Кацаров: Не сме застраховани от нова вълна, ваксинирайте се

"Измамно е спокойствието, на което се наслаждаваме през лятото"
78
Кацаров: Не сме застраховани от нова вълна, ваксинирайте се
Снимка: БГНЕС

Епидемията не е в контрола ни, не сме застраховани от нова вълна. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров на среща с представители на Обществения съвет, създаден с цел повишаване на обществената информираност за ползите от ваксините.

Той каза още, че никой не е застрахован - това, което се случва в другите европейски страни в разгара на лятото, достатъчно ясно го показва.

"През последните 30 години средната продължителност на живот в нашата страна се увеличи с близо 5 години. Само за миналата година тя е намаляла с година и половина. Това говори достатъчно и дава смисъл и сила на това, което правим в момента. За щастие сега имаме възможност да предотвратим бъдещи поражения, да сложим край на това нещо. Измамното спокойствие, на което се наслаждаваме през летните месеци, бидейки в зелената зона - не е в контрола ни епидемията", коментира министърът.

Кацаров посочи, че дори не можем да прогнозираме кога тази вълна ще дойде и именно сега е времето да направим национално усилие срещу пандемията, като се ваксинират повече хора.

В момента това са направили около 25% от българите, стана ясно от думите му.

Носиш отговорност освен за себе си, за много други хора, и то не само за най-близките си, затова не е само личен акт, а е нещо, което може да бъде определено като национална кауза, заяви Кацаров.

На срещата беше посочено мнението на експерти в световен мащаб, че имунизираните с две дози са предпазени от тежките последици на евентуална следваща вълна, включително от Делта варианта на вируса.

Сред посочените трудности в процеса пък бяха откроени противоречивите послания за ваксините, включително от медици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
4
 
! Отговори
Демокрация е преди 2 години
Всеки избира как да упражни правото си на избор - дали да трепери от страх, да не се ваксинира и да загуби здравето и живота си или да се ваксинира и да остане жив и здрав.
59
0
 
6
 
! Отговори
??? преди 2 години
Какви 25% ваксинирани сънува Кацаров? Към момента само 11,6% от цялото население са ваксинирани с две дози и 13,7% са с поне една доза. За да са 25%, трябва населението на България да е 3,2 милиона.
58
2
 
4
 
! Отговори
Това означава ли, преди 2 години
че ваксинацията е и застраховка? Ако умра от ваксината или от щам на Ковид, срещу който ваксината не е изработила антитела, ще платители ли обезщетение на наследниците ми?
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров подарявай ваксините и спри да инвестираш пари на данъкоплатеца във ваксини. Имаме нужда от читави болници и лекари.
56
0
 
6
 
! Отговори
Business Plan FAILED преди 2 години
До Коприва 68Мне, и на мен тъй ми се чини.Поел е един ангажимент, отговорност, ще вземе едни ...заплати, обещал е да свърши една работа, пред едни Сериозни хора, но нещата не се получават.А тези хора не са свикнали тъй, те гледат лошо и по "италиански"...
55
0
 
8
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
На мен ли така ми се струва, или на всяка следваща снимка д-р Кацаров гледа все по-стреснато?
54
1
 
6
 
! Отговори
21 век е, демокрация преди 2 години
Можеш да избереш дали да живееш в Африка или в Европа, дали да си мъж, жена или нещо друго, но не и дали да се ваксинираш. Щото ако не се ваксинираш, губиш човешките си права. Ако се ваксинираш, може да загубиш здравето и живота си. Как да направя избор?
53
0
 
3
 
! Отговори
абе преди 2 години
няма да се бодна, посмъртно! обаче е ЛЪЖА че намалява ваксинацията: има сайт ourworldindata (точка) org/grapher/cumulative-covid-vaccinations вижда се че откак е служебното се ваксинират средно около 17 000 на ден а до 11. май са били 6 669/ден
52
0
 
7
 
! Отговори
Човечеството е преди 2 години
разделено на бели и черни, богати и бедни, хетеро и хомо, демократи и диктатори, млади и стари... Това не ви стига, нали - сега ще ни делите на ваксинирани и неваксинирани, отговорни и безотговорни... Рептилски номера!
51
12
 
3
 
! Отговори
До Светозор преди 2 години
Абе, умник! Кацаров се ваксинира още миналия месец, нищо че боледувал от Ковид. Не че го защитавам за простотиите, които говореше преди..Толкова ли сте прости, че трябва постоянно да ви се казва!?
50
0
 
0
 
! Отговори
искам преди 2 години
Буци да дойде "мой" лекар или сестра да го ваксинират по на място и ваксина по избор, ще гласува, за ГРЕБ
49
2
 
14
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Не си познал, докторе, няма да се вакснем.
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези, които хвалят Кантарджиев, нека си припонят че заради него бяха унищожени почти всички *** и овеце в България заради несъществуваща чума, ама много ви е къса паметта.
47
1
 
10
 
! Отговори
Сан Докан преди 2 години
Иска Ромите да ваксинира май?Ама Ромите голям умен!
46
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе..преди да стане министър този дрънкаше,че няма вирус,сега кара хората да се бодат!
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да ПРОВАЛЯТЕ усилията на предното правителство ЛЪЖЕХТЕ,ОПЛЮВАНЕ ПО ВСИЧКИ МЕРКИ, ЗАЩО НЯМАШЕ МАСКИ, ЗАЩО ЗАТВАРЯТЕ УСТАТА с МАСКИ, НЯМА ВИРУС, ЛЕКО ГРИБЧЕ! ВРЕДНА ВАКСИНА ,ИСКАМЕ СПУТНИК! ВЪОБЩЕ напълнихме главите на хората с противоположни МНЕНИЯ! Съжалявам, но ЗАГУБИХМЕ ЛЕКАРИ, УЧИТЕЛИ и много близки хора! ЩЕ ИЗХВЪРЛЯТ ВАКСИНА И ЕСЕНТА ЩЕ СЕ МОЛИМ НА ГОСПОД ДА ПАЗИ БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛИ!
44
4
 
14
 
! Отговори
Зрелища преди 2 години
Късно е чадо, изтървахте момента. Докато се чудехте от кой ръкав да вадите компромати за Герб, вълната, набираща скорост за ваксиниране отшумя. На простия народ му харесват зрелищата и вие това правите. Ръчната я дръпнахте не само за това, а и за цялата икономика. Ако една трета от населението има някакъв бизнес, то двете трети са наемни, а наемните по правило мразят работодателите, защото не могат и завиждат. Вие го знаете, и затова го карате на тая струна! Герб е партията на бизнеса.
43
7
 
7
 
! Отговори
Идея преди 2 години
нека да се вкасинират: ББ, Ботокса, Балтата, Кантара, Кауна НОЩ-ниците, Дариткова и др. ПРОМОТЪРИ, лично пред комисия от Мангъров и Пламен Пасков и група граждани доброволци вкл. братя роми. от наети от нас лекари или мед сестри; - . тези които са уж "ваксинирани" ще им сложат "бустерна" доза, и без това разправят че можело да се наложи.ще поканим всички ТВ-та, Сефда ТВ може да излъчва лайф за баба Ягатогава може да сме първата държава със поне 100% ваксиниранитака ще нашокат канчетата на чалгарите и ГРЕП ще печели изборите с200...%, поне
42
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес бях при личния лекар и не можаха да ми направят електронна книжка. В аптеката номерата не отговаряли, и накрая си купих лекарствата на свободна продажба. Пълен хаос е навсякъде. Кацаров Оставка!
41
1
 
17
 
! Отговори
Ако обичаш... преди 2 години
Имунизацията с ковид препарати е участие в медицински експеримент, за който самият тестов субект си носи пълна отговорност, без производителят на препарата, СЗО, контролни органи и държавни органи да носят каквато и да е отговорност. Хайде да не ме призоваваш и принуждаваш да участвам безплатно в медицински експерименти без мое съгласие...Нали имаме права и свободи?!