Руската православна църква: Да не се ваксинираш е грях

„Всеки е отговорен не само за себе си, но и за близките си“
6 юли 2021 22:45, Елка Василева
107
Руската православна църква: Да не се ваксинираш е грях
Снимка: архив, БГНЕС

Руската православна църква предупреди официално, че тези, които отказват да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, извършват грях, за който ще трябва да се покайват до края на живота си.

За телевизионния канал Русия-24 ръководителят на отдела за външни църковни връзки на Руската православна църква митрополит Иларион обясни, че енориашите му редовно се покайват пред него, че не са били ваксинирани.

„През целия си живот трябва да изкупвате греха, който сте извършили“, каза свещеникът.

Руският духовник разсъждава за енориашите, които не са били ваксинирани и са се чувствали виновни за разпространението на вируса сред най-близките си.

„Грях е да мислиш за себе си, вместо да мислиш за други хора“, каза митрополитът. "Ние сме отговорни, всеки от нас, не само за себе си и не само за близките си, но и за всички, които влизат в контакт с нас."

Митрополит Иларион редовно говори по телевизията, призовавайки хората да следват мерките срещу COVID-19 и да вземат предпазни мерки, за да избегнат инфекция, предаде БНР. През юни духовникът разкри своето „положително отношение“ към правителствената инициатива за налагане на задължителна ваксинация на работещите в сектора на услугите.

„Разбира се, желателно е да се спазва принципът на доброволност по отношение на ваксинациите - принципът, който беше заявен от самото начало“, обясни той. „Но има и принцип на отговорност на хората за живота на други хора.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Църквата призовава хората да приемат белега на звяра. Нмяма думи.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксина! Медяедея 8:1
40
2
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
НИКОЙ ДА НЕ ВИ ИЗМАМИ ПО НИКАКЪВ НАЧИН, ЗАЩОТО ТОВА НЯМА ДА БЪДЕ, ДОКАТО ПЪРВО НЕ ДОЙДЕ ОСТЪПЛЕНИЕТО И НЕ СЕ ЯВИ ЧОВЕКА НА ГРЕХА СИНЪТ НА ПОГИБЕЛТА
39
0
 
13
 
! Отговори
Ок преди 2 години
Ако не беше тъжно,щеше да е смешно
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам да го е казал православен свещеник. Лъжете! Пуснете линк от оригинална статия или видео. Ама нямате. Една жена каза....Настройвате хората срещу църковните служители.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста цензурирана версия е заглавието! Всъщност обръщението започва с "Грешници! Ваксинирайте се!"Не ви ли напомня на Мутри! Вън!
36
0
 
9
 
! Отговори
Граовец преди 2 години
Другото е дали, наще пропаднали медии не ни спускат откъслечни изказвания на тоя, оня, защото Българите по принцип сме мислеща, разнородна нация и не ни минават тинтири минтири, като на западняляците!
35
1
 
22
 
! Отговори
хххх преди 2 години
Срамота !И църквата намесиха !
34
4
 
12
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Според мен, а и според 10-те Божи заповеди грях е да лъжеш, не да не се ваксинираш! Има ли останал нормален човек, който да не е разбрал, че църквата служи на тъмнината, не на Бога!? Властта досега подкупваше само медиците, сега започна да подкупва и поповете да лъжат, че отровите са ''еликсири''!
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В българската православна църква мутрополитите са агенти и доносници на ДС, в руската на КГБ - сега не знам как и викат ФСБ май
32
2
 
18
 
! Отговори
стига бе преди 2 години
Умрях от смях само като прочетох заглавието. Това да не са католиците и мюслитата? Ние православните не слушаме какво ни казва църквата. Според православието Господ е всесилен и само Той може да съди. Само Той решава кое в грях и ще ни съди когато отидем при Него. Църквата е просто ала бала, държанка на държавата.
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грях е да мислиш за себе си, вместо да мислиш за други хора, каза митрополитът. --Ама точно това казвам и аз де! Не мога да карам хората да си жертват живота и да рискуват да умрат от тромбоза или да станат инвалиди от отровните ваксини, само и само аз да съм споко, да не нося маска и да "си върна нормалния живот". Това си е егоизъм! Не искам никой да yмиpа или страда заради мен!
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Граовец: Според мен поддържат лъжата, защото признаят ли веднъж, познай каква народна любов ги чака. Но може и да е нещо друго.. Истината винаги излиза наяве.
29
3
 
26
 
! Отговори
Граовец преди 2 години
Ако обмислиме реално нещата, няма нито едно правителство да има някаква файда от тия локдауни и затваряния! Може би има някаква сила, която ги принуждава да го правят?!И може би просто трябва да го кажат! Това не е медицински проблем, ясно се видя за година и половина!
28
0
 
2
 
! Отговори
джагът преди 2 години
Мани го 18. Мисли си че сме по -*** от...
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин впрегна и КГБ поповете, за да докаже, че и мужиците могат да са като западняците. И пак не става. :)))))
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е мнение на Църквата, а лично мнение на митр. Иларион, което той се опитва да представи като становище на Църквата. Впрочем самото му изказване вероятно е продиктувано от факта, че немалко свещеници призовават енориашите си да не се ваксинират. Всъщност митр. Иларион е добре познат с някои свои трудно обединими с Православието становища и изказвания, стигащи дори до ерес.
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо което английската кралица, руския митрополит и Дони и Нети едновременно горещо ви препоръчват, не може да не е СЪМНИТЕЛНО.
24
3
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВАКСИНИРАНЕТО Е РАВНОСИЛНО НА САМОУБИЙСТВО И ТОВА СПОРЕД ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА Е СМЪРТЕН ГРЯХ! 19 ГОДИШЕН ОТ БРЯНСК СЕ ПАРАЛИЗИРА СЛЕД ВАКСИНИРАНЕ С ПУТНИК 5
23
8
 
3
 
! Отговори
Преболедувалите преди 2 години
Са защитени по-малко от ваксинираните. Питайте оня банкянския страхливец дали се е наксинирал. А плямпа за просроченост на ваксините. Дай пример бе, толууп. Разходка с библията няма да те спаси от огнената геена. Нито чуждата пита, дето я раздаваш на клириците.