Джон Холи: Мъжът със "супер антитела" срещу коронавируса

Те убиват изцяло COVID-19 и го защитават перманентно
14 мар 2021 14:55, Нели Христова
44
Джон Холи: Мъжът със "супер антитела" срещу коронавируса
Снимка: БГНЕС

Джон Холис така и не разбира, че е заразен с COVID-19. Но по-късно става ясно, че той има рядко предимство в сравнение с останалите хора - той развива "супер антитела" срещу коронавируса, които са толкова добри в убиването на вируса, че Холис е напълно имунизиран срещу него.

"Знам, че не съм единственият човек, който има такива антитела, но се срещаме доста рядко", казва Холис пред BBC.

През април съквартирантът му се разболява много тежко. Още преди тестовете мъжете знаят, че става дума за COVID-19.

"Първите две седмици на април бяха изключително плашещи. Чаках нещо да се случи, но това така и не стана. В този момент реших, че съм бил късметлия и не съм се заразил с вируса", разказва Джон. Но това, което не знае по онова време е, че той всъщност е бил заразен с коронавирус и се е преборил с него.

"Беше по-късно през юли, когато разбрах, че не само съм преболедувал COVID-19 в края на март, но и имам "супер антитела" в тялото ми, които ме правят перманентно имунизиран срещу него", споделя Холис.

Антителата са открити случайно - след като Джон споменава, че е имал близка срещу с коронавируса пред доктор Ланс Лиота от университетът "Джордж Мейсън".

"Събрахме проби от кръвта му в различни периоди. Той е златна мина за изследванията, които ще ни помогнат да разучим различни начини да атакуваме вируса", обяснява д-р. Лиота. "Начинът, по който антителата работят в случая на COVID-19, е следният - коронавирусът има шипове на повърхността си, с които се прикрепя и след това влиза вътре в клетката. Антителата се прикрепят към тези шипове и вирусът не може да влезе в клетката."

Но антителата на Джон Холис са различни - на атакуват множество части от вируса и го елиминират бързо.

"Може да ги разредите на 1 на 10 хил. или 1 на 20 хил. - това е голямо разреждане, и те пак ще убият 90% от вируса", казва д-р. Лиота. Антителата на Холис са толкова добри в унищожаването на вируса, че го правят имунизиран и срещу новите варианти на COVID-19.

Умените се надяват, че тези антитела ще им помогнат в разработването на по-добри ваксини и лечение срещу COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да дойде в Англия. Да не от някое Чернобилско село или от полигона на САЩ в Невада?
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
или общо взето всеки друг супер човек о 90% които го изкарват без дори да знят.. направо той е УНИКАТ..
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е за да кажат, че Сорос също има супер антитела и няма да се имунизира. Аз живея последната година сред корона болни. Нищо, уважаеми. Елате да ме изследвате. Ям качество, пуша, пия и изобщо каквото БОГ е отредил на човека.
31
2
 
9
 
! Отговори
bulava преди 3 години
И сега да обобщим ,човешкият организъм може да се справи с абсолютно всеки вирус и да изгради антитела след преболедуване.Въпросът е да се задържи организма жив докато започне да изгражда антитера а това са около 10 дни.Човешки организъм преборва вируса на ебола за 15 дни тия ми спорат как тоя карона вирус бил опасен и само ваксините щели да ни спасят.Алоо ние в Бг да не ядем доматите с колците бреАз лично прекарах кораната за 2 дни това прави ли ме супермен
30
3
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
Накратко да обобщим: Вирусът е ДНК или РНК молекула, обвита в протеинова обвивка.Той няма клетка, органели и т.н., тоест вирусът не е живо същество!Да, заразява живи същества (включително и хора), ама не е жив!Затова когато попадне примерно върху папая (или банан), PCR тестът ще покаже че папаята е заразена с коронавирус. Ама вирусът там дремуца, спи и нищо не може да направи!Едва когато попадне в човешка клетка, той успява някак си да почне да се дели, да се размножава и разболява!
29
2
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
Или статията е преведена неграмотно, или нещо друго.Но са написани големи глупости.Да не говорим за граматическите грешки - не сме учители по български език и литература.Супер антитела?! Моля ви се!Това е като филмите за Супермен, Спайдърмен, Жената Котка и други!Нещата хем са много прости, хем доста сложни за някои "джурналистчета".Антителата унищожават вирусите (но не ги убиват, защото те не са живи).Вирус, който не прониква в жива клетка не "умира", обаче не може да се размножава!
28
1
 
3
 
! Отговори
dsadsada преди 3 години
До АнонименВирОс ли, бе.......
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казах ви още в началото на декември, че Спутник V е най-мощната ваксина срещу Ковид-19 защото вектора аденовирус е взет от задната носоглътка на първия човек със "супер антитела" на земята тов. Путин а вие не ми вярвахте. Ето че сега и англичаните го потвърдиха.
26
0
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 3 години
Брато,ти си човека!!!Респект!
25
0
 
7
 
! Отговори
Истинска ваксина преди 3 години
Легендата за Прилепа от Ухан.Прилепа се скрил в пещера на умрели китайци и се разболял и така другия прилеп го изял и така 10 века и сега вече Прилепа има Антитела при движение. Както е казал извесния философ Аристотел "Движението е живот"
24
2
 
9
 
! Отговори
антителесен преди 3 години
кви антитела ве?първо да намерят тяло. Активен вирус, изолиран и способен да се реплицира а не некви копютърни симулации на вирус. Тогава да ми говорят за антитела. Да ама немогат
23
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много моля, простаци без никакво медицинско образование и познания по биология, които вярват на врачки, ходжи, веганство, слънцеядство, хомеопатия, лекуват се с корени, кристали или блъвочи бъркани в казани от разни природни лечители, НЕ си давайте мнението по въпроси касаещи ваксините. Неслучайно всички антиваксъри са предимно неуки хора или домакини без никакви познания извън фейсбук, които често са лесна плячка за пирамиди, телефонни измами,секти и прочие.
22
2
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Косача: Какви развити гени какви глупости са в главата ти :) Развита ти е фантазията или не си пил хапчетата скоро ....
21
4
 
6
 
! Отговори
ескимос преди 3 години
До Анонимен 21Не става въпрос за имунна система, а само за антитела точно срещу вируса. "Силната" имунна система често е причина за цитокинова буря и смърт - обръща се срещу собствения организъм и атакува всичко наред. Високата смъртност на испанския грип се дължи точно на цитокиновата буря, умирали са млади и здрави хора... над 50млн. жертви...
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че това, е известно още преди 100 години че силната имунна система предпазва човека и от нсй страшните болести та нали ваксини те правят точно това активират имунната система самите те не лекуват някои хора може би се дължи на ген имунната система им е желязна
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат ли доказателства, че това не се отнася за всички, които са преболедували безсимптомно?
18
1
 
9
 
! Отговори
Expert преди 3 години
***, безсмислена статия, изсмукана от пръсти... Пълна и с правописни грешки
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умените се надяват ...
16
6
 
10
 
! Отговори
Росен Плевналиев преди 3 години
Едно време като ученик имаше един Джон Холмс...винаги съм искал да ми разпори комсомолския комунистически айноз!!!
15
2
 
6
 
! Отговори
Ужасът преди 3 години
Под името на този да не се крие Бойко?