От 14 юли: Малта затваря границите си за неваксинирани туристи

Пристигащите трябва да представят ковид сертификат
10 юли 2021 16:30, Анисия Иванова
76

Драстични мерки срещу Ковид-19 в Малта. Страната стана първата в Европейския съюз, която затваря границите си за неваксинирани посетители.

От 14 юли - Малта ще е напълно недостъпна за хора, които не са напълно имунизирани срещу Ковид-19. За да бъдат допуснати в страната, посетителите ще трябва да предоставят на властите ваксинационен сертификат.

"Ще бъдем първата страна в Европейския съюз, която ще предприеме стъпката, но трябва да защитим обществото си", заяви министър на здравеопазването на Малта Крис Фърн.

Той добави, че ще бъдат приемани само документите, издавани от Великобритания и Европейския съюз. Относно ковид сертификата на съюза обаче има условие - ще се признава само тази част от сертификата на ЕС, която се отнася до хората, които са напълно ваксинирани.

Драстичната мярка се предприема, след като през последната седмица случаите на заразени в островната държава са скочили рязко, съобщи Bulgaria ON AIR.

Тревожен ръст на новозаразените има и в други части на Европа.

В Гърция за последното денонощие са регистрирани близо 2 хиляди новозаразени. В Нидерландия също отчитат ръст на болните. По-голямата част са млади хора, заради това отново се въвеждат рестрикции на работата на нощните клубове, музикалните фестивали и ресторантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Проф. Кантарджиев преди 2 години
До АнонименПроф. Кантарджиев каза, че естественият имунитет е до живот и е по-силен от изкуствения. Нали искате да вярваме на експерти? https://dnes.bg/obshtestvo/2021/07/04/prof-kantardjiev-preboleduvalite-imat-po-silen-imunitet-ot-vaksiniranite.495826
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До фики стораров фики нищо лично но ти сече си устройство. Нали знаеш едно устройство може да бъде включено и изключено по всяко време.Отиди някъде на планина на село най добре където няма хора и си пусни блутут на телефо ако си с по стар модел или си изтегли един BLow energy finder например bluetooth pair и се тествай да си видиш 12 цифрения мак адрес който излъчваш.В русия им викали покемони навакситата
60
1
 
8
 
! Отговори
Сашко преди 2 години
До Един от милион Спокойно ще те видим след година!!!Той и Бил Геитс като ги ваксинираше в Африка и Индия им нямаще нищо първата година,ама после си пусни тубата да гледаш на какво приличат децата и жените!!!Да не забравяме че зад тази глобална ваксинация коятое първа по рода си в историята на човечеството отново седи неговата фондация!!!!Пожелавам ти успешен живот!!!!
59
1
 
5
 
! Отговори
Сашко преди 2 години
Спокийно ще те видим след година!!!Той и Бил Геитс като ги ваксинираше в Африка и Индия им нямаще нищо първата година,ама после си пусни тубата да гледаш на какво приличат децата и жените!!!Да не забравяме че зад тази глобална ваксинация коятое първа по рода си в историята на човечеството отново седи неговата фондация!!!!Пожелавам ти успешен живот!!!!
58
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей тези антиваксър мрънкания край нямат.спрете да мрънкате, ковида иде да ви вземе.
57
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми лека полека навсякъде ще така. Ресторанти, концерти, мачове, пътувания.....нормално.
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОВА ГО НЯМА В САЩ ДАЖЕ АКО НЕЕ ДИСКРИМИНАЦИЯ И НАЦИЗЪМ ЗДРАВЕ МУ КАЖИ
55
2
 
18
 
! Отговори
Ковидиот преди 2 години
Голям праз! Предпочитам дюните на Приморско пред камънаците на Малта! Ваксина през крив макарон!
54
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът потиска имунитета на този, когото нагази. Затова въобще не е сигурно колко ти е имунитета след преболедуване. Докато ваксината не предизвиква потискане на имунитета, напротив. Вирус- ковид във ваксината няма. Това е по-простото обяснение защо трябва и преболедували да се ваксинират. В началото като бяха дефицитни ваксините, казахме дайте предимство на неболедувалите. Сега дефицит няма.
53
2
 
2
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
проба проба - админа ме критикува
52
2
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
и без това немах никакво намерение да посещавам голямата скала - малта
51
4
 
7
 
! Отговори
Шопа преди 2 години
Дреме ми за Малта, като немам пари си седим дома и без вирос.
50
28
 
5
 
! Отговори
Един от милион преди 2 години
Ваксинирани българи. Здравейте от Малта. Ваксинирах се преди 6 месеца и се чуствам отлично. Вие си стойте в панелките и люпете семки и пишете *** с *** срещу ваксините
49
3
 
20
 
! Отговори
човек преди 2 години
До Лекар Това е пълна глупост -след 1 месец от боледуване!Аз вярвам на Кантарджиев.Той започна да казва истината-че който е преболедувал лекобез кислород има доживотен имунитет!Буквално каза-Преболедувалите НЯМА нужда да се ваксинират! но вие си се боцкайте колкото искате!
48
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойте си в копторите и не се ваксинирайте.
47
5
 
25
 
! Отговори
Хммм преди 2 години
Щели да си защитават населението по-голяма глупост не можаха ли да измислят. Нали ваксини имало навсякъде бол, да ходи да им се ваксинира населението. Ваксинираните не можем да ги заразим нали, всеки си носи отговорност за собствения живот, вече на насилствено ваксиниране ми прилича. Дано никой не стъпе на прoкажения им остров.
46
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При условие че ваксинираните заразяват и разнасят вируси тия условия за Малта миришат на рушвети от биг фарма. Явно няма да ходим там тия ще ги морят с вакси.
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторите са кожодери!!! Искат пари, за да те лекуват в болница!!!! Безотчетни пари под масата!!! Говоря от опит! Знаят, че зависим от тях и се гаврят с болните. Чакам Видовден!!!
44
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57 - "имунитетът не винаги е пълноценен след преболедуване", но виж, след експериментална терапия е невероятно пълноценен, пък и се признава навсякъде- за разлига от тая средновековна гнусотия "естествен имунитет", толкова старомодно и противно. Боцкайте
43
1
 
16
 
! Отговори
Друг лъжелекар преди 2 години
До 47 - о, не! Само не "твърде научно"! Не очоквох да е толкова сложно, хехе. Зарежи, отивай да си правиш багажа, нали и ти заминаваш за Малдивите с напълно ваксинираното си семейство. Да не забравиш да пишеш от плажа още коментари тук олко хубави са ваксите и как на всяка цзена трябва всеки да се набоде, дори хората, които абсолютно нямат нужда от това - примерно преболедувалите или дванадесет годишните. Тоя кредит няма да се изплати сам, нали