Напредък: Учени елиминираха на 99% COVID-19 от дробовете на мишки

Предстои да стане ясно дали терапията работи при хора
18 май 2021 14:20, Нели Христова
60
Напредък: Учени елиминираха на 99% COVID-19 от дробовете на мишки
Снимка: Pixabay

Учени са успели да разработят антивирусно средство, което да се бори с COVID-19 в тялото. При тестовете то е убило вируса от дробовете на заразени мишки с 99%

Международен екип от учени от Австралийския здравен институт Menzies в Куинсланд и изследователския институт на САЩ City of Hope използваха генно-заглушаваща РНК технология, за да атакуват директно генома на вируса SARS-CoV2, свързвайки се с него и спирайки разпространението му в тялото.

Когато сравняват лекуваните мишки с контролната група, изследователите установяват, че SARS-CoV2 е бил убит в белите дробове на 99,9%.

Професор Кевин Морис, водещ изследовател в изследването, казва пред VICE World news, че не само учените са видели как се подобрява състоянието на мишките, но след евтаназия и отстраняване на белодробната тъкан на животните - това, което професор Морис нарича "истинският тест на терапията"- те установяват, че не са в състояние да отглеждат вируса.

"Това предполага, че нашето лечение значително е потиснало вируса в белите дробове на мишките до такава степен, че не можем да развием инфекциозен вирус от тези бели дробове", обяснява професор Морис. "Не можем да отглеждаме вируса от белите дробове на лекуваните мишки, той намалява с 99%. Но сме в състояние да отглеждаме инфекциозен вирус от белите дробове на мишките, третирани с контрола.“

Той също така каза, че през първите 24 часа те са забелязали съществена промяна в телесното тегло и поведение на третираните мишки в сравнение с контролната група.

"Ефектите от лечението са доста бързи през първите 24 часа", казва Морис.

Тепърва ще се определи дали лечението действа при хора, но професорът е обнадежден, че ако това се случи, "вероятно ще приемате лечението на всеки два дни в продължение на една седмица, докато вирусът изчезне и имунната система започне да контролира вирусна инфекция".

Неговият колега водещ изследовател професор Найджъл Макмилън от университета Грифит описа антивирусната програма като "мисия за търсене и унищожение".

"Това води до унищожаване на генома и вирусът вече не може да расте - затова инжектираме наночастиците и те отиват и намират вируса и го унищожават точно като ракета, търсеща топлина", каза професор Макмилан пред ABC. "Това е първият път, когато успяхме да оформим това като частица и да го изпратим през кръвта, за да атакува вируса".

По-нататък професор Макмилън посочи, че макар че "не е лечение", терапията може да намали количеството на вируса в белите дробове с 99,9%, "така че е почти толкова добро, колкото и лечението".

"Наистина е за онези хора, които се лекуват в интензивно лечение, или където ваксините закъсняват", казва той. "Тази терапия всъщност спира възпроизвеждането на вируса, така че тялото може да се възстанови и възстановяването ще бъде много по-бързо. По принцип трябва да можем да спрем смъртността от това заболяване".

При провеждането на проучването изследователите инжектират лабораторни мишки с наночастици, съдържащи РНК и измерват ефекта, който това имаше върху техните симптоми на COVID-19.  Последиците от това изследване обаче далеч надхвърлят COVID-19.

Професор Морис посочи, че терапията ще бъде от полза за всеки инфектиран с SARS-COV-1 и COV2, но също така може потенциално да се използва за лечение на други заболявания, свързани с коронавирус, като респираторен синдром в Близкия изток (MERS). Подходът за заглушаване на гена на РНК, отбеляза той, е разработен за лечение не само на настоящите, но и на бъдещи повторения на вируса на SARS.

"Вирусът SARS ще бъде с нас завинаги", обяснява професор Морис. "Еволюцията на вирусната резистентност се случва и дори при ваксините се получава резистентност. Тази терапия е спирка, която позволява на заразените хора да получат лечение, което е насочено към вируса. Подходът е мащабируем, стабилен и може да се използва навсякъде. "

Резултатите са обещаващи, но има още много работа.

"Дали нашият подход работи при хората, предстои да бъде определено, а може и никога да не стане ясно, освен ако ние или някой друг не успеем да съберем необходимото финансиране и да проведем клинични изпитвания", добави той. "Но поне знаем, че можем да излекуваме COVID-19 при мишки".


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** *** - ***.***
50
1
 
2
 
! Отговори
Джо преди 1 месец
Новина за БАВНЯРИ без МОЗЪЧБНА АКТИВНОСТ ! Защо според вас има пръснати из цял свят лаборатории за разработки на био и какви ли не още оръжия !? Защо в тези лаборатории има най-опасните вируси !? Защо мине не мине година две и все нова болест изскача от нищото !? Хора не бъдете ГОИ а мислете логично и критично !
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 47Ти що се ядоса?Слаби са ти нервите ли?Човекът е прав.Тези 100+ трупа дето ги са ги извадили от Ганг, дали са броени?И защо не са пили ивермектин?А?
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ахаххаах кефат ме тия новини само смях... моят организъм успя на 100% да елеминира ковида от дробовете ми без лекарска помощ ахаха
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 45Благодаря ти за обяснението, мила ми покорна овчице, нали се ваксинира вече, и маската плътно на муцунката. Да не те хване индийската мутация, че тя пробива защитата. Виж как и аз знам лафовете от официалната система за ваксипропаганда.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** *** - ***.***
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 43 Защото там няма броене ...
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 42ВАКСИНИРАТ НИ С 5G!ТОВА Е НОВА ТЕХНОЛОГИЯ НА HAARP!И СЕГА НИ ВАКСИНИРАТ ЧРЕЗ КЕМТРЕЙЛС!ЕДНА ОТ КВАРТАЛА МИ ГО КАЗА - НА НЕЯ Й КРАДАТ ДЕЦАТА И ГИ ПРАВЯТ ПРЕЗИДЕНТИ В АФРИКА!
43
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха познайте защо Индия с цялата им бедност и слаба болнична система имат 1% смъртност от ковигрип. Отговорът почва с ивер... и се римува с шмектин. А втората част от отговора почва с хидрокси... и се римува с шморокуин.
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе,що не си ги заврете всичките РНК технологии където трябва. То стана ясно и на бебетата вече, че на всяка цена трябва да нахакате рнк и наночастици на де що има живо нещо на планетата
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като начало продукта ще бъде пробван на депутатите.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще бъдат лекувани само мишките, които гравитират около Партиите!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мишките да си отдъхнат, експериментите вървят с пълна сила върху хора.
38
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Ефикасно лекарство, убиващо covid-19, би било наистина много по- голяма и по- успешна стъпка напред, в сравнение с ваксините, които не лекуват...
37
1
 
0
 
! Отговори
Безхаберните учени преди 1 месец
Този грип просто показа пълната безпомощност и провал на учените.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Вирусът SARS ще бъде с нас завинаги". И сега ние до живот ли ще носим маски се пита в задачата.
35
1
 
4
 
! Отговори
За мишките и хората преди 1 месец
Нормално е всички медицински изследвания да се правят с мишки.Защото 99% от хората са мишоци и резултатите са достоверни и приложими.
34
4
 
0
 
! Отговори
Махай МАСКИТЕ преди 1 месец
Трябва ЗАБРАНА за чужденци да ВЛИЗАТ в Ресторанти и дискотеки. Всички ЧУжденци да НОСЯТ маска НАВСЯКЪДЕ , Дори и на ОТКРИТО, за да НЕ ни заразяват.. Дори и ФУТБОЛИСТИ- като Сисиньо , Роберта, Дий Бост. Ако искат да ядат и пият, нека си стоят в ХОТЕЛСКАТА СТАЯ.И да махнат АРАБСКИТЕ маски за българи..Нека чужденците се гърчат. Важното е ние, българите да сме добре. Щом чужденците са ВИНАГИ с маски, НЯМА кой да ни ЗАРАЗЯВА.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А,че то си има лекарства,ама докато ,,авторитетните" медицински органи,които трябва да ги одобрят и препоръчат, си правят паса ,докато хора умират по болниците, ще се търси скъпо струващо лекартво,недоказано и с неизброими странични ,,ефекти'',също като ваксините.За Hydroxychloroquine, Chloroquine и Ivermectin се знае от години.За първите има изследвания и публикации от 2005,че се справят с Ковид вирусите по поводSARS-1и MERS, а за последното от 45 години ,че блокира вирусите DENGA,ZIKA,COVID
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Наистина е за онези хора, които се лекуват в интензивно лечение, или където ваксините закъсняват", казва той.--------------------------Това антивирусно средство да не се окаже поредното прехвалено като ремдесивира? Последният беше чудесно средство за търговия. Накрая, след като направиха парите, се оказа, че помага само на някои хора!