Българка след Занзибар: Ако знаех за карантината, нямаше да ида!

Проблем били и ограниченията, наложени в африканската страна
Обновена: 21 мар 2021 15:40 | 21 мар 2021 15:36, Веселина Йорданова
164

Дойдоха си първите туристи от Занзибар, които полетяха към екзотичната дестинация час след заповедта на здравния министър за налагане на карантина на всички пристигащи от Африка.

Три полета от Занзибар отпътуваха обратно към България снощи. Всички туристи ще бъдат поставени под 10-дневна карантина, съгласно заповедта. Една от тях е Катя.

Още по темата
"Тази заповед излезе вечерта, когато ние бяхме на аерогарата. Абсолютно изненадващо и ако знаех, нямаше да пътувам. Даже се опитах да си прекратя пътуването", споделя тя.

Катя смята, че ще има проблеми и в работата. Пристигащите приемат това, че ще прекарат 10 дни у дома със смесени чувства, предаде Bulgaria ON AIR.

Освен у нас обаче туристите се сблъскаха с ограничаващи заповеди и в Занзибар. Властите там наложиха строга забрана за облекло. На обществени места туристите трябва да покриват телата си от раменете до коленете.

Освен това в страната бе обявен 3-дневен траур заради смъртта на президента на Танзания Джон Магуфули. Един от най-отявлените коронаскептици в Африка бе повален от Ковид-19.

"Имаше траур, но хората там не вярват. Казват, че е от инфаркт. Това каза правителството и в това вярват. Никой от хората там не смята, че е от коронавирус", разказва Виктор Велков.

От летището повечето пътници се качиха в таксиметрови коли и поеха към домовете си.

Всички пътници ще бъдат тествани за коронавирус на 10-ия ден от карантината си.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А таксиметровите шофьори ще бъдат ли карантинирани?
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата да наложи и събира в брой по 1999 лв ТАКСА COVID за всички мераклии да пътуват и летят толкова далеч до другият край на Света освен PCR теста ,ваксината на място и аналната натривка ,както и да се изискват и изпращат данните им с имената на всички тези пътуващи към СЗО.Имаше един материал наскоро за всички тези мераклии да летят много се третират и попадат в един особен списък тип 'Джон Магуфули' и не изкарват и една година от пътуването,защото са приоритетни за Световният елит.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35Е, пак добре.Можеше и в метрото да се качат.20-на мин в такси не е толкова страшно. Виж 1 час с метро от летището до Обеля, вече е проблем.
38
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българка след Занзибар: Ако знаех за карантината, нямаше да ида!-----------Тази жена от алтернативна Вселена ли пристига???И такива като нея са много...После се чудим защо имало ръст на заболеваемост и разпространение на вируса в Бг!
37
14
 
5
 
! Отговори
Атака преди 3 години
Така действа герб, подло и с лъжи.
36
3
 
48
 
! Отговори
МолА? преди 3 години
"Идваме от Занзибар и сме по-здрави от всички други. Там няма никакви мерки" . Браво, кака, мисъл-бръснач!
35
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"От летището повечето пътници се качиха в таксиметрови коли и поеха към домовете си."Ей така се прави карантина по български! Да не забравите да го включите към "българския модел"! Под карантина си, ама си отиваш до в къщи с такси.
34
28
 
19
 
! Отговори
123 преди 3 години
Карантините са за да ви е гадно и да ви склонят да си биете отровната ваксина. Затова са и локдауните.
33
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзЩо си мислиш, че някой злобее и го е еня за второразредните ти екскурзийки, евтини сега, защото никой друг не ходи? Ходи си, но като има последствия, ще си ги понасяш, включая ако някъде другаде те изолират, защото са се променили внезапно изискванията. И ако няма места по болниците, ако ти се наложи за нещо, дори да не е Ковид. Дори и да си мислиш, че имаш дебели връзки.
32
0
 
0
 
! Отговори
обикновен българин преди 3 години
Хахаха на клипчето на 1.10 баси плувеца е.ати и скачача - хахахах Занзибарска работа ей..
31
30
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Хаха злобари... вие само до съседното село може да мръднете хаха
30
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ски в Банско може. На екскурзия до Зинзибар не може.
29
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама тя е жена бе, и следователно заслужава специални привилегии, в истанбулската конвенция го пише.
28
1
 
27
 
! Отговори
Рр преди 3 години
Тази трябва да се съди за жестоко отношение към крокодилите в Занзибар. Какъв ли стрес са изпитали, като са я видели, и колко ли дни са се крили в дълбокото.
27
31
 
10
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Като ни го осложняват в Занзибар, ще ходим в Доминикана или Малдиви... Може да продължавате да злобейте...
26
3
 
34
 
! Отговори
зер преди 3 години
никой не ги е задължавал да ходят, нито пък да се прибират точно сега. Ще се съобразяват с мерките както всички останали.
25
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хиляди хора по света не могат да идат да видят близките си, дори когато умират, заради мерки и карантини, тука рев за някой дето решил да пътува на другия край на света за кеф в туй чумаво време. Всеки си поема риска да се окаже с изисквания за тест, карантина, а даже и изолация със заплащане на хотела, както е в Австралия.
24
8
 
61
 
! Отговори
ВАН преди 3 години
Абсолютно вярно, но медиите са виновни, задето им дават гласност. 1 година не проумяха, че не е време за забавления и удоволствия, а за оцеляване. Всичката Мара втасала, само Занзибар й липсва! А ако после се разболеят и няма места в болницата, ще е виновна пак държавата, а не безмозъчните им кратуни.! И представете си какви ограничения наложили в Занзибар-да се обличат прилично на обществени места. Ами не знаете ли, че това е мюсюлманска държава и хората си държат на законите, а?
23
2
 
10
 
! Отговори
Студент преди 3 години
Не да ида!А да отида! Много неграмотни хора стават "джурналисти" и това е срамота за професията!!!
22
6
 
23
 
! Отговори
Nona преди 3 години
А,да, всички реклами за почивки и екскурзии към момента ми звучат нелепо. Обачееее,има и хора,които се хващат.... евала