Носенето на маски и дистанцията може да продължи с години?

Това предупреждава британски епидемиолог
22 мар 2021 19:31, Нели Христова
177
Носенето на маски и дистанцията може да продължи с години?
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски и спазването на социална дистанция може да продължи още няколко години, преди да се върнем към нормалния начин на живот, прогнозира водещ епидемиолог във Великобритания.

Мери Рамзи, ръководител на имунизацията в Public Health England, казва, че могат да бъдат въведени основни мерки, докато всички страни не завършат своята имунизация. По думите й, завръщането на големи събития, като концерти, трябва да стане при внимателно наблюдение и ясни инструкции за безопасност.

Д-р Рамзи е на мнение, че мнозина приемат напълно носенето на маски и социалната дистанция, а и все още позволяват икономиката да функционира. Спорде нея "хората вече са свикнали с тези ограничения от по-ниско ниво и  могат да живеят с тях, а икономиката все още може да продължи да работи с тези по-малко строги ограничения".

"Така че мисля, че със сигурност в продължение на няколко години, поне докато всички части на света не бъдат ваксинирани толкова добре, колкото и ние, и цифрите спаднат навсякъде, тогава може да се върнем много постепенно към по-нормално ситуация ", добавя тя, цитирана от BBC.

Предупреждавайки, че е "много важно да не се отпускаме прекалено бързо", д-р Рамзи казва, че всеки циркулиращ вирус неизбежно ще подхване тези, които са уязвими. "Трябва да преценим ситуацията много внимателно, преди някое от тези ограничения да бъде премахнато“, каза тя.

Проф. Крис Уити, главен медицински съветник на правителството на Обединеното кралство, заяви пред депутатите по-рано този месец, че се надява "прости интервенции като миенето на ръце, маски за лице, където е подходящо, тестовете и проследяването на контакти и преди всичко - ваксинацията" ще запазят вируса под контрол лятото.

Сър Патрик Валанс, главен научен съветник, също заяви, че маски за лице може да са необходими в определени ситуации, ако броят на инфекциите се повиши през зимата, но е възможно хората да се държат естествено по начин, който насърчава социалното дистанциране.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Желязна логика... понеже маските за една година дадоха положителен резултат ли ? И логиката да се задушаваме с тези парцали когато имаме нужда от въздух за да живеем и да сме здрави?!? тъпунггери ...
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските лесно могат да отпаднат като всеки почне да отказва да ги носи.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 32Ваксините не обещават да не се заразиш. Ваксинираните могат да се разболяват и да разболяват. Единствено ваксините обещават да не се стигне до апаратите за кислородно дишане.Ами значи намордниците ще се носят години наред и локдауна ще продължи независимо от ваксините.
35
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора,разберете,че без ваксинация ще си играем на маски и локдауни години наред ! Съвсем друг е въпроса ако ваксините не са ефиктивни за всеки щам.Тогава вече обществата ще имат пълното право да се противопоставят на СЗО,защото в крайна сметка,тяхна е отговорността за превенция не нарушаваща основната свобода на гражданите.Тоест ако не предложат адекватна съпротива срещу вируса,нямат и основания да задължават с антисоциална политика.Ваксините не са опасни и е време да го разберете вече !
34
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ето че лъсна голямата лъжа. Преди ваксинирането обясняваха как след това веднага ще се махнат маските, а сега почнаха да чертаят планове за години напред.
33
2
 
7
 
! Отговори
до 32 преди 3 години
Ваксините не обещават да не се заразиш. Ваксинираните могат да се разболяват и да разболяват. Единствено ваксините обещават да не се стигне до апаратите за кислородно дишане.
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се върнем към примитивния селски живот. Какво му трябва на човек? Декар земя. Кокошки. Козичка. Прасенце. Какви концерти, фестивали, купони събирания...
31
1
 
6
 
! Отговори
има резон преди 3 години
в градове клоаки като лондон париж и т.н. маските трябв да станат задължителни със законкакто е в много части на азия след 2003 когато беше първата емидемиа от срарс ков 1също и при пътуването в самолетно при нас се съмнявам да останат маскитеособено ако спрат да пускат китайски туристиняма да има никакъв смисъл
30
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия нали ваксинираха 60% от населението си, що така? Ваксините защо се оказаха безполезни?
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа ха ха ха хаааааахххх ! Разбрахте ли, че всичко е планирано от група алчни и безчовечни същества ? И измислената пандемия, и фалшивите тестове, и фалшивите ваксини които може би и " чипират" по биологичен път нещо като заеисимост. Световна измама която може да бъде унищожена само с силови методи. Това не се отнася за стадото в Бг
28
0
 
1
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Да, Р0бе, да!
27
1
 
15
 
! Отговори
ЕДНО ЗОМБИ преди 3 години
АКО ВИЕ НЕ СТЕ НОРМАЛНИ, НЕ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ ВСИЧКИ СА КАТО ВАС !!! ИЗМИСЛИХТЕ ДЖЕНДЪРИТЕ-ИСТАНБУСКА КОНВЕНЦИЯ, СЕТА, ГМО И КАКВО ЛИ, ДОКАРАХТЕ НИ ДО ТАМ ДА НЕ ЗНАЕМ НИТО КАКВО ЯДЕМ, НИТО КАКВО ПИЕМ, КАКВО ДИШАМЕ---ОТГОРЕ НИ РЪСИТЕ-СЕГА И ТОЯ ВИРУС--САМО И САМО ДА НИ УНИЩОЖИТЕ----НО КРЪВОПИЙЦИ---ГОСПОД Е СЪЗДАЛ ЧОВЕКА И АКО ТРЯБВА ТОЙ ЩЕ СИ ГО ПРИБЕРЕ, А НЕ ВИЕ *** !!!
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че кой носи маска и спазва дистанция?
25
0
 
18
 
! Отговори
Абе яаааа! преди 3 години
Абе в Англия може и бурки да носят. Тук не! Иначе ще има епидемия от горящи РЗИ-та.Ама някои хора само ни изпитват търпението!
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко години?100,200 или повече.
23
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Властите в ЕС и в Англия имат снимка на всеки от личната му карта, а камерите вече без проблем могат да разпознават лицата, за десетки от секундата печатат фиш с глоба и с със снимката за тези които не носят маски, и след 3 секунди я получаваш като SMS на телефона и на елекртонната поща.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който има дупка на ухото, да му се сложи ушна марка с Кю Ар код.Който има татуировки, да му се татуира Кю Ар код на челото.
21
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да се затопли времето и да излезем навън всички, ще видите едни маски и дистанции.
20
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от *** които от всичко разбират, но единствената книга която са чели е за варане на компоти.Ами не се ваксинирайте и умирайте. По-малко ***.
19
1
 
21
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 3 години
Ще продължи докато не се дигнем всички и сложим край на лъжата!