Кампания на депутати на Острова срещу ваксинационните паспорти

Това ще е дискриминация, ще породи разделение на обществото
2 апр 2021 22:14, Елка Василева
11
Кампания на депутати на Острова срещу ваксинационните паспорти
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият лидер на британските лейбъристи Джереми Корбин и влиятелният консерватор Иън Дънкан Смит са сред повече от 70 депутати в британския парламент, които започват кампания срещу издаването на ваксинационни паспорти.

Междупартийната група обяви, че всяко изискване да се доказва ваксинационният статут за достъп до работа, бизнес или услуга е дискриминация и ще породи разделение на обществото, предаде БНР.

Това става, след като „Дейли телеграф“ съобщи, че са планирани няколко пилотни теста за издаване на COVID паспорти.

Още по темата

Правителството твърди, че още не са взети конкретни решения по въпроса за такива сертификати, но премиерът Борис Джонсън вчера посочи, че те биха били полезни и че живеем в свят, в който със сигурност ще бъдат използвани ваксинационни паспорти.

В момента в Англия е в ход проучване дали въвеждането на такива паспорти ще помогне за отваряне на икономиката, като това засяга дори посещенията на пъбовете, както и отварянето на театрите и стадионите.

Спорната мярка доведе до безпрецедентно обединяване на такива заклети политически врагове като Джереми Корбин и Иън Дънкан Смит. А лидерът на либералдемократите Ед Дейвид критикува правителството за опит за налагане на „долен авторитаризъм“.

Много депутати от Консервативната партия на Борис Джонсън настояват за по-бързото премахване на локдауна. Според тях ваксинационните паспорти ще бъдат поредно ограничение, а не завръщане към нормален живот при положение, че масовото ваксиниране е успешно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
Сноудън преди 3 години
Ваксинираните вече "светят" в 5G мрежата, т.е. в сървърите на някого! Експериментите с тях тепърва започват! Неваксинираните и антиваксърите ще бъдат нежно притискани до последно да се ваксинират. Ако и това не помогне - смърт.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без оръжие нищо няма да направят. Имат опит със селското въстание, как властта ги npepикaва.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
днес паспорт, утре чип, ха ха после не вървайте в конспиративни теории
6
21
 
0
 
! Отговори
Коменданте Че Говада преди 3 години
Обществото трябва да се защити като цяло, а след това ще се съобразява с интересите на индивидите.
5
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много бързо направиха схемата с паспорти серификати пср тестове.... а за план за лечение и по добри болнични възможности не иде реч
4
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паспорта ще ми гарантира ли че няма да се разболея и да заразявам други, а гаранция че няма да умра при зараза или от страничния ефект на ваксината. Едва ли
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кампания на депутати на Острова срещу ваксинационните паспорти"Няма да успеят. Правителството вече е решило. За съжаление само на пръв поглед е демокрация. Обикновенният човек няма право да се противопоставя а да се подчиява.
2
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те направо я легаризираха тая болест. Явно ще ни ваксинирват вовеки
1
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво пряват тия които по мед. причини не могат да се ваксинират! както и че много уж конспиративни теории май не са чак такива.