Джонсън: Светът, в който живеем ще е с ваксинационни паспорти

Това било напълно логично, обясни британският премиер
2 апр 2021 09:30, Петя Славова
79
Джонсън: Светът, в който живеем ще е с ваксинационни паспорти
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че със сигурност ще живеем в свят, в който ще бъдат използвани ваксинационни паспорти.

Джонсън, който е на посещение в северния английски град Мидълзбро, отговори на въпрос на журналист по повод на съобщенията от Испания, че страната ще въведе такива паспорти през лятото.

Още по темата
Борис Джонсън каза, че вече някои страни и авиационната индустрия проявяват интерес към подобен тип документ и това е напълно логично:

"Когато става дума за опитите ни да дадем максимална сигурност и гаранции на бизнеса и клиентите, три са важните неща: да имате антитела, да сте ваксинирани и да сте си направили тест", посочи премиерът.

Какви права ни дава имунизационният паспорт?

По-рано лидерът на Лейбъристката партия в опозиция Киър Стармър бе заявил, че не вярва такива сертификати да бъдат пуснати в обръщение във Великобритания.

Без да коментира казаното от Стармър, днес Джонсън отбеляза, че според него използването на ваксинационни паспорти би било полезно и той очаква такива да бъдат въведени за пътуванията в чужбина, пише "Монитор".

Междувременно от публикуван в British Medical Journal доклад става ясно, че половината от хората не знаят кои са основните симптоми на коронавируса и по-малко от един на всеки петима отива да си направи тест, ако има симптоми.

Твърде нисък е и процентът хора, които се самоизолират напълно, при наличие на симптоми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя урунгел да не му е заседнал тромб в пилешкия мозък след като го ваксинираха. Изключително пративен чавек, сламена картура.
71
0
 
3
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Плямпай си за дъждовният остров, за европа не бери грижа.Гребените да не са дефицит на острово?
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това чучоло няма акъл да се подстриже, ще ми говори за вакс паспорти... На всеки 6 месеца ще трябва ваксина съответно и паспорт... То бива бива, ама от такова слабоумие чак и баща му е против него...
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да попитам друго. Починалите след ваксината (не поради нея, а след нея), които са положителни за Ковид, но имат примерно онкологично заболяване и умират от него, ще бъдат ли вписани в статистиката, като починали от Ковид или това важи само за неваксинираните? Колко са смъртните случаи в България през последната година, които се водят "починал от рак с Ковид"? Не починал от Ковид, а с Ковид! Има ли такива в статистиката, или щом имаш Ковид и не си ваксиниран, си починал задължително от вируса?
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ваксинираните дори и да се заразят, вирусният товар при тях е многократно по-малък. Има изследвания по въпроса." - Този аргумент ми звучи като "Ваксината ви дава 95% сигурност, че ще прекарате вируса по-леко." Как точно се преценя, че ако не си бил ваксиниран, ще е по-зле не е ясно. Да попитам нещо друго. 90-95% от хората го карат безсимптомно, а ваксините дават 90-95% сигурност, че ще е по-леко боледуването. Каква е разликата тогава, дали си ваксиниран? Кое е по-лекото от безсимптомното?
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоз байдъняса!
66
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Дори за момент не си помислих, че живота ще продължи нормално без ваксинационни паспорти.Това, което ни предстои ще е много различно от живота, който познаваме. Дори ваксините да ни помогнат да се спасим от този ужасен вирус, всеки от нас ще е доста променен, след този стрес, който преживяваме. Сега не го разбираме, но след време ще е така. Аз лично си искам живота преди пандемията, но никой не ме пита.
65
0
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 3 години
Окей, параноични конспиратори сме ние, но естественият отбор си знае работата. Като нямаш инстинкт за самосъхранение сам си си виновен. Можеш да отидеш и на Марс да им пробваш радиацията. Прав ти път, г-н Безстрашен
64
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига сте блеели тука,беееее...Отивайте и се ваксинирайте!
63
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВаксинираните дори и да се заразят, вирусният товар при тях е многократно по-малък. Има изследвания по въпроса. И така - заразяват се с много по-ниска вероятност и ако се заразят - разпространяват вируса много по-слабо. Следователно са два пъти по много по-безопасни за обществото. Какво неясно има?
62
0
 
3
 
! Отговори
Преболедувал Ковид преди 3 години
Сега пак не разбрах. Имам антитела след прекарана инфекция от Ковид. Ще пътувам ли или не?
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 60Аз съм аматьор. Мисля, че не Байдън управлява САЩ и също, че това е повече от ясно. Една конспирация няма как да бъде разкрита от аматьор само ако самата конспирация не е направена аматьорски. Някой тук вярва ли, че Байдън е способен да управлява САЩ (моите уважения към него, но най-малкото е на преклонна възраст и това си оказва влияние)? Някой вярва ли, че имунизационните паспорти са направени, за да преборим вируса, при положение че ваксинираните могат да заразяват другите?
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 45И последно... Критично мислене означава да задаваш въпроси, а не да се доверяваш на този и онзи т.е. без значение какви сайтове четеш, да си задаваш въпроси. Много от конспирациите са пълни глу_пости според мен, но не малко са самата истина. Хора, които се ваксинират, защото така им е казал някой, няма как да се похвалят с критично мислене, нито пък тези, които безрезервно вярват на всички конспирации. Защо само ваксинирани, които също могат да заразяват, ще имат правото да пътуват???
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60Точно там е работата - няма тайни заговори, които да се разкриват от аматьори. Затова всичките конспирации без изключение, в които вярвате, нямат нищо общо с истината.
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 45И още нещо... Знаеш ли изобщо какво означава конспирация? Ще те светна, защото се съмнявам, че не си информиран - таен заговор. Ако не вярваш в конспирации, означава, че вярваш, че Байдън управлява САЩ и той държи "куфарчето с червеното копче". Ти сериозно ли мислиш, че някой ще даде толкова власт на човек, който не разпознава роднините си? Ако не Байдън е на върха на пирамидата, значи имаме таен заговор от хора, които му дърпат конците т.е. имаме конспирация. Елементарно е... :)
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 54Той и без това ми е до главата рутера. Защо иначе ще се разправям с параноични конспиратори, според теб?
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 45В Русия няма какво да търся, не съм русофил или русофоб, българофил съм. Не е нужно да приемаме Истанбулската конвенция, за да не си биеш жената. Въпрос на ценности и възпитание е. Еднополовите двойки осиновяващи деца е пример, че "нормалните" държави на Запад, всъщност не могат да бъдат давани за пример, защото ваксърите го правят често. Няма да гласувам за ГЕРБ, така че да, Шишо и т.н. също ги приемам за голям проблем. Сайтовете който чета не са сред споменате от теб... Доволен?
55
1
 
9
 
! Отговори
Виж се бе Джони ! преди 3 години
Щях да се ваксинирам ,ама това препиране ми светна лампата ..,.,ако не ни чипирате ще ни паспортизирате и после ще се мъчите да чипирате ..., Като чуя ,че нещо го правите за ..НАШАТА.. сигурност и знам ,че пак ще ни прецаквате ! Винаги съм смятал,че ваксините са спасили човечеството от много лоши болести , не съм вярвал,че ще стана антиваксър !
54
0
 
5
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
Сложи си рутера до главата като спиш като толкова ти харесва. ***.
53
0
 
10
 
! Отговори
до 53 преди 3 години
То и концлагерите са добре забравено старо. Може ли толкова с изкривено мислене, че да твърдиш, че ако е имало в миналото ограничения това оправдава тяхното въвеждане сега? Айде направо да станем всички крепостни селяни и да нямаме право да напускаме града си, защото в миналото така е било. Да цензурираме и всичко, защото в миналото така е било. Можем и да кастрираме хората, защото в миналото са кастрирали робите. Браво бе!