Страничните ефекти по-чести след втората доза РНК ваксина

Нормални са, защото имунният отговор на организма става по-силен
20 апр 2021 12:16, Елка Василева
49
Страничните ефекти по-чести след втората доза РНК ваксина
Снимка: архив, БГНЕС

След поставянето на втора доза РНК Covid ваксина, каквито са препаратите на компаниите „Пфайзер/Бионтех“ и „Модерна“, страничните ефекти са по-чести. Доклад на Центъра за заразни болести в САЩ показва, че от 13,7 милиона ваксинирани американци през декември и януари 2021 г. жените са имали много повече странични реакции, предаде БНР.

Според учени от Университета „Калифорния“ в Сан Франциско страничните ефекти след втората ваксина за COVID-19 са нормални, защото имунният отговор на организма става по-силен.

Още по темата

“Това е скок на протеините и РНК примамва клетките да ги произвеждат. Това е, което искаме да направим. Всичко това е добре, “ казва Джордж Ръдърфорд, професор  по  епидемиология и биостатистика в университета.

Според доклада на Центъра за заразни болести в САЩ 78,7% от подадените сигнали за реакция са били при жени. Главоболие (22,4%), умора (16,5%), замаяност (16,5%) са най-често съобщаваните симптоми след ваксините.

Потвърдени са и  шестдесет и две съобщения за анафилаксия - 46 (74,2%) след ваксина на „Пфайзер/Бионтех“ и 16 случая (25,8%) след  ваксина на “Модерна “.

Засега не е известен точният биологичен механизъм на по-острите реакциите от ваксините при жените, но има предположения, че те са  свързани с половите хормони.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нормални са, защото имунният отговор на организма става по-силен"Първо отричахте да съществуването им, сега вече са "нормални"?
11
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да се ваксинира с т.нар. ваксини да заповяда. Няма да го спираме. Страх, паника, имане, което иска да харчи дълго, липса на вяра в Бога, ....причини много. Доколкото разбирам Бил Гейтс е сериозен за 20% редукция на населението и ще ви се радва на ентусиазма.
10
5
 
11
 
! Отговори
заплес преди 3 години
До Анонимен 5 умрели ваксинирани- 0.00009487% умрели неваксинирани- 0.228% и ако на 2403 пъти повече му викаш разлика няма, бъди здрав!
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""шестдесет и две съобщения за анафилаксия""Това е животозастрашаваща алергична реакция при която се задушаваш буквално и води до смърт. Благодарим ви за страхотните "ваксини" с чудесен автоимунен отговор. Да се готвят тези, които си ги сложиха и ще си открият автоимунните отговори не 30 мин след поставяне, а след време, дори години. Всеки защитник на ковид "ваксините" можете да го считате за ***.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовА на теб ли трябва да вярват всички?
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига сте размахвали тези сламени коронавирусни плашила.
6
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКолко хора си отидоха след ваксинация ? 13 от 3 милиона ? Колко си отидоха без ваксинация ? Колко са с усложнения след ковид без ваксинация ? Колко болести са спрени заради ваксинация ? Мога да дам пример от първа ръка- болница, част от персонала е ваксиниран, друга не. И двете групи хващат ковид. Ваксинираните- само с леки симптоми. останалите го карат много тежко.Добре, че науката се е развивала без разни фейсбук антиваксър разбирачи
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В някои страни като Дания например,спряха ваксинацията с Астра,а тук,така наречения министър,не само продължи да ни агитира,ами и стигна още по-далеч,можело втората игла да бъде с друга ваксина.И това на фона на толкова много починали всеки ден.Господ да ни пази от такива министри.
4
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със без ваксина все тая... Оня ден казаха CDC в америка: повече от 78000000 ваксинирани 5800 са хванали корона 396 са хоспитализирани и 74 са починали. Общо взето дали ще рискуваш да хванеш вируса или ще се боцнеш РАЗЛИКА НЯМА
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно си мислят,че хората са ***?
2
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извода е-по-добре да не се ваксинирате.С кавото и да ви боцкат,все странични ефекти.Колко хора си отидоха след ваксинация.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
взеки ден си противоречите. Кой квото се сети дрънка. А при астра вчера наш министър кво каза. Бийте втора доза щом от първста нищо ви няма. Значи ли че при нея втората доза не е с по засилен имунен отговор.