Носенето на маски и дистанцията може да продължи с години?

Това предупреждава британски епидемиолог
22 мар 2021 19:31, Нели Христова
177
Носенето на маски и дистанцията може да продължи с години?
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски и спазването на социална дистанция може да продължи още няколко години, преди да се върнем към нормалния начин на живот, прогнозира водещ епидемиолог във Великобритания.

Мери Рамзи, ръководител на имунизацията в Public Health England, казва, че могат да бъдат въведени основни мерки, докато всички страни не завършат своята имунизация. По думите й, завръщането на големи събития, като концерти, трябва да стане при внимателно наблюдение и ясни инструкции за безопасност.

Д-р Рамзи е на мнение, че мнозина приемат напълно носенето на маски и социалната дистанция, а и все още позволяват икономиката да функционира. Спорде нея "хората вече са свикнали с тези ограничения от по-ниско ниво и  могат да живеят с тях, а икономиката все още може да продължи да работи с тези по-малко строги ограничения".

"Така че мисля, че със сигурност в продължение на няколко години, поне докато всички части на света не бъдат ваксинирани толкова добре, колкото и ние, и цифрите спаднат навсякъде, тогава може да се върнем много постепенно към по-нормално ситуация ", добавя тя, цитирана от BBC.

Предупреждавайки, че е "много важно да не се отпускаме прекалено бързо", д-р Рамзи казва, че всеки циркулиращ вирус неизбежно ще подхване тези, които са уязвими. "Трябва да преценим ситуацията много внимателно, преди някое от тези ограничения да бъде премахнато“, каза тя.

Проф. Крис Уити, главен медицински съветник на правителството на Обединеното кралство, заяви пред депутатите по-рано този месец, че се надява "прости интервенции като миенето на ръце, маски за лице, където е подходящо, тестовете и проследяването на контакти и преди всичко - ваксинацията" ще запазят вируса под контрол лятото.

Сър Патрик Валанс, главен научен съветник, също заяви, че маски за лице може да са необходими в определени ситуации, ако броят на инфекциите се повиши през зимата, но е възможно хората да се държат естествено по начин, който насърчава социалното дистанциране.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждате ли че червените *** целенасочено работят против мерките и ваксинацията, заради една власт на главата на Нинова ще са записани хиляди загинали българи.
77
5
 
9
 
! Отговори
Абе яаааа! преди 3 години
Цяла година ви правим густото да вардим ня'кви пенсии да не лепнат няк'во грипче.Айде бастаНик'ви маски повече!
76
1
 
14
 
! Отговори
Антиджендар преди 3 години
Мразя ДжендарВаксър пропагандата.
75
0
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
А, добър ден. Това е ясно още от началото на пЛандемията!
74
10
 
12
 
! Отговори
joe преди 3 години
Ние живеехме по 18 месеца в поделения с размер 300 метра на 300 метра, без мама и тате, без дискотеки и барове, ядяхме боб и хляб , и излизахме в отпуск доста рядко. През ден давахме наряди и тренирахме яко всеки ден.Това не ни е убило! Спазвайте мерките, въпрос на оцеляване е! Нямаме нужда от нови философи! Учили сме и за Платон,Ницше, Конфуций! Между другото Конфуций е китаец,нали знаете :-)
73
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промиването на мозъци и пропагандата тече в т.нар. социални мрежи, като се вменява на хората, че са независими и свободни когато не спазват мерките. Истината обаче е, че така се протаква премахването на вируса, както и това обикновено засяга най-нискито ниво на обществото което е съставено от хора които мислят само за себе си и съдят по себе си за останалите (вирусчето...).
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За едни хрема, за други брутална смърт.
71
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мери Рамзи - чистокръвна англичанка. Рамзи, колко хубаво и звучно английско име.Колкото Херо Мустафа е американка, толкова и тази Мери Рамзи е англичанка.И изобщо не ми дреме, какво казва, ама изобщо. Тя да си ходи с намордник кат иска. А и явно ще и трябва. То с тази фамилия, кой знае на ко мяза у муцуната....
70
4
 
12
 
! Отговори
Тая е тъпа фитка преди 3 години
Aбе пичове!Пробвах го тоя вирус.Най-банална хрема.Абе що не си *** с тия маски, карантини и извънредни положения !!!
69
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Свикнах с маска и започна да ми харесва. Рядко се бръсна, рядко си мия зъбите и никой не ми вижда зачервения пиянски нос.
68
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди година си мислех, че края на пандемията ще е когато се произведат ваксини в милиони/милиарди бройки. Анти-ваксърите или про-заразата обаче ме опровергаха и доказаха, че пропагандата и промиването на мозъци е по-силно от който и да е вирус.
67
1
 
1
 
! Отговори
Атеист преди 3 години
Абе или оня Йоан се е объркал, когато е описвал кошмарите си в своите Откровения, или нещо се е объркало през вековете при хилядите преписвания и преводи. Знакът на звяра не е 666, а може би е N95.
66
2
 
35
 
! Отговори
Сократис преди 3 години
Никой по никакъв начин не може да задължава хората да си увреждат здравето! Всяка преграда пред носът и устата, е в разрез с природните заложби на животинските видове включително и човека.Маска срещу епидемии, дим и вредни емисии е решение на отделния индивид и не се налага със задължение, ако тази мярка не влиза във служебните му задължения обвързани с договор и обезпечени с обезщетения. Маските трябва да се свалят от всички! Разберете го! Запомнете го и го отстоявайте!
65
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нямам наколко живота и нямам намерение да си губя времето с тъпите ви мерки. Предпочитам да се пробвам със страшния вирус
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си грамотен ще отидеш на сайта и ще видиш че заболелите в Англия са много малко, а умрели почти няма, па и спори трола му с ***.
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В четвъртък Путин обяви края на пандемията на препълнен статдион със 100хил души.видео: "Путин поздравил россиян с годовщиной возвращения Крыма"Носете си намордниците и не се занимавайте с Русия, защото полицията на запад ще ви бие.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ваксините печелят само производителите ими тези, които ви ваксинират.
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините са най-доброто средство срещу вируса, но вируса е *** и не може да го разбере това нещо и развива нови щамове и постянно проължава да заразява.
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен трябва да има едно предизвикателство в социалните мрежи например да пазаруваме масклес в някой магазин и да споделим селфи.
59
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия си е тъмна Индия, няма шанс да получиш истинска информация, много недейте да пенявите.