Млади неваксинирани разпространявали COVID-19 в Англия

Имунизирането им бил ключът за намаляване на случаите
17 юни 2021 12:52, Елка Василева
68
Млади неваксинирани разпространявали COVID-19 в Англия
Снимка: архив, БГНЕС

Анализ в Англия показва, че епидемията от COVID-19 се разраства, като голям принос има по-голямото заразяване на по-млади хора, които още не са имунизирани.

Анализът е част от проучване на група учени от Лондонския имперски колеж, проведено в периода 20 май – 7 юни, предаде БНР.

Още по темата

Публикувайки данните обаче, учените уточняват, че през последните дни се наблюдават признаци на леко отслабване на установената тенденция.

Иначе изследователите заявяват, че ваксинирането на по-младите хора е ключът за намаляване на по-нататъшното разпространяване на заразата.

Анализът показва, че има по-голяма връзка между случаите на заразявания и случаите на постъпване в болници и според учените това се дължи предимно на по-младите хора, които още не са ваксинирани.

Професор Пол Елиът, автор на проучването, казва обаче, че утехата е, че се наблюдава много по-добра защита срещу вируса при по-възрастните, където почти всички са с две дози ваксина. Той посочи, че правителството ясно е заявило намеренията си, че иска да ваксинира всички пълнолетни до 19 юли, когато е новата дата за вдигане на локдауна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
1
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Браво на 43
43
10
 
2
 
! Отговори
Живеещ в норвегия преди 2 години
Така е , младите най много го разпространяват. Затова в Норвегия промениха реда за ваксиниране и след групата на 40 годишните започнаха тези между 18 и 25 години, защото имат най много контакти и са най големите разпространители. Което се посрещна с много овации от младите. Хората искат ваксина. Не е като в бг дето параноя ги тресе.
42
12
 
3
 
! Отговори
Задължителен преди 2 години
До ДраконaА знаеш ли испанския грип колко човека е убил докато мине "от само себе си"? И съгласни ли сме да платим тази цена? Или май сме съгласни, но ако може някой друг да е плаща. Или както каза един колега на 21 години - аз съм млад и има 0.1% шанс да умра. Добре, а ***, баба ти, колегата до теб с астма?Аз не съм сам на този свят - трябва да мисля и за другите. Лошото е, че някои от тях не мислят за мен...
41
3
 
7
 
! Отговори
Драконa преди 2 години
До един ***.ил - проповядващ задължително ваксиниране Аз пък викам задължително всеки кандидат за депутат - по 50 тояги на голо - да знае - като го изберат и гласува глупави закони, че пак здраво ще го бият.Илюзия е, че щом се набодем всички с някакъв си препарат Ковид грипа ще изчезне, защото ваксините защитават в 70-90 % от случаите, напротив - има опасност вируса да мутира и тогава всички зомбирани привърженици на ваксините ще ги бодат отново.
40
1
 
13
 
! Отговори
Драконa преди 2 години
Пандемията ще мине, както преди век испанския грип - от само себе си или ще се превърне в един от многото видове грип. От коронавирус се е разболявал почти всеки прекарал ангина. Ваксините могат да ускорят нещата , но няма да го спрат. Спортувате, храните се с плодове и зеленчуци, и гледат да се наспивате. И дори да се разболеете верятно ще мине бързо.
39
1
 
12
 
! Отговори
До Задължителен преди 2 години
Добре, това са фактите за Израел при близо 70% ваксинирани. А какви са фактите за Европа при 36%, и в частност за България при по-малко от 10%. Май също имаме съществено понижение на регистрирани случаи. Но, при предполагаем имунитет от 6 месеца, дали няма да е еднаква ситуацията през ноември-април. И тогава какво пак вакисниране. А, имунитета какво е. Нещо което можеш да включиш и изключиш по желание? Дали е разумно, доброволно да караш средно тежка инфекция на всеки 6 месеца?
38
0
 
7
 
! Отговори
До Задължителен преди 2 години
Много си наивен за това, че така леко си приел официалните догми за истина...
37
9
 
1
 
! Отговори
Задължителен преди 2 години
До 341. Израел е пример за обратното. Ваксинирането до голяма степен ограничава разпространението и най-важното - помага за лекото изкарване на вируса.2. Противовирусните лекарства са много по-трудни за измисляне, защото как се убива неживо нещо като вируса. Супер е ако го измислят, но защо си мислите, че ще е с по-малко странични ефекти от ваксина?И супер за тези, които са го изкарали леко. Но ако заразиш някой, който се влоши или недай си боже умре? Как се живее с тази мисъл?
36
1
 
17
 
! Отговори
до 31 преди 2 години
Най- добре да не го бяха пускали този вирус. След като направиш такива гадни мизерии, не го правиш само за кефа, че ще умрат хора, въпреки че тези са *** и сигурно и това им доставя удоволствие. Правиш го и с други цели. И след като по цял свят всички управляващи искат да налагат тия ваксини, не можеш ли да направиш връзката? Значи някой си пуснал вируса да умират хора и след това се появят истински алтруисти, които са решили да спасят света от вируса, разбира се с някой друг милиард печалба.
35
16
 
1
 
! Отговори
Факти преди 2 години
До Задължителен --- Какви факти, бе колега. Антиваксърите пишат такива неща, че "Световната конспирация" на Никола Николов, събирана от изрезки на жълти щатски издания, е бледо подобие. При Николов "фактите" и цитираните "източници" са такива, че когато отидете до "Конгресната библиотека" във Вашингтон, DC, НИКОГА няма да ги намерите. Та така и с фактологията на антиваксърската дружина, поразена яко от халюцинации, алюзии, самонавиване, антиреализъм и ненаучна фантастика.
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#31 Кво, ти мислиш да се бодеш през 6 месеца до края на живота си?Добра овчица, bigpharma ще те поощри.
33
2
 
20
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Няма конспирация, става все по-ясно че васкинирането няма да постигне желания успех, чрез групов имунитет. Защото не изпълнява най-важното условие, да спре разпространеннието. Възможното решение е услията да се пренесат към достъпно и ефективно лекарство.
32
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми на ***. аз съм 138 кг, 31 г и го изкарах леко без НИКАКВИ усложнения. всички показатели - кръвно, пулс, глюкоза са ми в НОРМА също. Бялата мафия няма власт над мен!
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството никога не би посегнало на свойте поданици, затова импортват пясачни *** да ги колят по улиците, и сега бъдете послушни овчици и се боднете.Добре че сме далеч от "запада"
30
15
 
5
 
! Отговори
Задължителен преди 2 години
Добре де, скъпи антиваксъри, кажете като сте такива експерти как ще мине тази пандемия? Кой ще е начинът да се справим? Щом ваксините НЕ са решението...Ето, практичен въпрос имам. Без хейт, само факти ако може.
29
21
 
5
 
! Отговори
Африкански 'бял преди 2 години
И ние в Африка така - не щем ваксини, за да не ни чипират, но пък иначе си поумираме в големи количества, кой от СПИН, кой от някаква нова болест, но не вярваме, че има Ковид, което показва, че сме много умни. Гледаме и в България има големи количества умни като нас и даже пишат фъф Фесбуковете денонощно. Браво! Африка и България, вечна дружба!
28
27
 
4
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Най-добре за бъдещето на света е антиваксърите да останат неваксинирани, за да дадат фира и да останем само ние - васкинираните. Това, което е характерно за антиваксърската задруга е, че чалгата е в сърцата и душите им, което доказва на практика, че са много умни, а на света подобни 'умни' не му трябват.
27
33
 
6
 
! Отговори
Задължителен преди 2 години
Повечето интелигентни хора около мен се ваксинираха. Тези, които не се ваксинираха са фейсбук ***, които вярват на всичко написано там. Няма здраво мислещ човек, който да отхвърли ваксините като единствен начин да се справим с тази пандемия. Така че вместо да пишете глупости тук вземете се образовайте малко от научни статии и помислете за вас и другите около вас.
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много лъжат тези на острова. Щамовете се раждат от модерната течност.
25
1
 
18
 
! Отговори
До бау преди 2 години
Не спекулирай със смъртта на едно младо момиче, което е било с тежко белодробно заболяване, вероятно наследено от майката. Ясно е, че срам нямате, поне малко страх от Бог имайте.