156 смъртни случая след ваксиниране срещу COVID в Белгия

Само в три от случаите е установена пряка връзка
11 юни 2021 16:28, Елка Василева
103
156 смъртни случая след ваксиниране срещу COVID в Белгия
Снимка: архив, БГНЕС

Белгийските здравни власти отчитат 156 смъртни случая след поставяне на ваксина против COVID от началото на имунизационната кампания, съобщиха местни медии.

Уточнява се, че само в три от тези случаи е установена пряка връзка с поставената ваксина (два случая с препарата на "АстраЗенека" и един на "Янсен"/"Джонсън и Джонсън"), а за останалите това се предполага.

Още по темата

До днес в страната са поставени 5,4 милиона дози ваксина. Съобщени са близо 18 000 случая на нежелани реакции, като близо 4000 от тях са определени като "тежки".

По официални данни едва 0,32 на сто (4526) от ваксинираните са се заразили по-късно с COVID. От тях две трети са преболедували безсимптомно. Белгия предвижда да задълбочи проследяването на заболяванията сред имунизираните, за да добие по-добра представа кои ваксини "пропускат" вируса, уточняват медиите.

Данни на националните здравни власти показват, че до днес новото заболяване е взело 25 068 жертви в Белгия. За последните две седмици починалите са едва 12 души.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
ЕГН не щете ли? преди 2 години
До Анонимен "От ваксина не би трябвало да се умира, оплаквания след ваксинация - нормално, ама да има смъртни случаи, това е отрова!" Когато трябва да се постави ваксина, се прави тест за алергични реакции на отделни съставки от ваксината и ако теста е отрицателен, чак тогава се прилага ваксината. Някой, някъде, това да сте видели да се прави?
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
156 умрели от ваксина, а 25 000 умрели от ковид.
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 83 Harry Truman was our president,A Coke and burger cost us 30 cent...
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха! Боцкайте се бе, боцкайте се! Нали ще ви стане по-хубаво?В Румъния вече раздават кебапчета на всеки който се имунизира! Колко познато, нали?
76
2
 
6
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 години
Аз съм 'безсимптомно болен' от поне 99 болести - ама никой лекар не иска да ми даде болничен...
75
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ще е цирка занапред. Умрял след ваксина ? Не е от ваксината ! "Предположението не е факт". Умрял (но диагностициран с Ковид) - ковида го е убил. Ковида, а не десетките коморбидни (придружаващи) заболявания. Така се манипулират статистики. После някои ми цитират какво казали СЗО. Не съм ли вярвал на учените... Какво мислите, че ще говорят истината ако не съотвества на финансовите им интереси ли ? Стадо заспало - събуди се най - после.
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердоган три пъти се ваксинирал. Да се подсигури.
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вируса е гаден,затова се пазете и се лекувайте, но НИКОГА НЕ ХОДЕТЕ при проф. Николай Габровски от Пирогов, или доц. Зафер Оркун Токташ - Медикал Караджъ, болница Медикал парк Истанбул.Тези хора са изключително арогантни, нахакани, некадърни и се интересуват само от парите ви.
72
0
 
2
 
! Отговори
до 83 преди 2 години
Е, сега Бадън ще им построи комунизъма и на тях.
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на комунизма цената на Бензина в САЩ беше 26 цента за галон!! Днес е 2,12 долара за галон!! И Американците си искат времето на СССР.
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78. Не се карайте. Без начение кой от вас е прав, спора ви е безмислен. Тогава пазарна цена на бензина не е имало у нас. А просто СССР даваше безплатно един бензин на крепостните си сателити за да си траят. И Партията решаваше цените. Но след разпада на СССР, Русия отказа да дава. Нелепо е да сравнявате цените на бензина със сега. По-скоро вижте какво стана с бензина след като БайИЗдън стана президент.
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе важното е че са яли кебабчета.
68
2
 
20
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 2 години
"само в три от тези случаи е установена пряка връзка с поставената ваксина (два случая с препарата на "АстраЗенека" и един на "Янсен"/"Джонсън и Джонсън"), а за останалите това се предполага." Ха???? Че как да не е така? След като останалите са с Пфицер Няма как от елитната Пфуцер да има смъртни случаи, след като те плащат.
67
2
 
3
 
! Отговори
до77 преди 2 години
18 ст е бил бензина 74 та година когато заплата стедна на работник в завод е 80 лева От 1 юли 79 та бензина е 1 лев. На 16 май купиха Москвича нашите от ловеч и бсща ми напълни резервара на 50 ст. Е радоста беше кратка , скед месец и половина левче. Има и статистика порови и ще видиш че е така. Аз това време за 18 ст само съм го чувал от нашите когато 70 те са имали мотор Иж 350
66
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименХмм, я да видим. Баща ти кой знае де е брисал, щото не е било на опашки да се редят за телевизор. Почивки - всички ходеха, дори ходеха с карти, със записване, щото всички ходеха и нямаше места всички да се изсипят едновременно. Но всички ходеха. Бензина не е бил левче а заплатата 230 лв. Леля беше касиерка на автогарата, получаваше 120 лв. заплата а бензина беше 18 стотинки за литър. Билетчето за градски транспорт беше 6 стотинки.Баща ти ви е лъгал а ти и *** сте блеели.
65
19
 
7
 
! Отговори
Здравомислещ преди 2 години
Поредната подвеждаща статия от dnes.bg !!!Вместо да търсите евтини сензации и да плашите хората с ваксините срещу Ковид19, проверете източниците, които използвате за статиите си! Българските медии са една от основните причини за най-ниското ниво на ваксинация в Европа на България, въпреки наличието на ваксини! Докато Израел, Великобритания, САЩ и целият ЕС се ваксинира успешно, само бай *** развива конспиративни теории срещу ваксините!
64
4
 
5
 
! Отговори
до 72 преди 2 години
да така е от 80 та до 89 та бензина беше 1 лев. Но градския транспорт беше 6 ст. и поне в Плевен беше супер, тролеи и нови Икаруси. Заплатите ниските бяха 230 в Плама плевен тоест Нефтохим тогава инженерите бяха на 540 работниците на 400. Да чакаше веднъж бсща ми за цв телевизор е кво един път е било 3 часа. А стандарта да пътуват днес имат едва 20% от семействата в България с добри и големи доходи. Знаеш ли че има семейства и на почивки в Бг не могат да идат.
63
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100% от всички хора починали в целия свят са пили вода поне ден преди да умрат!! ФАКТ!!Водата е много смъртоносна!!
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... смъртност на глава от населението...
61
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верни ли по комунизма се живееше по-добе и бяхме по-богати... хмм, я да видим: бензина беше 1 лв, а заплатата към 230лв; коли на глава от населението?; брой екскурзии на глава от населението?; брой почивки; в магазините имаше по един вид от стока и то със съмнително качество; телефон ни прекараха с връзки; за ТВ баща ми се редеше на опашка със списък .... ;)