Поне още 2-3 години ще усещаме последиците от пандемията

Икономист: Бизнесът вече се адаптира към условията на работа
23 мар 2021 19:56, Анисия Иванова
13
Поне още 2-3 години ще усещаме последиците от пандемията
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ще усещаме последиците от пандемията поне още 2-3 години. От настояща гледна точка едва ли някои от бизнеса си прави илюзии, че до края на тази година нещо ще е приключило. Това заяви икономическият блогър Христо Христов, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Според него в момента ползите от емитирането на нов държавен дълг в България са повече от рисковете, тъй като несигурността остава висока и не е ясно какво допълнително количество финансови стимули ще бъде необходимо.

„Ефектите на третия локдаун ще бъдат смекчени, тъй като бизнесът вече започна да се адаптира към тези условия на работа“, смята гостът.

Според него този път ефектът върху туризма няма да бъде голям, тъй като сме в края на зимния сезон, а летният още не е започнал. В същото време Христов очаква ограниченията до окажат по-голямо влияние върху търговията.

"С разпространението на ваксините се появи известна увереност, но все още не е ясно как ще се развие разпространението на вируса след по-голям процент на имунизации. Ако тази несигурност продължи по-дълго може да има вълна от фалити, но и не мисля, че някои от бизнеса си прави илюзии, че след няколко месеца това ще е приключило“, допълни той.

"Целта на правителствената подкрепа не е да се възстанови загубените обороти, а да се подпомогне бизнесът да запаси своите производствени мощности“, заяви Христов пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му голям проблем е това, че на ниво ЕС нямаше единна позиция за мерките, тъй като това е довело до дисбаланси и до усещане, че в някои държави се прави повече, отколкото в други. "Предвидимост в тази ситуация може да се постигне само от гледна точна на диалог между правителство и бизнес и ясно разписани правила какви действия ще се предприемат при определено ниво на заболеваемост“.

Целият разговор вижте във видеото.


13
Още от Страната
Пенсионерка под карантина се разходи в Смолян, засякоха я
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще се адаптира бизнеса когато администрацията не пречи.Докато администрацията решава кой ще прави бизнес и какъв,докато има разрешителен режим администрацията да преценява,а не пазара бизнес няма да има!Нито инвеститори!!!!!А тези дето се мъчат да правят бизнес тук,ще се изнесат с парите си в други държави,където да правиш бизнес не звучи като да си престъпник за администрацията.
11
1
 
0
 
! Отговори
дааааааааааааааааааа преди 4 седмици
Не 2 -3 а 20 -30 Номер 10- като се разболееш ще те питам кое е фалшиво Ще ревеш като куче тогава
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За какви 2 3 години говори този недоял мафийот ай сестри бе *** долен в затвора стига с тая лъжлива пандемия забрана за всички ваксини стига вече несе наядохте угоени мутри в затвора няма никакъв вирус вирусатсте вие долни мутри вън никой неви вярва вече оставка това давие ясно като закон пълна забрана за всички ваксини и тестове всчкое лъжа и измама
9
1
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 4 седмици
Няма безсмъртни. Така или иначе ще умрем. Ти също.
Нищо необичайно.
Къде е драмата?
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Първо... не се знае кога ще е края на пандемията...

Второ... може и да няма... край на пандемията...
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Поне още 2-3 години ще усещаме последиците от пандемията
-------------

Мечтата на на Транснацианалния Либерален елит!
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да знаем плана на първата фаза на проекта ковид е 31 март 2025 година!
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В бъдеще ще има МНОГО и ДРУГИ вируси.
Ще се научите и маски да носите и да се миете....
И това - след като поизмрат безсмъртните.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Първо на пандемията краят и не се вижда а виж последствията ще се усещат не две три години а от едно цяло поколение!Ама друго си е да си "икономически блогър"
3
7
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 седмици
Хубавото е, че вече БОРИСОФФ ще е в затвора!!!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ама още 20
1
4
 
4
 
! Отговори
Асан преди 4 седмици
Тава не а верну!
Вирусе нема!
Айшету и пут кревату дири!