Ромите и ваксините - страх, чипиране и здрави "като стомана"

С придружаващи заболявания съм и не ми позволяват, обясни Сашо Роман
23 юни 2021 07:00, Петя Славова
174


Здравното министерство и медиатори предприемат мерки за ваксиниране на ромското население.

Под 10% от ромското население се е ваксинирало срещу COVID-19 досега, а интересът продължава да е слаб.

"Не ме е страх, просто съм като стомана и не ми трябва ваксина, не ми трябва нищо. Ваксините са за такива, които се плашат", споделя един от ромите, застанали пред нашата камера.

"Съмнявам се в тези ваксини, много свидетелства има за това, че след ваксиниране хората се разболяват и получават някакви странични болести", казва друг жител на една от ромските махали.

До имунизационните кабинети няма да отиде и певецът Сашо Роман.

"Аз съм един от тези, които няма да се ваксинират, не че ме е страх. Но аз съм с придружаващи заболявания, които не ми позволяват да се ваксинирам", обясни пред Bulgaria ON AIR Сашо Роман.

А здравните медиатори го отдават на липсата на достатъчно информация за ваксините сред ромската общност.

"Тази дезинформацията, че "някой ще ги чипира, ще ги проследява по този начин, ще ги стерилизира...", отбеляза здравният медиатор в РЗИ-София Христо Николов.

Затова здравните власти и медиаторите започват по-активна информационна кампания.

В събота е организиран мобилен пункт, където жителите на столичния квартал "Христо Ботев" ще могат да се ваксинират, казва Борис Георгиев от Сдружението за защита правата на гражданите в кв. "Христо Ботев"

Здравните власти напомнят, че могат да се имунизират безплатно и тези, които не са здравно осигурени. Слаб остава и интересът от страна на родителите към имунизирането на децата им. Здравните власти увериха, че децата без специфични заболявания могат спокойно да бъдат ваксинирани, след като препаратът на Pfizer беше одобрен и за деца над 12 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
2
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 години
По света и у нас : Милиони истукани бродят като талибани . В превоза пък горките - ощетени са крадците . Никак не се колебайте бързо помощи им дайте . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани.
37
4
 
3
 
! Отговори
Да преди 2 години
Има ли някой който да защитава ромите в този сайт?
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз искам медиатор тия да не са по специални от мен
35
3
 
7
 
! Отговори
До 46 бг преди 2 години
Ти си вече мутирал след ваксинацията ! *** си ндправи пълен контрол ори доктора.
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тъмен цвят да, си в тая държава само права без задължения и само внимание да не те обидят медиатори все едно са чужди граждани не говорят ли български език за да имат преводачи
33
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те това доживвхме ,! Ромите мислят и то по добре от уж умните българи в градовете.
32
12
 
10
 
! Отговори
бг преди 2 години
въпрос на няколко дни работа е да се установи кой пуска такива слухове сред ромите ,кой му ги поръчва , какво получава за това .Просто малко размърдване! В противн случай вирусът ще продължи да мутира в ромските гета и ще застрашава и имунизираните .
31
3
 
4
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Ти сигурно си некадърен да се реализираш в тия държави та завиждаш на ходещите там
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради ромите имаме най висока детска смъртност в Европа и най ниска продължителност на живота.
29
10
 
14
 
! Отговори
до 39 от славянин преди 2 години
Последното ни място по бодене е едно от малкото хубави неща у нас и е показател за запазеният инстинкт за самосъхранение но зомбиваксърите така и досега не са ми отговорили на въпроса защо зомбиваксърът продължава да го е страх от неваксинирания и да не може да диша и да спи спокойно след като е ваксинално защитен!? Все задавам този въпрос и отговор не получавам!
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичкото ром има фейсбук и оттам се психясват един друг с чипиране, несъществуващ вирус, българите искат да ги изтровят и всякакви ромски бисери се лъжат един друг! Освен това повечето са млади и оттам смъртността при тях е много малка, защото много раждат и са млади старите отдавна са измрели от пиене и безкрайни купони и кючеци!
27
7
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да, ваксинирах се. Въпрос - защо повечето от вас припкате към тези богати и тъъъпи според вас държави, а не примерно в Косово? И последно - никой пет пари не дава дали ще се ваксинирате или не.......
26
7
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Има си хас да не сме последни по ваксиниране, то по кое ли не сме. Особено пък с изнасянето на читавите. Останаха роми, конспиратори и всякаква маса от силно ограничени и задръстени хора, дето се чудя колко време ще изкарат тук.
25
19
 
25
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Индианците се оказват най-логически мислещата част от населението на България! В Израел където набодени са 72 % от населението и в Ливан, Палестина и Йордания, където средно около 10 % са набодени положението с вируса е едно и също, т. е. боденето не дава никакво предимство пред небоденето, даже обратното - в Ингилистан въпреки рекордното бодене има постоянен ръст на позитивните, за вчера бяха 11 000!
24
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-големи роми от българете нема.
23
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбирам кои са вдъхновителите на антиваксърите в тоя форум :) и всичко си идва на мястото.
22
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам познати от тия гнусари колкото пъти ме види ми иска пари на заем викам му кола имаш не работиш как я поддържаш вика ни данък плащам ни винетки ни застраховка ни преглед и никой не ги спира ние ли сме по будали от тях да, спазваме законите и да ни дерат кожата
21
11
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Напротив, и вие сте "умни" колкото ромите, дето тънат в мизерия с допотопно мислене и живуркане, може и така да се разсъждава. Богатите и проспериращи държави са в пъти повече ваксинирани, дори и Швеция - два пъти повече от тук. Всъщност сме винаги на първите места по проооостотия. Р.Ралин го е казал с две думи.
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото им обръщат внимание на тези се имат повече от нас българите гнусни същества много права им дадоха и им изтърваха края че да, видим после как ще ги оправят
19
3
 
12
 
! Отговори
Много българи мутри преди 2 години
са си купили инвалидност.Затова когато ги арестуват, играят театъра със разболяването и искат по-добри условия или да ги пуснат у дома.Естествено на скъпите им коли няма стикер `инвалид`, залепен.