Pfizer прогнозира скок в приходите и печалбите си

Приходите от ваксината за 2021 г. ще са 26 млрд. долара
4 май 2021 22:12, Анисия Иванова
37
Pfizer прогнозира скок в приходите и печалбите си
Снимка: БГНЕС

Pfizer рязко увеличи прогнозите си за приходите и печалбите през 2021 г. във вторник, като се позова на много по-високи продажби на ваксини срещу COVID-19.

Понастоящем производителят на лекарства прогнозира, че приходите от ваксината за 2021 г. ще са 26 млрд. долара, в сравнение с 15 млрд. долара преди това и отразяват 1,6 млрд. дози, които се очаква да бъдат доставени тази година по договори, подписани до средата на април.

Pfizer сега вижда печалби между 3,55 и 3,65 долара на акция за годината, което е с 45 цента повече от предишния диапазон. Както при другите ваксини срещу коронавируса, Pfizer разработи ваксината си с изключително бързи темпове и в момента проучва допълнителни популации, които биха могли да я получат. Това включва изследвания за предоставяне на ваксината на здрави деца на възраст от шест месеца до 11 години.

Нетният доход се е увеличил с 45% до 4,9 млрд. долара. Приходите също са скочили до 14,6 млрд. долара, включително 3,5 млрд. долара от продажбите на ваксини срещу коронавирус. Производителят на лекарства заяви, че е постигнал споразумения с Израел за доставка на милиони дози през 2022 г. и с Канада за доставка на 125 милиона дози през 2022 и 2023 г., съобщи БГНЕС.

Компанията и партньорът й BioNTech имат и значителни споразумения за доставки със САЩ и Европейския съюз. Към 3 май Pfizer и BioNTech са доставили около 430 милиона дози от ваксината до 91 страни по света. Акциите поскъпнаха с 1,7% до 40,49 долара преди откриването на пазарите.


 


37
Още по темата: ваксиниприходиPfizer
Още от ЕС
150 млн. дози ваксини срещу коронавируса са поставени в Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това за сетен път потвърждава откритието на група учени от Израел,че ваксините помагат само на този който ги продава... аиде лек ден
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом се инжектират ваксините какво ги хвалят когат вируса навлиза направо през устата и отчасти по-малко през носа и поради това по бързо го застига направо на место нещо дето се пие като лекарство,че чак космите на човек да настръхнат и от силата му и през носа пара с пръски да излязат,че даже от туй човек да се закашля чак да се просълзи от топлината,която го обзема след което като се успокои и почуства благодат с гаргара на гърлото да продължи вътрешни лечения като вътрешни бани за допълнение.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Будали боцкайте се с отровите, докато биг фарма богатее не се вълнува дали ще живете или умрете след боцкането..
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еми сега може да се види кой пусна вируса,и кой печели от него
28
0
 
13
 
! Отговори
22 преди 1 седмица
Като им осигуриха тази печалба чрез политика за масова ваксинация, сега дали ще осигурят тази същата печалба да отоде за подпомагане на борбата с пандемии.
27
0
 
18
 
! Отговори
Радо преди 1 седмица
Ужас. Никой, никога не би се сетил, че трупат милиарди печалба.
26
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нима това е изненада или новина за някого?
25
1
 
17
 
! Отговори
Петко преди 2 седмици
Всъщност това едва ли някой го интересува, освен тези, които са инвестирали в акции на пфайзер.
24
3
 
8
 
! Отговори
ii преди 2 седмици
Въиййй, не думай.
23
7
 
20
 
! Отговори
парадокс преди 2 седмици
Пфайзер са за подсъдимата скамейка,за толкова смъртни случаи на млади и здрави хора ,които ваксинирани с техните ваксини умират от миокардити и съсиреци.Това е ваксината с най-много усложнения после ваксиниране.... А те ,вместо това -броят пачките и пият шампанско
22
2
 
31
 
! Отговори
КОЙ КАКВОТО преди 2 седмици
И ДА ВИ ГОВОРИ ...ВСЪЩНОСТ ВИНАГИ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ
21
2
 
21
 
! Отговори
Плана-ВАКС преди 2 седмици
Новата таргетна група на която може да се постави ваксината, са здрави деца от 6 месеца до 11 години...
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво!Могат и знаят как се правят пари, а офците блеят.
19
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Въх, ни думай.На Пфизер, тази или миналата година има изтече патента за виагра.Това беше техният номер 1 продукт с който правиха пари. Излелзе им късмета с тази пандемия.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези имунизации са за туберколоза за кандидоза и полово предавани болести и грип но обикновен но не лекуват шезофрения рак спин и радиация.това е просто които е тежко болен си отива за жалост.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пфаизер или астра зенека едно о също това не е вълшебно хапче което да ви избави от болестите всичко е в главите ви.това просто е поддъжаща терапия анти тела за *** и бактерии но не лекува спин и рак и ковид 19.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Българи слагаите си пфаизер ще живеете до 142 години.и яжте свинско с торта и баклава с толумби ше карате много и по един хляб на ден.
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Забраниха ваксините на Китай, Русия и Великобритания.Платиха субсидии на Пфайзер.Западна Европа и САЩ имат субсидийна и санкционна икономика.Пазарната икономика е забранена и вредна в САЩ и Западна Европа.
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ковид 19 явно е най големият бизнес за някой .
13
1
 
29
 
! Отговори
Гадняр преди 2 седмици
Преболедувалите Ковид да избягват ваксинацията с Пфайзер и Астра Зенека! Получават се много постваксинални инциденти. От висока температура до съсиреци, инсулти, инфаркти... Естествения имунитет е най-доброто нещо. Ваксиниране само на уязвими и неболедували от Ковид пациенти.