Кипър приема ваксинираните британци без ограничения

Такова споразумение страната има и с Израел
5 мар 2021 20:30, Елка Василева
13
Кипър приема ваксинираните британци без ограничения
Снимка: архив, БГНЕС

Кипър разреши от 1 май на туристи от Великобритания, ваксинирани срещу коронавирус, да влизат в страната без ограничения. Преди това подобно споразумение с начална дата 1 април беше постигнато с Израел.

Още по темата

От 1 май британските туристи, които са получили двете дози на одобрена от ЕС ваксина, ще могат да посетят Кипър, без да им се изисква отрицателен PCR тест и без да бъдат поставяни под карантина, съобщи заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос, цитиран от БНР.

Великобритания е най-големият туристически пазар за Кипър, с над 1/3 от пристигащите на средиземноморския остров курортисти преди пандемията.

Много резервации за това лято в Кипър вече са направени от британците, след като британският премиер Борис Джонсън обяви пътната карта за облекчаване на ограниченията и рестартиране на международните пътувания от 17 май.

„Кипър е държавата-членка, чиято туристическа индустрия може би е поела най-големия удар в ЕС от коронавируса”, коментира заместник-министър Пердиос. Пристигащите и приходите от туризма, който генерира около 13% от брутния вътрешен продукт на страната, спаднаха с 85% през 2020 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е пълна глупост. Ваксинираните са защитени от Ковид, но те могат да бъдат преносители на вируса,ако той попадне у тях, и в такъв случай са опасни за околните, ако те не са ваксинирани и с изграден имунитет. Това трябва да е ясно на всички пропагандатори на "зелените паспорти". Ваксината защитава ваксинирания.
11
0
 
5
 
! Отговори
Златка преди 3 години
То па в Кипър.астан са цъфнали и вързали там, така са огладнели, че и с ковид ще приемат
10
0
 
0
 
! Отговори
Коча преди 3 години
до 9 съжалявам за твоя приятел, да почива в мир. Жалко че след като твоите приятели умрът, вече не ги броиш за такива. .
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам приятел който се ваксинира птреди 10 дена.5 дена след това се разболя.2 дена след това умря.Вече не ми е приятел.
8
0
 
6
 
! Отговори
Коча преди 3 години
Да, проблема е че като се юрнат ваксинираните туристи по екзотичните държави, които са бедни и нямат ваксини, ще им таковат мамата.
7
0
 
2
 
! Отговори
Коко преди 3 години
До КочаТрябват около 2 седмици време за да се постигне нормалният от дозата имунитет. В Русия първо почнаха да ваксинират лекари и също много от тях се разболяха няколко дни след ваксинацията.
6
0
 
12
 
! Отговори
Коча преди 3 години
Имам двама приятели които се ваксираха преди 10 дена, сега са болни и двамата, леко. *** е че заразиха още трима, от които единия е тежко болен. Мисля , че ваксините само предпазват от по-тежка форма на болеста. Пак си пренасяш заразата. Няма практическа възможност целият свят да се ваксинира
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евтина пропаганда за реклама на фармацевтични стоки.От най-евтините и елементарни такива.За много плоски шарани.
4
0
 
12
 
! Отговори
Лалала преди 3 години
Нали ваксините не предпазват от заразяване и пренасяне на вируса? Нали това ни обясняват толкова време? Как така няма карантина и тестове за ваксинираните??? +
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нищо не разбират тия трябва българския министър на туризма да им даде лекция по английски
2
1
 
11
 
! Отговори
СС преди 3 години
Приемат всички ваксинирани наркомани със СПИН!!!!
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямат си в Кипър Марияна Николова, която само да бръщолеви и да не прави нищо. Хората си спасяват туризма с акъл.