Лекар: Решението на пандемията е масовата ваксинация

"Трябва да се гледа съотношението полза-риск"
Обновена: 15 мар 2021 22:54 | 15 мар 2021 22:53, Веселина Йорданова
86

Масовата ваксинация е решението. Да, във всички случаи ще има проблеми, но те ще бъдат решени". Това заяви в предаването "Денят ON AIR" хематологът д-р Чавдар Ботев.

По думите му трябва да се гледа съотношението полза - риск.

Той подчерта, че у нас се създават ковид отделения, но има и хора с други заболявания, които ги е страх да отидат в болница, за да не се заразят. Затова болниците да бъдат с едно ковид отделение, посочи още лекарят.

Относно лечението на инфектираните със заразата, д-р Ботев бе категоричен, че кръвна плазма трябва да се прилага много по-рано.

"Да се прилага в обикновените, а не в интензивните отделения, под 14-ия ден от заболяването. Най-доброто решение в борбата със смъртността е ранно преливане. А след седмия-осмия ден, когато се появи задух, трябва да е най-активното лечение", заяви хематологът пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Ботев изрази съмнение, че коронавирусът е с лабораторен произход.

"Това е като да се каже, че някой се е прострелял 13 пъти и да се говори за самоубийство. Тук става въпрос за политика, може да е биологично оръжие", допусна гостът в студиото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: имунизациякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
8
 
6
 
! Отговори
Антъни Джонсън преди 3 години
До 60" ...специалисти по ВСИЧКО - от геополитика до ваксини ..."Проблем ли е това? Ако ти си си поставил лимит за количество информация, това си е твой проблем. " ...живяхме по-скромно и под тоталитарен режим ..."И това ти харесва? Повръща ми се от такова робско мислене. Ужасявам се, че живея в едно общество с такива като теб. Трябва ти машина на времето за да прескочиш до Русия във времената когато ще си крепостен селянин или до САЩ във времената на робството, да си береш СПОКОЙНО памума.
48
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто четете коментарите и плачете. Такава неграмотна ***, обаче специалисти по ВСИЧКО - от геополитика до ваксини. И знаете ли какво ще ви кажа - едно време може и да живяхме по-скромно и под тоталитарен режим, ама не беше пълно с ***. То не бяха рептили, илюминати, ню уърлд ордъри, масони и какви ли още не дивотии да му пречат на *** да си оправи държавата. Не са 80% г-н Христов, повечко са.
47
12
 
10
 
! Отговори
Косача преди 3 години
"Трябва да се гледа съотношението полза-риск"На колко колатерал демидж трябва да сме съгласни? Защото е въпрос на гледна точка кое е много и кое е малко. При тази обща реалност в която искате да ни вкарате, колко е "приемливо" да умрат от спринцовки? 1 на 1000 или 999 на 1000 човека?Оф, вие пък пишман лекарите откъде да знаете колко е смъртността, забравих, че сега ги тествате тези препарати?!
46
0
 
5
 
! Отговори
. преди 3 години
До Анонимен 53Като си казал А защо не кажеш и Б, а именно, че ще има конвенциионална война??
45
8
 
16
 
! Отговори
. преди 3 години
Докторе, един ден ще видиш как сатаната ще ти се "отблагодари" за това, че си си продал душата на него. И така като гледам здравословното ти състояние по външен вид, този ден не е далече!
44
12
 
12
 
! Отговори
масово убийство преди 3 години
С помоща на ваксиниране
43
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарантирам,22ра ще бъде пуснат друг вид болест, от управителите на риска,и така до края,докато не освободим планетата за тях,че не могат да дишат въглерода,дето ни го натрапиха преди 200 и кусур г.Че и много шаваме,хитруваме...Цифровият роб е най-послушният и ще живее до 27г.
42
3
 
5
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 3 години
Свалям Шапка на Лекар Ботев - най-после след напрягане на мозъчни клетки откри кранчето за топлата вода .
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарантирам ви, че до края на март 2022 г. "Ковид" Няма да има!Вярвате или не вярвате, просто си спомнете...
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо,тя дияна,черния по тъмно,с голи гърди ще го срещне,да го спре.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И вечерният час. Тоя нигерийски щам много щъка по тъмно, и като й черен, не съ види.
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя пандемия?Чух, че в свищовско имало някаква от Турно Магурели била прехвръкнала.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някои,ваксата,е лимитирала менталното ниво и оформила робския манталитет,дето джинса му е попил отпреди.
36
2
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен41Нимой, значи!...Как съ го изпуснали?!...И в гръб!...О-о-о, не...Това си е трагедия...Видя ли му конусите? - вместо тръбички, смукалата им са огромни като конуси - а те е захапал, а глей кво става...Нема пускане!...Веднага сер обади на пожарната, значи...Иначе...пожарът може и да не може да се огаси и да му мисли котката тогава...
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички да се ваксинират и най-вече бременните. Децата се раждат имунизирани и със сертификат за завършено основно образование. Даже правят математически прогнози за развитието на пандемията. Ъхъ.
34
4
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен39Нимой! БСП шъ тъ чуй и шъ тъ убявът че праиш предизборна реклама с цел дъ унищожиш всички стари бабички от БСП и дъ спичелиш изборите с голяма победъ, значи...Що не се грижиш ти за бабичките, значи, А?!... Хубава работа!...А бабичките?!
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тогава смичъръността в България ще удари нулата,нали?Всички ще живеят вечен живот и ще закрият църквите и гробищата.
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините,лимитират здраве и живот от рождението ни.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дианче, много са коварни тия нигерийските щамове. Днес гледам два се спотайват до блока и чакат да излезе някой да го заразят в гръб.
30
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай измислената пандемия. Не останаха шарани.