Заразени с коронавирус станаха донори

Трансплантацията не е предизвикала заразяване при реципиентите
11 юни 2021 09:05, Ния Христова
32
Заразени с коронавирус станаха донори
Снимка: Pixabay
Италия обяви, че са извършени две трансплантации на органи от донори, които са били с положителен тест за COVID-19, на пациенти, които не са били заразени. Трансплантацията не е предизвикала заразяване при реципиентите, предаде Франс прес.
 
В съобщение на Националния център за трансплантации на Италия се казва, че това е световна премиера.
 
"В двата случая пациентите са получили ново сърце и нито един от тях не е бил заразен с COVID-19", се казва в съобщението.
 
Първата трансплантация е извършена в края на април в Болоня. Реципиентът е на 64 години. Втората е била извършена в средата на май и реципиентът е момче на 15 години от Рим. Двамата пациенти са били включени в националния списък за трансплантации.
 
До трансплантацията на органи от починали пациенти с коронавирус се е стигнало след специално разрешение на Националния център за трансплантации, тъй като двамата пациенти били в тежко състояние и не е имало вариант за отлагане на интервенцията. Преди това е било възможно да се взимат органи от заразени и да се присаждат само на заразени.

32
Още от Коронавирус
Маските не можело да отпаднат в градския транспорт
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
ботокса преди 2 дни
До gogo Органите са третирани с ваксината. така стават безопасни.
7
0
 
1
 
! Отговори
ботокса преди 2 дни
Сега тахните ваксини може да се ползват от деца.
6
0
 
1
 
! Отговори
gogo преди 2 дни
нещо не ми е ясно,нали ВИРОСА увреждаше всички органи ?Как така след преболедуван КОВИД тези органи са запазени и годни за трансплантация?Само питам!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На маймуни ни направиха!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А казваха,че ако от клъстерното премине в дифузно разпространение Ковида с пандемията му било много неприятно чак страшно за масовоста на заболеваемоста и справянето с нея като невъзможно с прекомерно натоварване на здравеопазващата система с лечение,бедствие,колапс от организационна медицинска гледна точка,а ето няма дифузно разпространение на вируса с направо доказателство осъществено чрез трансплантация на орган от зона заразена присаден в зона не заразена и то по описание екстремна ситуация
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това не го проумявам. Слюнката може да предаде заразата, а вътрешен телесен орган не може да я предаде?!
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Италианците пак са по-назад от нас. В правителствена болница София пък правят трансплантации от омански чичо на украински племенник.
1
2
 
14
 
! Отговори
Некъф преди 2 дни
Ако кихна или се добра до някой се заразява, но ако му сложат моя черен дроб или бъбрек няма да се зарази!Тия тотално ни взеха за цацки