Опозицията в Турция: Анкара крие жертви на COVID-19, за да привлече туристи

Според Ердоган Топрак смъртните случаи са манипулирани
2 юли 2021 18:35, Петя Славова
27
Опозицията в Турция: Анкара крие жертви на COVID-19, за да привлече туристи
Снимка: БГНЕС

Турското правителство беше атакувано от основната опозиционна партия, Кемалистката републиканска народна партия (КРНП), че крие истинските жертви от COVID-19, за да привлече туристи от чужбина.

Турският статистически институт (TÜİK) отложи пускането на широко очаквания бюлетин "Статистика и причината за смъртността 2020" до следващо известие, съобщава БГНЕС, позовавайки се на "Дувар". Опозицията смята, че това е директива на президента Реджеп Тайип Ердоган за скриване на реалния брой починали от COVID-19 за привличане на туристи.

Още по темата

TÜİK е критикуван на национално и международно ниво за манипулиране от правителството и предоставяне на статистика за безработицата, растежа и инфлацията, благоприятна за президента Ердоган, но не в съответствие с реално наличните данни.

"Това отношение на TÜİK потвърди прогнозите, че смъртните случаи са манипулирани и че случаи на COVID-19 са скривани", заяви заместник-председателят на КРНП Ердоган Топрак.

"Това правителство не е в състояние да проследи своите граждани, които са починали, прикрива причината за смъртта и лъже своите граждани и останалия свят“, продължи Топрак и добави: „Извинението, че статистическите данни, получени от административните записи, не могат да бъдат завършени, е признание за административен провал и некомпетентност на правителството."

"Или има сериозна липса на координация, или данните, предоставени на TÜİK, са толкова противоречиви, неадекватни или несъществуващи, че нямат логическо измерение“, каза той. „Освен това е възможно президентът Ердоган да е наредил на TÜİK да не публикува тези данни, за да защити туристическата индустрия, която той очаква да генерира голям размер на приходите в разгара на финансовата криза", заяви заместникът.

"Правителството, което има навика да манипулира броя на случаите на COVID-19, игнорира общественото здраве, като позволява много икономически и социални дейности да започнат твърде рано и сега е в туристически лов, като прикрива броя на смъртните случаи и причините за тях", заключи Топрак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Гладна Журналистка преди 2 години
Ердоган може и да не е цвете. Но въпросът е кой плаща на опозицията да съсипе Турция? Или и него искат да свалят с тази фалшива пландемия. Вече е късно. Хората по цял свят разбраха престъпната шашма.
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердоган лъже. В Турция жертвите са по 600-700 всеки ден като в Русия
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10: "Новината върви в цял свят, измамата се разпада. Медиите манипулират, като насочват мисълта ви, че правителствата са занижавали "жертвите" от ковид. Истината е, че са ги завишавали безобразно много"Те това ако не е простотия, здраве му кажи.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До глупости Да, говориш глупости.
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колегата, който едва оживя от КОВИДа е в състояние да очисти някой антиваксър, който заразява хората около себе си. Едвам го удържаме. Скоро ще стане някоя беля... и някой малоумниииик ще си замине зян.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нги нема вирусетеееее!Язе ва уча!Никфи ванцине! Оти шъ ва фане Онава *** телефоня!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То ваксина се слага винаги на здрави хора , не на болни или вече умрели :) :)
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички спекулации приключват като се сравни смъртността по години. Толкова е явно как ковида вдигна смъртността точно когато бяха вълните , няма как да се скрие. И всеки, който омаловажава тежестта на болестта нека да погледне , преди да почне да пише глупости за "грипчето". Защото в статистика влизат само тези, които са тествани и то до определен ден след теста, който е различен за различните държави. Затова смъртността се гледа за годината и месеците.
16
2
 
6
 
! Отговори
глупости преди 2 години
Това е лъжа.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крият и собствениците на фирми. В квартала имаме едно малко семейно хранително магазинче много оборотно. Онзи ден стана въпрос за ваксини отвън има до обед опашка,та се заговориха доста хората.Собственика зарежда отвън равтовете и каза нито антигенни тестове ще правя-нито нищо. Как ли не-да ме затворят и да загубя 8 000 лв заради карантината. От Пловдив съм. В търговията миналата година една позната е работила болна..Каза ако бях затворила никога нямше да отворя.Скенер правят-не тестове и крият.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На здрави хора да поставяш ваксина е все едно на спортист да даваш бастyн за придвижване.
13
6
 
6
 
! Отговори
ЕС фашистите преди 2 години
Еесовците въвеждат задължителна ваксинация за всички от 24 до 59 години!
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното на Радев също.
11
1
 
10
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Възможно е. Миналата година имаше спад, защото в почти всички държави са го правили; как няма да обслужат собствениците на хотели. Николай Марков беше казал в интервю, че и нашите управляващи са криели истинските цифри за заразени и умрели през лятото на 2020. Ние нямаме представа какво правят с нас политиците.
10
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Със сигурност, ще продадат и душата си, за да има алъш вериж!
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самонавивайте се с лъжефакти и отричайте действителността. Щрауса и главата му...... Ако има глупци да се вържат на антиваксърите....
8
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новината върви в цял свят, измамата се разпада. Медиите манипулират, като насочват мисълта ви, че правителствата са занижавали "жертвите" от ковид. Истината е, че са ги завишавали безобразно много.
7
2
 
24
 
! Отговори
Луд преди 2 години
Първо новината за манипулациите тръгна от Англия. След това съда в Лисабон потвърди, че статистиките са манипулирани от правителството, като само 0.9% от "доказаните" случаи са умрели от ковид, тоест - 151 а не 17 000. Това се е случило с петиция на хората, и лисабонския съд е бил принуден на потвърди статистиката. Е, потвърдено е - 151 а не 17 000 души. Как е?
6
8
 
23
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Никой, никога и никъде не е крил жертви на ковид. Бройките се завишават (многократно), а не се намаляват.
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се свършват неумните тук , бре!