Задължително ваксиниране на медици, препоръча френският здравен регулатор

По-голяма защита срещу "Делта" варианта на коронавируса давали иРНК ваксините
10 юли 2021 11:41, Петя Славова
71
Задължително ваксиниране на медици, препоръча френският здравен регулатор
Снимка: БГНЕС

 Френският здравен регулатор заяви, че е препоръчал незабавно задължително ваксиниране на всички медицински служители и други специалисти, имащи контакт с хора, уязвими за инфекции с COVID-19, предаде Ройтерс.

Регулаторният орган Аш А Ес (HAS) освен това препоръчва да се използват иРНК ваксините на Pfizer/BioNTech и Moderna, за да бъде забавено разпространението на варианта Делта на коронавируса, тъй като осигуряват по-голяма защита от другите ваксини.

"Макар и броят на новите случаи и напрежението върху здравната система да са сравнително ниски, динамиката на епидемията във Франция е осезаема и бързо може да доведе до влошаване на здравната обстановка", заяви Аш А Ес.

Още по темата

Регулаторът издаде препоръките си 72 часа преди президентът Еманюел Макрон да направи обръщение към нацията за развитието на епидемията и стратегията на правителството му за смекчаване на ефекта от неизбежната според мнозина учени четвърта вълна, отбелязва Ройтерс.

По-заразният вариант Делта промени този месец рязко ситуацията със заболеваемостта. Регулаторът заяви, че правителството трябва да започне да мисли за задължително ваксиниране на цялото население, за да бъде готово да вземе такова решение, ако се наложи.

Аш А Ес препоръча и да бъде намалено времето между първата и втората ваксинна доза, както и хората над 55 години, имунизирани при първата доза с препарата на AstraZeneca да бъдат ваксинирани при втората с иРНК препарат.

След като в края на юни новите случаи на заразяване спаднаха до по-малко от 2000 на денонощие от над 42 000 в средата на април, от началото на юли средният им брой на седемдневна база отново нараства рязко.

За последното денонощие бяха отчетени 4580 нови инфекции. През последните шест дни средният брой нови случаи на седмична база се увеличи с над 50 на сто, ритъм, подобен на ранните фази на предишните вълни на епидемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
24
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 2 години
Антиваксърите няма да разберат истината - ще изпукат от Ковид-19 преди да я разберат.
46
4
 
13
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Дали ваксините работят се вижда по броя на починалите в държави с много заразени и с много ваксинирани, като Израел (51%) и Великобритания(57%), сравнени с държави с много заразени, но с малко ваксинирани като Бразилия (14%) или даже с България (12%) с малкото заразени, но много починали. Това е положението.
45
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никъде лекарите не протестират против ваксините, това са болногледачите и санитари , т.е по-необразованите.
44
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като изпукат от ковид, антиваксърите ще разберат истината.
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са факти, а цифри, с които се жонглира всеки ден. Няма никакви доказателства.
42
21
 
4
 
! Отговори
??? преди 2 години
В България няма ваксиниран, който да е починал от вируса, макар че има един случай на жена, за която има съмнение, че е така. В същото време откакто започна ваксинацията над 10000 неваксинирани човека умряха от вируса, като има основателно съмнение, че да три пъти повече. Това са фактите
41
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирани и интелигентен са две взаимоизключващи се понятия.
40
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв фашизъм, какви въстания, смешници! Инфекциозните заболявания винаги са били контролирани с карантина и ваксини /ако има/. Сега имаме ваксини. Статистиката показва, че навсякъде в целия свят в ковид отделенията и интензивните 99% от хоспитализираните са неваксинирани. Толкоз!
39
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно онтелигентните хора не се и никога няма да се "ваксинират" с това, което не е ваксина, защото е нещо в процес на изпитание, за което никой не поема отговорност за последиците.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32: В перфектно здраве съм . Как точно се самоубивам? Сепуко не смятам да си правя
37
3
 
23
 
! Отговори
35, преди 2 години
В Англия това направиха - масова подадоха оставки медиците и политиците клекнаха! Никой нормален човек не ще да става за мезе и да върви на заколение със задължителните отровни ваксини.
36
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интелигентните хора вече се ваксинираха, останаха да се ваксинират нискоинтелигентните и необразованите.
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трите тр**ола на фармамафията налазили темата - личат си отдалеч - вонят на платено и нечисто!
34
3
 
17
 
! Отговори
няма как да стане преди 2 години
Франция е ратифицирала конвенцията от Овиедо (както и България). Това означава, че абсолютно всеки има правото да откаже. А ако задължават медиците, нека видим какво ще стане ако откажат и си изгубят лиценза. Точно след две седмици без лекари политиците ще клекнат.
33
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиците и те не знаят за какво се борят точно. Да лекуват хора, да доят касата, да пропагандират ваксинирането, да лъжат хората, че вирусът е опасен, да им ръкопляскаме, да им дават по 1000 лв за първа линия, объркани са много. Чак жал ми стана.
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, събудете се! Долу ковид фашизма! Да свалим тая продажна пасмина от световна власт, защото ако не го направим сега, утре всички ще сме нейни роби.
31
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно на какво се надяват хората, които искат да се самоубият отказвайки да се ваксинират?!
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Англий и Франция точно лекари и сестри направиха отпор срещу задължителните ваксини. В Англия затова правителството се отказа на този етап да избива хора с тях. Във Франция още не - защото там хората са по-подчинени, но и там вече бият шамари на продажните си управляващи.
29
2
 
17
 
! Отговори
??? преди 2 години
Нали не мислиш, че нормални хора се връзват на подобни небивалици? Отдавна манджата се пресоли и стана ясно, че целта е масово изтребление на хора - включително със задължителни ваксини. Ако бяха много ефективни, нямаше да се разболяват и да умират ваксинирани, вкл. от ковид и от самите ваксини. Нищо задължително не ви ползва, интелигентните хора са наясно с това.
28
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Англия и Франция ваксинираните лекари са 60-70% колкото и в България, но това е недостатъчно. При останалия медицински персонал, ваксинираните са много по-малко.