Носенето на маски и дистанцията може да продължи с години?

Това предупреждава британски епидемиолог
22 мар 2021 19:31, Нели Христова
177
Носенето на маски и дистанцията може да продължи с години?
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски и спазването на социална дистанция може да продължи още няколко години, преди да се върнем към нормалния начин на живот, прогнозира водещ епидемиолог във Великобритания.

Мери Рамзи, ръководител на имунизацията в Public Health England, казва, че могат да бъдат въведени основни мерки, докато всички страни не завършат своята имунизация. По думите й, завръщането на големи събития, като концерти, трябва да стане при внимателно наблюдение и ясни инструкции за безопасност.

Д-р Рамзи е на мнение, че мнозина приемат напълно носенето на маски и социалната дистанция, а и все още позволяват икономиката да функционира. Спорде нея "хората вече са свикнали с тези ограничения от по-ниско ниво и  могат да живеят с тях, а икономиката все още може да продължи да работи с тези по-малко строги ограничения".

"Така че мисля, че със сигурност в продължение на няколко години, поне докато всички части на света не бъдат ваксинирани толкова добре, колкото и ние, и цифрите спаднат навсякъде, тогава може да се върнем много постепенно към по-нормално ситуация ", добавя тя, цитирана от BBC.

Предупреждавайки, че е "много важно да не се отпускаме прекалено бързо", д-р Рамзи казва, че всеки циркулиращ вирус неизбежно ще подхване тези, които са уязвими. "Трябва да преценим ситуацията много внимателно, преди някое от тези ограничения да бъде премахнато“, каза тя.

Проф. Крис Уити, главен медицински съветник на правителството на Обединеното кралство, заяви пред депутатите по-рано този месец, че се надява "прости интервенции като миенето на ръце, маски за лице, където е подходящо, тестовете и проследяването на контакти и преди всичко - ваксинацията" ще запазят вируса под контрол лятото.

Сър Патрик Валанс, главен научен съветник, също заяви, че маски за лице може да са необходими в определени ситуации, ако броят на инфекциите се повиши през зимата, но е възможно хората да се държат естествено по начин, който насърчава социалното дистанциране.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
17
 
! Отговори
ШабосОтДавос преди 3 години
Психологическата Операция продължава, докато не вирус, а обстоятелствата в които сте поставени ви ликвидират!
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ Англия всеки втори е с ваксина и там се отърваха от вируса.А защо броят на заразените там не намалява като половината са ваксинирани и са се отървали от вируса?
56
5
 
7
 
! Отговори
Екстра дойде вируса! преди 3 години
Българите не се понасят един друг.От българин - най-далече !
55
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия всеки втори е с ваксина и там се отърваха от вируса.
54
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маската е символ на новия комузъм и затова държат да я носим.
53
0
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Някога в една галактика,много много далече,тъмната страна на силата направила опит да завземе властта..Сега всички очакваме раждането на онзи джедай,който ще върне равновесието във Силата.
52
1
 
17
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Ами няма какво да ги им.....Надигаме се и това е.В другите държави започнаха!
51
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвам че цялата тази работа с вируса е просто един психологически/социален глобален експеримент или просто един тест просто казано. Тестват ни колко сме склонни да се съгласяваме с всички тези маймунщини лишени от логика. Упражняват контроло са и наблюдават колко сме склонни да не правим нищо. Използват страх за да ни контролират, заплашват живота ни с лъжите които бълват по медиите които контролират.Готвят ни за бъдещето , постяват ума ни в състояние...
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът на Руската федерация миналата седмица обяви края на пандемията на препълнен стадион от 100 хил души на честването на годишнината от връщането на Крим в Русия. А вие си носете намордници ако щете и още 10 години.
49
4
 
2
 
! Отговори
до 40 преди 3 години
Ваксината не е елексир на безсмъртието. При новите щамове ваксините имат малък имунен отговор. При някои щамове като африкански и нигерийски - ваксината няма имунен отговор. На практика се очакват още нови щамове. Вируса мутира и дори да не мотира.. дори да го ъпдейтват или ъпгрейдват според конспираторите.. а и дори да е естествен вирус.. работата на един вирус е да мутира, за да се запази на Земята. Така с ваксините само се подмога хората да не се влошат бързо и да не починат.Маски ще се носят
48
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"в азия носят маски почти на всички публични места още от 2003 насам"Като гледам маските там свършиха "брилянтна" работа щом пак от там тръгна вируса.
47
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
точно в Великобритания протестиращите разкатаха полицията запалиха им автомобилите а полицаите се изтегляха и това ще е само началото.някой ако си прави сметката че издевателства върху хората безкрай ще го отнесе.
46
1
 
13
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Боли *** К*ра. Това не е Азия, това е Европа. А, и в прочем, вече в 19 американски щата са махнали всякакви ограничения, всякакви мерки и всякакви затваряния.
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименХора,разберете,че без ваксинация ще си играем на маски и локдауни години наред !---В Русия няма локдаун и маски от пролетта миналата година след като имаха локдаун 2-3 месеца. Много преди васкините, а и сега с ваксините пак са ваксинирани само 1-2% от населението и няма локдаун и маски. Ваксините са за стари хора и хора с крехко здраве за които един грип може да се окаже фатален.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами маските на различни места са отпаднали но не официално.Ако влезете на токова място често персонала няма маска и не изисква и вие да носите.
43
3
 
9
 
! Отговори
Смърт на преди 3 години
Комунистически Китай!
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма вече! ПИСНА НИИИИ!
41
10
 
3
 
! Отговори
а дбър ден преди 3 години
в азия носят маски почти на всички публични места още от 2003 насам
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 32От ваксините умряха повече хора отколкото от вируса.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер !! най-после няма да мога да знам кой какво е вечерял и кой какво е пил!!