По-строги мерки в Европа преди католическия Великден

Пандемията излиза извън контрол в Бразилия
28 мар 2021 10:26, Елка Василева
14
По-строги мерки в Европа преди католическия Великден
Снимка: Pixabay

С наближаването на католическия Великден на места в Европа властите затягат противоепидемичните мерки.

В Полша от днес до 9 април затварят големите магазини, които не продават хранителни стоки. Няма да работят и детските градини.

В Белгия до 19 април затварят училищата, а събиранията се ограничават до максимум четирима души.

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки призова сънародниците си да прекарат Великден вкъщи с най-близките си и своите семейства.

Още по темата

Белгия ограничи достъпа до немедицински услуги в страната за следващите четири седмици. От следващата седмица, която е последната преди Великден, ще отворят само началните училища, предаде БНР.  

Бразилия регистрира негативен рекорд за смъртни случаи - 3 650 за денонощие. От здравното министерство на най-голямата икономика на Латинска Америка обявиха, че пандемията излиза извън контрол.

Рекорд и в Аржентина - близо 13 000 нови случаи за денонощие, което е най-високият брой от месеци. Властите ограничиха полетите, идващи от Бразилия, Чили и Мексико.

Рестрикции въведе и Франция, която затегна контрола на летищата и магистралите в 19 региона на страната, в това число и Париж, а влизането от Франция в Испания ще става само с представяне на негативен PCR тест, направен 72 часа по-рано, наредиха властите в Мадрид.

Страничните ефекти от всички ваксини срещу COVID-19 заемат много нисък дял от общия брой на поставените дози, обяви междувременно Европейската агенция по лекарствата след провелото се вчера публично обсъждане по процесите на одобряване и мониторинг на безопасността на ваксините. За резултатите информираха участниците в дискусията от българския екип "Наука в кризата" д-р Момчил Баев и Симеон Петров, цитирани от БТА.

Според разпространените данни за безопасността при един на 100 000 случая са наблюдавани тежки алергични реакции. Така наречените тромбоемболични събития са при приблизително 30 на 10 милиона ваксинирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
Алстер преди 3 години
Някой ще обясни ли, как при постоянно нарастващ брой на ваксинираните, също така нараства броят на новозаразените, постъпилите в болница и починалите? За какво са ни тези ваксини тогава?
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САмо да отбележа - нещата в Европа са извън контрол от септември месец насам. Мерки насляпо и фалирали бизнеси не е контрол.. нишо не е. Мерки за замазване на очите
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Румчо умника нали премести гласуването и ограничи и малкото мазохисти решили да гласуват в Западна Европа. Тази държава е пълна пародия.Не той, а патриотите и Герб го направиха. дори записаха, че броят на секциите извън ЕС да е 35. Ех тоя руменчо, много ви дразни. Поне прочети преди да пишеш.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми нормално е. В Южна Америка настъпва зимата и сезонните вируси се активират. А в Европа ще утихнат - както беше миналото лято.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно как това не го пишат никъде другаде а само в днес бх
8
5
 
2
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
До 2:Пяна ти излиза от устата,спокойно,сигурно си хапове,не се нерви,усааа,неделя е,радвай се на хубавото време.
7
1
 
9
 
! Отговори
Радикалист преди 3 години
В западните държави има Великденски протести, които са традиция от десетилетия. Но тази година ги е страх, протестите да не прерастнат в нещо по-голямо, което трудно може да бъде потушено..
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румчо умника нали премести гласуването и ограничи и малкото мазохисти решили да гласуват в Западна Европа. Тази държава е пълна пародия.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости!Все по -тъпо става !Жу-рна-ЛЯТА НАпънете се повечеко вече стана изтъркано .Трябва по-шокиращи работи умрели 3000 , кажете 56 000 умрели за денонощие ,тогава мога и да си го преместя в другия крачол.Давайте можете повече!
4
1
 
14
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Голям страх и ужас има в елитите от християнските празници...
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото хубаво на католицизма е че не лепят некролози на починали като тук,тая простотия в БГ ми идва в повече,в хубав слънчев и късметлийски ден навсякъде по стълбове и спирки да гледам кой хвърлил топа!!
2
6
 
3
 
! Отговори
Бойко гради занарода преди 3 години
За това избираме Бойко да не им върви по акъла на тия от европата, ние искаме да си релаксираме по заведенията.
1
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПловдивКато не ти харесва Европа отивай да живееш в Русия. Там всичко е по мед и масло.*** смешен.