Ваксинираните граждани на ЕС ще се движат свободно в Съюза

Досега малко над четвърт от възрастните са напълно имунизирани
Обновена: 11 юни 2021 15:50 | 11 юни 2021 15:50, Елка Василева
249
Ваксинираните граждани на ЕС ще се движат свободно в Съюза
Снимка: архив, БГНЕС

Страните от ЕС съгласуваха облекчаване на ограниченията за пътуване през лятото, с което ще бъде позволено на туристите с пълен ваксинационен цикъл да избягват тестове и карантини, предаде Ройтерс.

Посланиците на страните членки одобриха модифицирано предложение на Еврокомисията, според което напълно ваксинираните от 14 дни ще могат да пътуват свободно от една страна в общността до друга, обяви настоящият председател на блока Португалия.

Още по темата

За момента малко над четвърт от възрастните граждани на ЕС са напълно ваксинирани, посочва БНР.

Ревизираното ръководство идва на фона на представянето на европейски COVID сертификати, които посочват дали човек е ваксиниран, има имунитет вследствие на заразяване по-рано или разполага със скорошен отрицателен тест.

Системата се очаква да бъде готова до 1 юли, въпреки че някои страни ще започнат да издават сертификатите по-рано.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да , виждам че преобладават анти-ваксърите тук , а може би и в България.Еми добре - разкарайте ваксини , антибиотици , закривайте болниците .Господ ще ви оправя. И ако някой се разболее от нещо - ще го декларирате обсебен от зъл дух и публично ще го горите на площада.Това ли е верно образа на прекрасния ви свят ?Верно читавата част от населението се е изнесла и деградацията е пълна ...
101
6
 
16
 
! Отговори
до 108 преди 2 години
Ами и ние пътуваме и нашите болници се изпразниха от ковид пациенти, без да се ваксинираме като гоуведа. Та какво казваше?
100
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така, така. Утре пък ще можеш да се движиш свободно само срещу татуировка с кюар код на ръката. За твое улеснение и добро, разбира се! Бееее-е-е-е-е-е-е
99
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял свят се ваксинира, вече повече от 2 милиарда, икономиката си съживиха, народът пътува, болниците се изпразниха от ковид пациенти, само нашите псевдо учени размишляват на темата над ракията, ръсят акъл, драскат против ваксините по форумите. . Добре, че се изнесох в цивилизована страна. Жалки сте
98
2
 
7
 
! Отговори
до 104 преди 2 години
А ти в какво вярваш? Че нищото избухнало и станало нещо? И в последствие баба ти е произлязла от мамймуна? И ти си ми ясен!
97
5
 
14
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Владо - ох милия! А ти си много напреднал, учен и информиран, а? Защото си се боцнал или по природа? Чакай нещо да ти кажа: всички "интелекти" като теб склонни на обобщения като "..всички еди-какви си са такива или инакви.." всъщност сте пълни проф***ни. Дори и за момент не се съмняваш в "непогрешимостта" си - характерно за ниско интелигентните персони. Остави хората сами да избират, без да ги квалифицираш. Както би постъпил интелигентен индивид.
96
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Владо А най-характерна черта на псевдо-интелектуалца, че обяснява колко много той разбира, колко много той е повече от другите. Живее в ерата на информацията и си мисли, че знае много и за него създател не съществува. Той разбира се е произлязъл от *** и за това се държи като такава.
95
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти щом вярваш в "ГОСПОД" си ми ясен
94
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВладоКакъв повърхностен анализ направен от един не особен умен човек.
93
5
 
7
 
! Отговори
Всеки преди 2 години
Който участва в геноцид и защита на злите намерения на дявола и неговите роби, е орисан да погуби ДУШАТА СИ! Ай сега всеки да си зададе въпроса-на коя страна съм? И винаги има време да промени курса си! Бог да ви вразумява!
92
22
 
9
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Друга характерна черта на антиваксъра - набожен е. Живее в средновековието и бог е единствения му спасител. Не се е справил в живота, депресиран е и решил да хвърля вината върху другите или да се залъгва, че бог "така е решил", а сатаната ще накаже другите :D Най-лошото от всичко е, че колкото по-малко мозък имаш, толкова по-трудно можеш да осъзнаеш, че ти липсва мозък :)
91
6
 
2
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Редно е да се поставят пунктове на летищата за скоростен ковид-тест. Хората с положителен резултат да се връщат или поставят под карантина, както е в Европа.
90
6
 
18
 
! Отговори
До 93 преди 2 години
Така е! Всеки който иска,нека се боцка! Аз лично,колкото ГОСПОД ми е отредил,до там ще живея! Нямам нужда от други спасители! Но всеки си взема решението сам за себе си! БОГ да ви пази!
89
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел - ти ако вярваш на евреите трябва да си много наивен, в западна европа затова ли толкова зел положението и още стоят с намордници и в локдауни и имат вечерен час, виж в Великобритания как случаите в последните дни се увеличават - нали бяха много вакснати, в Америка са 50/50, пък там е лесно да ти промият мозъка и да влезеш в овчата вълна ваксъри, а и ракията е един от най-добрите дезинфектанти - вие нали се къпете дори с спирт, а ние си правим здравословна промивка
88
7
 
27
 
! Отговори
Аз не съм против преди 2 години
Ваксините,НО....ай кажете ми, защо неваксиниран човек е опасен за спасените от боцването,нали са защитени,каква е логиката да забраняват на невакс., ????ТОВА Е ПРОСТО ДИСКРИМИНАЦИЯ И ПЛАН ПО КОЙТО ИСКАТ ДА НИ ПРИНУДЯТ...! Ай живи и здрави всички и МИСЛЕТЕ! БОГ С НАС!
87
6
 
21
 
! Отговори
91, преди 2 години
Едната ми баба имаше още 3 братя и сестри - всички минаха 75 годишна възраст, т.е. средната в момента. Ти като се ваксинираш за щяло и нещяло да не мислиш, че ще ги надвижееш или ще стигнеш годините на библейскитепророци? Много сте смешни, наистина.
86
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, и като се ваксинираха, пак отчитат повишение на заразите. Като дойде есента - пак ще са същите. Бе аз се чудя - овцете като искат да се ваксинират - да вървят, никой не ги спира. Що натискат и нормалните хора да блеят с тях?
85
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел се ваксинираха , в западна европа се ваксинират , в америка се ваксинират .Ви там заврени по кварталните тенекии и смучещи ракия - верно ли се имате за нещо по-умни от останалите ?
84
10
 
8
 
! Отговори
до 88 преди 2 години
Сигурен съм че бабите ти без ваксини са доживели до 90г.Но колко от техните сестри и братя са измрели като деца на по 6, 7г ?За полиомиелит чувал ли си? Или само за бургаска ракия ?
83
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснали тука 4-5 ваксани тро ла да пишат глупости и мислят, че голяма работа са свършили проваксинаторите. Свършили са те - ама само в памперсите си.