90% от хората в Англия над 50 г. вече са напълно ваксинирани

Вече всички над 18 г. могат да си запазват час за първа доза
Обновена: 18 юни 2021 12:10 | 18 юни 2021 12:10, Елка Василева
39
90% от хората в Англия над 50 г. вече са напълно ваксинирани
Снимка: архив, БГНЕС

По последни данни 90% от населението на Англия над 50 години вече е напълно ваксинирано. А от днес всички над 18 години могат да си запазват час за първа доза, предаде БНР.

Шефът на британското здравеопазване сър Саймън Стивънс нарече новината за възможността всички над 18 години да могат да се ваксинират „повратен, исторически момент в битката с вируса“.

Още по темата

Националното здравеопазване планира да изпрати днес текстови съобщения на около 1,5 милиона души между 18 и 20 години.

Всичко това става, след като ново проучване породи загриженост, че се увеличават заразяванията сред по-младите хора.

Иначе данните от последното денонощие са за малко над 11 000 заразени, което е най-високият брой от 19 февруари насам. Има и 19 смъртни случая.

В понеделник премиерът Борис Джонсън обяви отлагане на пълното вдигане на локдауна с 4 седмици до 19 юли, като в същото време ускори масовото ваксиниране с надеждата, че до тази дата всички пълнолетни ще са получили поне една доза ваксина.

Междувременно британският министър, отговарящ за престъпността и полицията Кит Молтхаус опроверга тиражираните в медиите твърдения, че правителството настоява за задължително присъствено завръщане по работните места. Той каза, че се обсъжда гъвкава политика по този въпрос със запазване на варианта за работа от вкъщи и че работодателите и работниците мога сами да договарят условията в техните отношения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
спасиха си пенсионната система.....
34
2
 
9
 
! Отговори
Мистик преди 2 години
Браво на братята англичани ! Понеже ви го набиха до ушите и се пробвате и на другите да им го начу***. Останалото е стъкмистика.
33
2
 
12
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Нещо сте си поизпуснали нервите, явно не се случват нещата, както бихте искали! Успокойте се малко, отделете време сред природата, прекарайте известно време далеч от тематиката. А за Англия не бързайте да обявявате каквото и да е. На път е да падне мита за колективния имунитет. След седмица вероятно и броя на починалите ще се покачи, при положение, че нарастването е едва от 2-3 дни. А за окончател ни резултати изчакайте около 5-6 месеца. Тогава ще имате наистина сигурни и достоверни факти.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англия да си гледа своята работа данесе занимава с не ваксинираните стига омръзнани от ващте фалшиви лъжи и измами няма да се ваксинира това давие ясно като закон оставетени на мира стига неви искаме никакви ваксини и лекарства забрана за всички ваксини
31
5
 
1
 
! Отговори
32 преди 2 години
Много си прав!
30
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да се дрънка за кралстовто, при 10 пъти повече население вчера имат 19 починали, докато ние имаме 23 починали. И няма никакво съмнение, че ако бяхме с тяхното ниво на имунизация щяхме да имаме 2-3 починали най-много. Разликата от 20 души сано вчера са жертви на антиваксърската пропаганда. Убийци - кой ***, кой евангелист, кой обикновен ***, но всички антиваксъри са убийци.
29
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно, при толкова милиони ваксинирани не измират с хиляди на ден от усложнения, а и починалите от ковид почти изчезнаха. Човек може да си помисли, че ваксините на истина работят.
28
2
 
19
 
! Отговори
50% преди 2 години
И по случай 50% ваксинирани имат най-големия ръст на заразени от февруари насам. Борето Джонсън с бирата май се изфука твърде рано. И не са единствената държава. Нали трябваше уж масовата ваксинация да ни спаси?
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 25 Ти съвсем изтрещя, какви найлони, какво алуминиево фолио, какви извънземни.....явно съм бил прав за психичните ти проблеми. Ако това да сложиш маска за кратко, като влизаш някъде на закрито, те затруднява, това обяснява защо те затруднява и живота като цяло и си контра на всичко и всички. Излез малко от хоремага и автомивката, прочети нещо повече от жълт вестник/сайт и току виж от теб станало човек. Трудно, но не и невъзможно.
26
2
 
20
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Носи парцaл на лицето си навсякъде - продължава да живее в постоянен страх, спазва социална дистанция навсякъде - продължава да живее в постоянен страх, слага си ''спасителни'' дози - продължава да живее в постоянен страх! Щ о е то!? Тежък и нелечим психиатричен случай!
25
2
 
10
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
Разгледай в нета снимките на феновете на мерките като теб, обгърнали се целите в найлони като онези откачалки с шапките от алуминиево фолио да не ги отвлекат извънземните. И такива като теб са тръгнали да обясняват на другите, че имат психични проблеми?
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер! Значи вече може да са спокойни за кожата си и да оставят нас неваксинираните намира!
23
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 21 Ти явно, освен че си обратното на остър, но имаш и психически проблеми, вероятно следствие от злоупотреба с евтина ракия. Пази си здравето и не се изнервяй, че после може да одраскаш някоя кола с пароструйката и да те уволнят :-))
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бханито освен онзи любимец на каишка има и две котки скопени Кашу и Пепер британски късокосмести синя с бяло и джинджър с бяло на цвят. Котките имат отделен инстаграм, но не ги харесват много.
21
2
 
20
 
! Отговори
до 21 преди 2 години
Среден пръст и за тебе, балъко. Като те е страх от мене отивай да се боцкаш. Няма да ми даваш наклон в живота със ска паните си мерки, ясно ли ти е? Клоуни, всеки втори тука тръгнал да държи сметка на другите.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Бханито и мъжът й дето е на каишка все още не са ваксинирани.
19
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до "нормален&qu каква каишка бе човек, ти и такива като теб показващи "среден пръст на мерките" сте причината толкова много възрастни хора да си отидат по-рано. Ходи си в хоремага, поръчай си една евтина ракия и започвай да псуваш всичко и всички, основно държавата, както сте свикнали. Но после не чакай помощи и да ти спасяват *** в болницата, когато го закъсаш.
18
2
 
22
 
! Отговори
славянин преди 2 години
90 % от населението над 50 години напълно ваксинирано и за последното денонощие над 11 000 заразени, НАЙ-ВИСОКИЯТ БРОЙ ЗАРАЗЕНИ ОТ 19-ТИ ФЕВРУАРИ НАСАМ - наистина ''повратен исторически момент в битката с коронавируса''! Да живее масовата ваксинация на поголовието и НАЙ-ВИСОКИЯТ БРОЙ ЗАРАЗЕНИ ОТ 19-ТИ ФЕВРУАРИ НАСАМ!
17
1
 
12
 
! Отговори
до Бау преди 2 години
Кофти ти е, че надяваш хомота по цял ден, докато аз се разхождам свободно ли? Радвам се, балъко ;)
16
12
 
1
 
! Отговори
Бау преди 2 години
До до Бау Лъжи лъжи щом те кара да се чувстваш по-добре :D