Руската православна църква: Да не се ваксинираш е грях

„Всеки е отговорен не само за себе си, но и за близките си“
6 юли 2021 22:45, Елка Василева
107
Руската православна църква: Да не се ваксинираш е грях
Снимка: архив, БГНЕС

Руската православна църква предупреди официално, че тези, които отказват да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, извършват грях, за който ще трябва да се покайват до края на живота си.

За телевизионния канал Русия-24 ръководителят на отдела за външни църковни връзки на Руската православна църква митрополит Иларион обясни, че енориашите му редовно се покайват пред него, че не са били ваксинирани.

„През целия си живот трябва да изкупвате греха, който сте извършили“, каза свещеникът.

Руският духовник разсъждава за енориашите, които не са били ваксинирани и са се чувствали виновни за разпространението на вируса сред най-близките си.

„Грях е да мислиш за себе си, вместо да мислиш за други хора“, каза митрополитът. "Ние сме отговорни, всеки от нас, не само за себе си и не само за близките си, но и за всички, които влизат в контакт с нас."

Митрополит Иларион редовно говори по телевизията, призовавайки хората да следват мерките срещу COVID-19 и да вземат предпазни мерки, за да избегнат инфекция, предаде БНР. През юни духовникът разкри своето „положително отношение“ към правителствената инициатива за налагане на задължителна ваксинация на работещите в сектора на услугите.

„Разбира се, желателно е да се спазва принципът на доброволност по отношение на ваксинациите - принципът, който беше заявен от самото начало“, обясни той. „Но има и принцип на отговорност на хората за живота на други хора.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
15
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха...грях е да създадеш вируса...и лоши ваксини...та Кой създаде вируса и безполезните ваксини е въпроса???Грях е да си съучастник на престъпници и убийци!!!китайците и руснаците имахте ваксини преди да гръмне Света ни,грях е да убиваш себеподобни за пари отче...а ги манипулираш...както правиш ти...Бог ни е дал животите като Свободни Човешки...не като крепостни на убийци...съучастник си...убиец в расо...Анатема!!!съд!!!Кой и защо му позволихте да ни убива през вируса???отговорност и съд!!!
61
4
 
13
 
! Отговори
мунчо преди 2 години
църквата има най-голяма полза, когато грешниците са болни и слаби. от опявки и погребения ще направят много пари. А на запад направо ги вписват в завещанието си разните грешници и икономическия стимул за инкасиране на завещаната част от имуществото на починалия е още по-мотивиращо да пропагандират всички да станат опитни мишки и за своя сметка да се включат в експеримента. болни или умрели, парите им ще се насочат към църковния джоб. блажени са вярващите в безграничната църковна грижа за здраве
60
4
 
20
 
! Отговори
Саксофонов преди 2 години
В други държави обявяват томболи, в Русия за по-лесно и безплатно пишат, че е грях.
59
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската православна цръква отдавна е само филиал на КГБ/ФСБ. Банкянския мутрак беше тръгнал и от нашата ПЦ да прави свое дворно куче, добре, че Съдбата се намеси и го нае бас 200.
58
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руската църква одавна е сатаниско зборище
57
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Попа бог ли стана ся , не разбрах
56
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учудващо е, че църквата ни поощрява да си вкарваме в телата клетки от абортирани бебета. Абортът нали беше грях?
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това кога да го свършат на свети Гном Занулени или на въскресение Уляново Питам щото с тая червена секта никога не е ясно Одавна трябва ше да бъдат отръчени и анатемосани
54
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 1917-та църквата им е филиал на КПСС
53
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разкри се и тя на кого служи.
52
11
 
11
 
! Отговори
Ъхъ преди 2 години
Руснаците не могат да удържат положението с Ковид. Крият истинския брой на починалите и умишлено го занижават.
51
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки трябва сам да реши дали да се ваксинира или да не се ваксинира! Изборът е личен, не трябва да има никакво насилие от никой!
50
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неотдавна Папата беше направил изказване в същия смисъл. Започвам да се съмнявам, че на християнските водачи нещо им хлопат дъските.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се ваксинираш със Спутник V, или да не се ваксинираш изобщо?
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно положението с covid e сериозно, щом Путин опря до църквата да агитира за ваксинация. Едно време Сталин, след като изтрепва десетки хиляди свещеници и монаси и разрушава хиляди манастири, а Хитлер стига до Москва, то Сталин пак се сеща за поповете с хоругвите да вдъхновяват войниците!*** народ, без самосъзнание, се управлява със заповеди или манипулации!
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грях е да нарушиш 10-те Божи заповеди. А там за ваксини не се споменава. Да не би онова ченге начело на руската църква да се е взел за Божи наместник? Това е неправилно, защото засега е само наместник на КГБ. Освобождавам от греха всички неваксинирани! Алелуя!
46
1
 
9
 
! Отговори
Богуугоден преди 2 години
А размерът на грехът по-голям ли е, в зависимост от това дали човек (разбирай потенциален грешник), да е взел лукаво да се разболее от ковид, и да няма нужда да се ваксинира? Или в такива случаи трактовката е че лукавия се е вселил в него?
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам Новия Завет (Четвороевангелие) в електронен вариант. Пуснах на търсачка думата "ваксина", и разбира се не я намерих. Какво им става на тия руснаци? Да не би нещо жегите...?
44
2
 
13
 
! Отговори
До 53 преди 2 години
Не църквата, а (уточнявам) Руската православна църква, която отдавна се управлява от комунистически протежета !
43
0
 
5
 
! Отговори
По-точно преди 2 години
Да не се ваксинираш с путник V (ladimir) !