Проф. Витанов: Няма как до есента да се ваксинират 70% от населението

Добре е поне 55 на сто да се ваксинират дотогава, смята експертът
Обновена: 12 юни 2021 09:27 | 12 юни 2021 09:12, Елка Василева
241
Проф. Витанов: Няма как до есента да се ваксинират 70% от населението
Кадър: bTV

„До есента няма как да се ваксинират 70% от населението с темпове на имунизация 20 000 на ден.“ Това каза математикът проф. Николай Витанов пред bTV.

Според експерта трябва да се поставят по 50 000 дози на ден, за да достигнем нива от 55% до есента.

Витанов коментира и това, че за момента са ваксинирани около 15%, а с преболедувалите защитени са около 40 на сто.

Още по темата

Ако успеем да достигнем 50-55% и има още една вълна през есента, случаите ще са 2500 – 3000 на ден. Ако не вкараме новия щам, може и да се размине, обясни математикът.

Риск за увеличение на случаите е нисък и хората трябва да са спокойни, добави Витанов.

Той обясни, че трендът е устойчив при числа над 1-2 , а сега са между 15-20 стойностите.

Относно пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев Витанов обясни, че не се е случило по канон.

„Той беше на първа линия с всички от щаба и успя да спре бразилския щам, има големи заслуги“, каза още проф. Витанов.

Според него щабът е бил не за да плаши, а да дава обективна информация. Той аргументира тезата си, като обясни, че е имало информация, която не се е казвала, за да не се паникьосват хората.

„Едно такова нелеко решение беше да не казваме при 37 000 случаи на коронавирус, че през ноември те вероятно ще се увеличат със 100 000, което и се случи преди време“, сподели Витанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
2
 
! Отговори
до 56 от славянин преди 3 години
Ето по това се познава ид.отът и нормалният човек - ид.отът, за да не стои само в бг-то е готов да се подложи на всякакви медицински експерименти, да се остави да го тъпчат с всякакви *** и отрови, а нормалният на никаква цена няма да се подложи на тях!
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловета са злобни, защото всичко пропадна заедно с ГЕРБ.
51
4
 
4
 
! Отговори
До 54 преди 3 години
Какво общо имат ГЕРБ с Пандемията ? Какво по-различно направиха от целия Свят ? Как реагираха на ситуацията и кои не реагираха така ? Каква е разликата в концепцията на превенцията срещу вируса на служебното правителство и това на ГЕРБ ?Абе ти вярно ли си толкива невменяем и ***?Ако това,което си написал го мислиш наистина ,много,много жалко за теб !!!
50
4
 
3
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Че защо си решил че 70 % имат желание да се ваксинират бе, чиче!? Почти всички сме го изкарали този ''страшен'' вирус в някаква форма, за какъв *** ни е да се ваксинираме!? Защото на вас така ви се иска ли!? Само че на нас не ни се иска така!
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още в началото на пандемията беше ясно, че ваксина срещу коронавироси познати от преди 50г няма, защото мутира 1000 пъти по-често от грипния вирус.После почнаха да продават пробни инджекции, които дори нямат разрешение за ваксини. Това е цялата математика.
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми не се ваксинирайте, като ви сложат прангите да си седите само в Бг то ще ви дойде акъла. Не той още есента ще ви дойде с 4 та вълна, тогава да видим кое правителство ще ви е виновно.
47
2
 
5
 
! Отговори
Леша преди 3 години
Либералните изтривалки са се активирали. Ще секнат стотинките на НПО-та. Ще aкaтe гладни.
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професора е част от ГЕРБ и от манипулацията на населеното.В момента медиите са по-свободни и манипулацията намалява.Като си отидат ГЕРБ,ще видите колко много сме манипулирани и колко много се е крало от държавата.Сега ГЕРБ все още има пари и пуска по телевизиите хора като този професор.Но вече.са все по-малко.Пускат все още манипулатори като казват ,че са анализатори.Но и това ще свърши.Дано след това да има ревизия на всичко и всички свързани да получат заслуженото.
45
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът ви драги анонимни коментатори е,че сте препълнени с комплекси,злобни сте,прости сте,ограничени сте,завистливи сте ,а всичко това в съчетание с философските ви профанщини образуват велика трагикомедия !Смешници ! Тръгнали да оспорват и критикуват от трибуната на интернет форум доказани специалисти и интелектуално успели хора ! Не ви ли е срам бе ?! Кои сте вие? Мухи със самочувствие на хеликоптер ! Хаха...,цял живот ще си останете аутсайдери и нереализирани роби !
44
2
 
5
 
! Отговори
Леша преди 3 години
До пияница мистик - "Освен че си природно пр0ст, явно си и неграмотен" Точно там спрях да ти чета излиянието. Ти си поредния скучен шаблонаджия, кандидат психопат и делириумно зомби. Възирай!
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е че след месец никой няма да иска да се ваксинира,защото ГЕРБ не е на власт и няма как да се фалшифицира информацията.След месец няма да има нито един заразен. И тогава ще започне взаимно обвинение за това ,че няма хора които да се ваксинират.Ще обвиняват Радев за това.А другите ще обвиняват Б.Б ,че е похарчил 250-300 милиона за покупка и ще трябва още толкова за унищожаване.При условие,че само 8% от населението е за ваксинация,няма логика да купуваш 14 милиона дози ваксини.
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това професоре ще се случи само на куково лято или когато цъфнат налъмите. 90% от мераклиите за бодене вече го направиха, останалите няма да ви се вържем на агресивната пропаганда. Така, че прибирай парите и бегай.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направил си фалшиви тестове.
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че вироса си замина заедно с ГЕРБ.
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мистикът лъже, както и масата "преболедували" и "загубили обоняние". Мнозина *** просто скланят глава и си организират едно домашно боледуване, за да изклинчат от ваксината, но така стават слуги на Дявола.
38
4
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Леша === Освен че си природно пр0ст, явно си и неграмотен и не можеш да четеш :))) Написах ти, че имам познат на 72 години който си сложи и двете ваксини. И не е просто грип, защото си правих PCR тест, а моята си направи дори два, за по-сигурно. И после има и тестове за антитела, след като го изкараш Ковид-а да провериш дали имаш имунитет. И тях си направихме, бяха положителни. Но голтаци и *** като теб надали имат толкова много пари за PCR тестове, че после и за антитела :)))
37
2
 
0
 
! Отговори
до 39 преди 3 години
а не мислиш ли че пък на нас ни писа да четем глупистите на пишман разбирачи като теб
36
2
 
4
 
! Отговори
Този преди 3 години
Като го видя ми се разваля настроението.
35
6
 
5
 
! Отговори
Леша преди 3 години
До Анонимна. Ако инжектираните в Израел или в която и да е друга държава са 60%, ще се хвърля от някоя скала и докато падам ще се "ваксинирам". Всичко е една лъжа, а глобалния им рестарт е пълен провал.
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна ми да гледам и слушам някакви разбирачи по телевизиите, които получават душевен оргазъм, че им се обръща внимание и ги карат да се чувстват значими. Въпреки, че не съм съгласен с много неща на Мангъров, поне го уважавам, че има топки да си каже мнението и да се опълчи на масово налаганата психоза.