от своето население да изискват щом са обявили ваксинацията за безплатна вътрешно за тях.
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тя и 95 процента да беше ефективна руската ваксина, пак нямаше да си прекършат езика и да си признаят, зер става дума за пари.
Но, ще ги видим и тях като ги зала е Мурджо колко са куражлии...
Накрая всички с бохчите пред Дядя Вова, под строй.
107
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До 106

И затова Китай купува C400...

То бива глупости, ама глупостта на брюкселските тролита е неземна.
106
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Износ Русия - Китай
Относно Китай:
„Китайците по типично азиатски начин развенчаха мита за С-400, който наистина не е тестван в реални бойни действия.“ Китайските експерти твърдят, че комплексът е напълно безпомощен срещу американските изтребители от пето поколение F-35 и F-22 и че ракетите му ще бъдат унищожени, още преди да открият противника. Една от най-големите китайски корпорации Sina публикувала статия, в която остро критикува руските зенитни системи С-400.
105
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Какво изнася Русия

"Продукция на химическата промышленност .."

Леко, че в бързината забрави да превключиш от руската на българската клавиатурац...
104
0
 
6
 
! Отговори
Износ Русия - Китай преди 1 седмица
До края на 2018 г. Русия стана нетен износител в търговията с Китай: руският износ за Китай надхвърли вноса с 3,9 млрд. долара.
Какво изнася Русия: Горивото и петролът остават най-големите позиции в руския износ: техните доставки са се увеличили с 63% до 41 млрд.$. В проценти износът на петрол за Китай се е увеличил с 20,2%. Увеличава се и износът на мед (със 127% ), животински и растителни мазнини и масла (+ 51%), риба и други морски продукти (+ 37%).
103
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нашите национални предатели - руски потгъзници трябва да се жертват за матушката им и да си ударят по един спутник в руското посолство.
102
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Какво изнася русия

Правилно - русия е селкскотопанска държава. Бива я само да изнася пшеница.
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Обемът на изнесените през 2020 г. от Русия стоки, несвързани с полезните изкопаеми и енергоносителите, отбеляза трети пореден рекорд за трета поредна година. Миналата година Русия произведе и изнесе стоки на обща стойност $161.3 млрд. Основни съставляващи на този износ са металопродукция /20.8%/, продукция на машиностроенето /17.7%/, хранителни продукти /17.3%/, стоки на химическата промишленост /16%/.
100
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руснаците не са глупав народ и не се ваксинират със Спутника понеже много добре знаят че тази ваксина е *** както и всичко руско.
99
2
 
7
 
! Отговори
Какво изнася Русия преди 1 седмица
До до 94: Не можеш да се сетиш какво изнася Русия? Тази информация се премълчава от нашите медии.
Например това, че от няколко години Русия е най-големият износител на пшеница в света. САЩ и Канада произвеждат повече от Русия, но и консумират повече, а изнасят по-малко.
Но освен това, за 2020 година:
Продукция на химическата промышленност за $15.8 млрд
Машини, оборудование и апаратура за $12.3 млрд и т.н.
Но все пак 50% от износа са минерални суровини.
98
1
 
8
 
! Отговори
Ефективност от 91%. преди 1 седмица
В статия в авторитетното британско списание The Lancet от 2 т.м. за руската ваксина се посочва ефективност от 91%. Така че това, че още не е одобрена за използване в ЕС си е по чисто политически причини. Орбан обаче вече поръча доставка за Унгария. А в Сърбия даже се готвят да я произвеждат.
97
1
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 1 седмица
След като руската ваксина струва само 10$ защо не я пуснат у нас по аптеките за свободна продажба и не разрешат на личните лекари и медицински лаборатории да я поставят? Може да се съхранява в обикновен фризер при -18 градуса за дълго съхранение. Ако започнат да я продават, си купувам две бройки и отивам при личният лекар да ми направи първа ваксинация а другата слагам във фризера.
Няма да чакам безплатната (Мутафчийска) ваксина, като не знам кога ще ми дойде реда.
96
6
 
0
 
! Отговори
до 94 преди 1 седмица
Е, да ама една ваксина икономика не прави. Фактически, аз освен военна продукция и прословутата ваксина, не мога да се сетя за други експортни руски продукти. Основно суровини копат и продават - горива, метали, минерали... докато за същата по размер иконимика на Италия съм сигурен, че сам може да изброиш поне 20 неща
95
10
 
2
 
! Отговори
Африканска русия преди 1 седмица
русия е като държава от Африка. Само че имат и сняг
94
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия предлага ваксина на Европейския съюз и САЩ.

Ето продукт с добавена стойност.

Пазарът се затваря от ЕС и САЩ, защото те пазят пазара си от конкуренцията.

Икономиката на ЕС и САЩ е субсидийна и санкционна. Те не прилагат пазарна икономика.

Защитават с военна сила интересите на олигархията си и хранят работническата си класа със субсидирана храна.
93
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По големи политика ти и лъжци от Московските империалисти няма!
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Италианската икономика разчита на перални от Китай.

Руската икономика си купува италианска пералня, пере се и произвежда стратегически стоки.
91
4
 
1
 
! Отговори
до 90 преди 1 седмица
Само да напомня, че в Русия също са въведени контрасанкции в отговор на европейските и американските. Само че никой не разбира за това. Няма и как да разбере защото икономикста на Русия НЕ Е световн фактор.
Руската икономика е приблизително равна на италианската. Което на фона на ЕС + САЩ + Англия е нищо. Допълнително, че въпреки че е сравнително малка икономика, тя не разчита на продукти с добавена стойност, ами основно на полезните си изкопаеми. Нещо като Суад.Арабия, ОАЕ или Венецуела