Великобритания на път да смекчи мерките, ще бъде "бдителна"

Половината от пълнолетните са ваксинирани
Обновена: 21 мар 2021 08:42 | 21 мар 2021 08:40,
13
Великобритания на път да смекчи мерките, ще бъде "бдителна"
Снимка: БГНЕС

Великобритания е на път да смекчи карантинните мерки в съответствие със своята пътна карта, каза днес здравният министър Мат Ханкок, след като обяви, че половината от всички пълнолетни граждани са получили поне една доза ваксина срещу КОВИД-19, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Нищо не показва, че няма да можем да постигнем напредък, както е предвидено в пътната карта", заяви Ханкок по телевизия "Скай нюз".

Още по темата

Попитан за заплахата от трета вълна на разпространение на коронавируса в Европа и какво може да означава това за Великобритания, той отговори, че правителството ще бъде бдително да защитава страната.

Увеличаването на заразяванията в Европа може да провали плана на Великобритания да възобнови пътуванията, което би могло да стане на 17 май.

Очаква се правителството да каже повече на 12 април, а Ханкок потвърди, че решението за пътуванията трябва да се вземе след няколко седмици, не сега.

"Ще видим какви са равнищата у нас и в чужбина и въздействието на новите разновидности, за да разберем дали е безопасно да предприемаме този ход", каза министърът.

По данни на британските власти 26,85 милиона души в страната са получили първа доза ваксина срещу КОВИД-19.

Днес беше съобщено за 96 починали в рамките на 28 дни от даване на положителна проба за коронавирус. Вчера бяха отчетени 101 смъртни случая.

Регистрирани са 5587 нови заразявания с вируса, което е увеличение в сравнение с 4802 предишния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който трие постове ковида ще го гепи.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналятаааааа, предатели национални, добро утро.А нещо за масивните протести и сблъсъци с полицията да кажем? Или каисиите между краката ви както винаги са изсъхнали и върнали се в корема от страх. Повтаряйте си логореята. Фалшивата пандемийка трябва да мине нали. За германия протестите нещо? Карай ние се информираме или поне малко по-умничките от сред нас.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави - първо ваксиниране после вдигане на мерките. Нашите управници пак объркаха реда на нещата - поредния експеримент да се сложи каруцата пред магарето - дори го нарекоха "Български модел на тъпоумието"!
8
1
 
7
 
! Отговори
... преди 3 години
Близо 30 милиона ваксинирани плюс строга карантита вече месеци. А ние по дискотеки и кръчми. На кой да се сърдиш като няма легла и линейката снове от болница на болница...
7
4
 
10
 
! Отговори
крайно време преди 3 години
За разлика от други държави, Англия е в карантина от Ноември, нищо чудно, че 70 милионна държава има по-малко случаи от нашата малка държавица.
6
4
 
5
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
щяла да смекчава... хората по улиците са на нож... пишете истината, че когато ТЯ дойде няма да ви има сайтчетата...
5
9
 
13
 
! Отговори
Шиши преди 3 години
Бдете щото там е най-изродената нация .Векове наред са се кръвосмешавали и в следствие на това са най-боледуващана нация заедно със САЩ.Не случайно там има и най-много ге-й....ове защото жените и са грозни дебели над 120 кг .Представете си Пеевски с рокля ,макияж и много пръстени и гривни и ще добиете представа как изглеждат жените им!Та помнете ми думата морът там тепърва предстои ,заразата лавинообразно ще скочи !Просто гледайте и си спомнете какво съм писал!
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Англия не знам,ама тук в БГ колко бързо щеше да изчезне този вирус ако всичко що къта огнестрелни оръжия беха отишли пред парламента!!
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко си има граници включително и търпението на хората особено на тези които са загубили препитанието си заради ограниченията.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посредством мерките, правителствата си играят с търпението на управляваните народи. Правят го периодично-перманентно. Виждали сте как акордеонист свири на акордеон, разпъвайки и свивайки маха на музикалния инструмент. И така до края на пандемията.
1
6
 
8
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Не смекчи, а отмени! Още протести трябват!! Тези са малко!!