Септември-октомври се чака нова вълна на коронавируса, колко ще е висока?

Още ограничения можело да отпаднат, но само при повече ваксинирани
Обновена: 16 юни 2021 08:55 | 16 юни 2021 08:55, Камелия Цветанова
238
Септември-октомври се чака нова вълна на коронавируса, колко ще е висока?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Хората трябва да продължат да се ваксинират. При достигане на относително висок ваксинален обхват, могат и повече мерки да отпаднат“, каза съветникът на служебния министър проф. Мира Кожухарова пред bTV.

„Рискът от циркулация на вируса намалява, много е нисък процентът на болни в момента у нас. Надявам се повече хора да се решат да се ваксинират“, коментира Кожухарова.

Още по темата

Тя допълни, че от опита й вероятно ще има засилване на ваксинацията към края на септември и началото на октомври с покачването на заболеваемостта от COVID-19.

„Вълна ще има. Колко ще е висока и колко ще ни струва, зависи от нас. Не можем да спрем вируса тотално ,но можем да намалим жертвите на този вирус. Това става само с ваксина“, каза Кожухарова.

Относно новата заповед за отпадане на маските при ваксинирани или преболедували малки колективи, Кожухарова коментира, че не отпада забраната за посетители на магазини, например.

„За клиентите и посетителите маските си остават задължителни, защото не е възможно да се контролира дали те са ваксинирани или преболедували.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
5
 
24
 
! Отговори
Съгласие преди 2 години
Много правилно казано от Спасение???, какво спасяват единствено. Лакомията за пари ни постави в тази насадена пандемия!
114
8
 
24
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
До Гларус. Ей, като ти видях никнейма, и ми стана ясно, колко ти е умственият багаж. Ковид пандемията ще отмине, като натикат в затвора, виновниците за нея, т.е. производителите на ваксините. Тези трябва да бъдат съдени за престъпление срещу човечеството. Колкото до ваксините, и производителите не знаят, какъв ще е техният ефект върху хората, след ваксинацията.
113
5
 
26
 
! Отговори
спасение??? преди 2 години
Ваксините/Ковид/ не спасяват животи, а спасяват банковите и политически сметки на някои
112
4
 
19
 
! Отговори
?!?! преди 2 години
След като ваксините не защитават от индийския щам и " Делта"варианта пробива имунитета,защо да се ваксинираме и какво това ще спомогне за общата заболеваемост, а?!Защо в държави с висок процент ваксинирани отново е бум на болни. Двама познати се разболяха 3 месеца след ваксина /февруари/-имунинет -0, а единият стигна до болница на кислород.Е**** агитацията за биологични експерименти.
111
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лично много им се радвам на ваксинираните. Така светът ще се отърве от глу"павите хора и ще можем най-после да си живеем на спокойствие.
110
3
 
31
 
! Отговори
Zeitgeist преди 2 години
Чили:Население: 18млн.Ваксинирани с две дози: 60%Ваксинирани с една доза: 75%От април до сега имат дневно межди 7 и 8 хиляди болни на ден!От седмица са обявили тотален локдаун, тъй като не могат да се справят с пандемията!Ваксините спасяват животи...хахаФакти!
109
26
 
7
 
! Отговори
Гларус преди 2 години
От всичките ми познати само глупавите не са се ваксинирали.
108
21
 
7
 
! Отговори
Д-р ОхБоли преди 2 години
Лошото е че тези които пробутваха лафовете, че вируса е грипче, че от само себе си ще отмине и всякакви други фантасмагории се ваксинираха. А *** шараните го отнесоха и наесен ще го отнесат.
107
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде де.Не думай.Само ***'алите не били се ваксинирали.Във България всеки ,който му скимне ходи и се ваксинира.Голямо геройство,няма що.Мой познат австриец скоро ми сподели,че от фирмата им предложили ваксини.От хиляда човека само десетина се ваксинирали.Много хора са подозрителни и се опитват да мислят със собствените си глави.
106
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина не желае да се ваксинира, той е най-умният, най-информираният и най-хитрият в целия свят. Ако може всички други да се ваксинират и да го пазят , това е идеята на ***.Когато не достигнаха ваксини псуваше, че нямало и не можел да се ваксинира, сега има поне 4 вида ваксини и то абсолютно за всички, но *** пак не е доволен. Е за това наесен, по-скоро Около Ноември ще има нова вълна и всички страни ще въведат ограничения за бг гражданите, защото отново ще сме рискова държава.
105
4
 
12
 
! Отговори
абе циркаджии преди 2 години
Защо не се чака ноември-декември?През семптември все още е ЛЯТО.
104
22
 
5
 
! Отговори
??? преди 2 години
Около мен почти всички се ваксинираха и са вече с две дози. Само едно семейство не го е направило, но те и лекарства не употребяват от край време. Интересно ми е кой още не се е ваксинирали освен избирателите на ГЕРБ от маалите?
103
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави ми впечатление,че първи се ваксинирахс мои познати,които не полагат грам грижи за собственото си здраве.Все чакат някой друг да им реши проблемите.Все още нямам доверие в противовирусните ваксини.
102
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що ви е страх от ваксините? Че ще умрете ли? Ама не се тревожете - първо - все някога ще умрете и без тях, второ и след вас земята ще върти, трето - и без това няма да оставите траен спомен за съществуването си, така че няма да има всенародна скръб, а ако случайно пропуснете да се размонижите - планетата ще ви е благодарна. Така че айде, дайте малко по-смеличко в живота, мъже сте все пак, макар и да не ви личи.
101
18
 
4
 
! Отговори
пена преди 2 години
И ск*паните антиваксъри кипнаха пак. Но те си знаят, че те са страхливите и*иоти. И да им е приятно чакането по опашки за тестове преди всяко пътуване...
100
7
 
19
 
! Отговори
Онзи преди 2 години
Горките ваксъри, на есен още 2 игли.
99
6
 
15
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Ще се върна да злобея наесен. Чао ваксъри.
98
1
 
19
 
! Отговори
новината е стара и преди 2 години
неточна. Още преди 10 тина дена обясних ,че на базата на сложен алгоритъм съм сметнал че Октомври-Ноември изведнъж заболелите ще се вдигнат и до 10 Ноември са затворили търговците и половината ученици и услуги.
97
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
и така до края на света
96
1
 
1
 
! Отговори
aa преди 2 години
и натебе ти пожелаваме да се случи същото