Слагат под карантина българите, пристигащи в Абу Даби

Слагат им и проследяваща гривна, съобщават от МВнР
5 май 2021 13:45, Петя Славова
7
Слагат под карантина българите, пристигащи в Абу Даби
Снимка: БГНЕС

Абу Даби изисква за пристигащите от България граждани PCR тест и карантина, като ще им бъде поставяна и проследяваща гривна. Това се предвижда в нови правила за влизане в емирството, които са в сила от 3 май, съобщи външно министерство.

По информация на посолството ни в Абу Даби ваксинираните срещу коронавирус, пътниците от държави, които не са в категорията "зелени страни", включително и България, трябва да си направят PCR тест при пристигане в емирството, да се поставят под карантина за пет дни с проследяваща гривна, като друг PCR-тест се прави на четвъртия ден от пристигането в страната.

Още по темата

На неваксинираните пътници, които влизат в Абу Даби от България, е необходимо да се направи PCR тест при пристигане. Те трябва да се карантинират за 10 дни, като им се поставя проследяваща гривна и им се прави друг PCR тест на осмия ден.

Остава задължително изискването за представяне преди всеки полет до и от Абу Даби на отрицателен PCR тест, направен в рамките на последните 72 часа преди пътуването.

Ако се пътува през Абу Даби като турист до Дубай или друго емирство е необходимо входната виза да бъде издадена в Абу Даби. Туристически визи, издадени в Дубай или други емирства, се приемат само, ако пътникът е с произход "зелена държава", сред които България не е към момента.

Пътуване от Абу Даби до Дубай или друго емирство се извършва само с шофьор на компанията "Etihad", автобус на "Etihad Express" или летищно такси.

При пътуване до летището в Абу Даби от друго емирство на влизане в Абу Даби трябва да се представи отрицателен тест за Covid-19, валиден в рамките на 48 часа. Tози тест не освобождава/замества теста, който е необходим за полета.

При необходимост българските граждани могат да се обърнат към посолството на България в Абу Даби, Обединени Арабски Емирства.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, тази година ще минем без Абу Даби, ужас каква мъка!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То с тази проследяваща гривна са все едно затворници под домашен арест
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Абу Даби изисква за пристигащите от България граждани PCR тест и карантина, като ще им бъде поставяна и проследяваща гривна."Българския модел за справяне на бай Ботокс. Хахахах. Тест, карантина и гривна. Другите страни от ЕС да вземат пример до къде сме го докарали.
3
0
 
5
 
! Отговори
Men преди 1 месец
Аз мисля, че малко реципрочност от наша страна би било добро решение.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а такаконтрол за балканските ceляциче не ги знаеш кви далавери са им у главато
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пука ми. Няма да ходя там.