В Англия студентите се връщат в университетите след 17 май

Те се обучават онлайн от Коледа насам, а магазините отварят
14 апр 2021 09:22, Елка Василева
6
В Англия студентите се връщат в университетите след 17 май
Снимка: архив, БГНЕС

Студентите в английските университети ще подновят присъствено обучение не по-рано от 17 май, съобщиха от британското правителство.

Около 1 милион студенти, които се обучават онлайн от Коледа насам, ще могат да се завърнат в студентските градчета. Забавянето с още един месец обаче беше прието с голямо разочарование от университетите, предаде БНР.

Още по темата

Отговарящият за университетите министър Мишел Донелан посочи в писмено изявление, че определената дата 17 май е в съответствие с "предпазливия подход при облекчаване на ограниченията и че движението на студентите в цялата страна представлява риск за разпространението на вируса".

Предвижда се студентите да правят тестове при завръщането в университетите. Най-напред това ще бъдат три теста под наблюдение, а след това студените ще бъдат помолени да си правят тестове у дома.

От ръководствата на университетите лобираха за отварянето им още през април, защото смятат, че не е справедливо за тях да остават ограниченията, при положение че отварят магазините.

Подновяването на занятията в средата на май освен това ще повдигне допълнителни въпроси за връщането на платени такси за обучение и наем, тъй като остава само кратък семестър преди лятната ваканция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
... преди 3 години
Докторите и инженерите на бъдещето трябва да казват от коя до коя година са учили и ако има период от 2019-та до 2022-ра да го обявяват с ГОЛЕМИ БУКВИ на вратите си. Да знам да не влизам.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките! Съжалявам ги. Досега можеха да си взимат изпитите дистанционно и все шестици изкарваха, като моят син по испански с мексиканската колежка между краката в хоумофиса, ха ха ха