Нова заповед за маските на работното място е в сила от днес

Условието е всички лица да са ваксинирани срещу COVID-19 или преболедували
16 юни 2021 07:40, Анисия Иванова
68
Нова заповед за маските на работното място е в сила от днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Работните колективи до 7 души от днес могат да свалят маските, според заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров. Това ще става по преценка на работодателите. Условието е всички лица да са ваксинирани срещу COVID-19 и/или да са преболедували коронавирусната инфекция.

"Ваксинирано срещу COVID-19“ се приема лице със завършен ваксинационен курс срещу COVID-19, удостоверено с Цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация и преминал 14-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза.


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 1 месец
Ще те разочаровам- PCR не доакзва,че си преболедувал,а само,че в момента си болен!
63
6
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
До Анонимен 62 : Май повече се дразниш от професията ми, а не от това, което казвам. Радвам се, че живота ми не зависи от твоята преценка. Всъщност нищо не зависи от нея, и това те мъчи нали? Дразнещо :) Не се притеснявай, това е проблем не само на теб но и на всички лоу-лайфъри.
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ПрограмистПРограмиста , усещам те ,че твоята специалност е програмиране по лява резба ,нищо колегите от фирмата така ще те програмират ,че до края на живота си ще изпускаш сапуна .Лекенце ге------й----т-----ашко
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алфа, бета, гама, делта..... значи чакаме да стигнем последната буква от гръцката азбука!
60
3
 
11
 
! Отговори
Извод преди 1 месец
Тия управляващи все ме изненадват, като винаги удрят по-ниско дъно от предишното. 1 000 000 напълно ваксинирани от 6 700 000, сами си правете сметката колко хора са дискриминирани. Демокрация, бошлаф! Чиста форма на диктатура, ама си траем.
59
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз само не разбрах защо като прилепите са такъв заразоносител не избият прилепите, които са потенциални унищожители на човешката раса? Избиха хиляди норки, умряха милиони хора в световен мащаб, но не убиха нито един прилеп? Защо? Прилепите или хората са по-важни? Или май знаят, че не прилепа е виновен за тая пандемия, а някой изправен на два крака с бяла престилка, който набеди горките летящи мишки!
58
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди дни китайците обявиха, че са изолирани 230 нови корона вируса в прилепи! Нали разбирате, че ни готвят поголовно пандемия след пандемия! Ще го кажа така - ще живея нормално както мога и до колкото мога! Ако им позволим да ни хванат на къса каишка сега, ще ни държат така до края на живота ни.
57
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксинираните нали вярват че никога няма да се заразят, тогава какъв им е проблема, че неваксинираните са без маски? Ще си се заразяват неваксинираните. Ама, май вярата ви в света Ваксина нещо губи почва в Англия. Там с повече от половината двойно ваксинирано население са с по 7000 новозаразени от делтата на ден! А 23% от ваксинираните заразени с делта умират! Т.е. ваксината е заобиколена успешно от гадината. И сега какво правим?
56
5
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
До Не! : А, още си жив :) Да видим колко ще трае това. Не се притеснявай, и твоя ред ще дойде по един или друг начин.
55
3
 
7
 
! Отговори
Не! преди 1 месец
До Програмист A ако в колектива има само един ваксиниран какво правим? Кой на кого ще отрови ьивота, а? Прочее, вакснатите никога няма да си свалят маските!
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам един лекарствен справочник от преди 30 години и ще ви кажа, че 80 и повече % от тези лекарства са спряни от производство, защото е установено, че имат повече странични ефекти отколкото лечебни. Цинаразинът примерно води до паркинсон. Сега ми обяснете как да вярвам на тези полулегални ваксини с които напират да ни дупчат?
53
19
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
Умно. Няма дискриминация, работодателя на взима отношение, но вътре в колектива - на колегите ще им е писнало да носят маски и ако заради един г*з не могат да ги свалят те сами ще му отровят живота докато се ваксинира или напусне. Хайде да видим отворковците и трапезните епидемиолози колко дълго ще издържат на тоя натиск.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проверки, няма нали..Както за всяко нещо за което има заповед...
51
4
 
8
 
! Отговори
Не! преди 1 месец
Поредната ковид рестрикция която игнорирам... Маска не нося!
50
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази заповед май се опитва да наложи сегрегация сред населението. Едните задължително с намордник, а другите без.
49
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ненаивния Кой ти пречи да се ваксинираш с всяка ваксина дето е в държавата? Никой, нали? Обиждам ли те? Смятам че грешиш, но не те унижавам, нали? Защо ти унижаваш хората, плюеш по 90% от българите, защо се мислиш за по- по- най, само защото безропотно изпълняваш заповеди? Това е твой избор. Не го приемам, но го уважавам, защото така е в демокрацията! Аз вярвам в правото на информиран избор, както да се ваксинираш, така и да откажеш!
48
15
 
8
 
! Отговори
до 47 преди 1 месец
Никой не твърди, че ваксината те прави безсмъртен за вечни времена. Само антиваксърите пишете всевъзможни глупости.
47
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои хора вярват, че като сложат тая ваксина с временно разрешение за употреба и ще станат безсмъртни! Това, че сте уж предпазени от ковит щам алфа, се оказва че не сте предпазени от делта, а пък утре може и да ви вреди ваксината, понеже щам гама го мрази алфата и го напада особено жестоко! Правят ви на м***ймуни! Сложихте за алфа щам, ама сега тая ваксина не ви предпазва от делта щам, доказателство ЮК със 60% ваксинирани! Т.е. ваксинирани и неваксинирани, пак сме еднакво незащитени!
46
2
 
16
 
! Отговори
до Анонимник 46 преди 1 месец
Ти си бил голям... наивник... Кой ти дава гаранция за живота бе? Днес си жив и здрав и утре някой те прегазва с колата си и те няма... Ха-ха-ха!
45
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой пие лекарства без причина бе? Ти да познаваш някой дето се тъпче с антибиотици профилактично? Хората ти казват, че правят лична преценка, ти се заяждаш! И за твое сведение лекарствата се изхвърлят от организма, понякога доста трудно, но с добра детоксикация става! Я като толкова разбираш, кажи как ще елиминираш действие на молекулярно ниво в РНК веригите си, ако се окаже че тая ваксина дава фира след 2 години? Някаква детоксикация и стопиране действие на ваксини да познаваш?