Проф. Габровски: Зимата няма да избягаме от нова COVID вълна

Според него в Националния план има несправедливости спрямо болниците
11 юли 2021 13:40, Ния Христова
270
Проф. Габровски: Зимата няма да избягаме от нова COVID вълна
Снимка: БГНЕС
"Няма как да избягаме от нова вълна на коронавируса през зимата". Това коментира в ефира на bTV зам.-директорът на "Пирогов" и зам.-председател на БЛС проф. Николай Габровски.
 
Той смята, че единствената защита е ваксинацията, но малко хора се имунизират.
 
"Отдавам това на лятото и настроя да се почива, но и на още нещо - сниженото доверие в здравеопазването заради скандалите, свързани с болници в последните седмици. Освен това проверката, която тече в "Пирогов" също може да е причина за снижено доверие", коментира Габровски.
 
У нас едва 15% са получили две дози от ваксина срещу коронавируса.
 
Той коментира и плана за евентуална нова COVID вълна през есента. Според него има добри идеи, които обаче са трудни за реализация.
 
"Има добър фундамент, който стъпва на броя заболели в зависимост от цвета на зоната и мерките. До колко реално реализацията ще се случи, кой може да ходи и не ходи на училище, ще срещне съпротива в неправителствени организации и някои групи хора. Т.е. може да сме свидетели на мерки, които са разумни и полезни, но не срещат разбиране", каза още Габровски. 
 
Той е на мнение, че има несправедливост спрямо някои болници и особено "Пирогов". 
 
"Например в най-тежката ситуация има предвидени 200 легла в "Пирогов", докато болница със сходна структура трябва да отделят 90, 70 или 50, или въобще няма COVID легла, несправедливо е", смята зам.-директорът на "Пирогов". 
 
В момента в лечебното заведение има около 40 болни от коронавирус, 10 от тях са в интензивно отделение. Габровски допълни, че има две секции в "Пирогов" - подвижна и стационарна, а подадените от пациенти заявления за гласуване днес са 44.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
18
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Бездушно корумпе, това е индивидът от снимката .
163
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питам се аз как се наследяват титли и цели отделения в Пирогов? Тати му беше шеф там 50 годин и ей го на и туй се пръкна шеф автоматически. Сега чакаме неговите наследници да продължат делото. Пирогов стана частна болница.
162
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе питах аз кога ги купиха, ама нъцки. Нямам отговор. И кога ги договориха, как избраха коя фирма да ги вкара, на каква цена? Интересно би ми било. Ей тоя чук Габровски може да отговори. Той е в играта 100%.
161
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май още не сте разбрали, че грипа е по-опасен за по-младите, а Ковид-19 за по-старите. Има и огромна разлика в смъртността - през последните десетилетия, при грипа е много малка, например в България починалите от грип често са под 10 човека на година, рядко са 20-30 и не да повече от 30.
160
0
 
0
 
! Отговори
М преди 2 години
До Сат Н 170:Ш-шшт, недей така, не разгласявай лични данни на пациентите.
159
0
 
3
 
! Отговори
НСИ преди 2 години
В България от грип за последните 16 години умираха на година между нула и 0,4 човека на 100000 жители по данни на НСИ. Това са между нула и 28 човека на година, обикновено около 14 на година. Толкова за многото починали от грип.
158
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марионетки на вакс-компаниите в БГ са некадърни, това е една от причините "ваксините" да нямат никакъв шанс у нас.
157
2
 
8
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
до 164 неизлечим психопат - тежки случаи от всички болни на планетата - от месеци и месеци - 0.7%. Нищожен, смехотворен, изумително лек грип. Под 30 години въобще не съществува. При 30-60 годишните е обикновен грип. Виж, над 80-90 години, особено ако имаш сърдечно заболяване, е опасен. Както абсолютно всеки грип в историята на човечеството е опасен в тази възраст. Абе ти не се ли ваксинира да се успокоиш? Ваксинира се, ама не се успокояваш, нали. Понеже КОВИД е психологично заболяване при теб.
156
0
 
2
 
! Отговори
Jabson & Jabson преди 2 години
До Анонимен 151:там някъде, двама трима, петима - докъм 85% от 6,9 млн. Не повече.
155
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бау най- накрая намери своето място под слънцето!
154
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде се появиха хора с напълно, безвъзвратно промит мозък - около година и половина мина, а не разбрахте не само че "КОВИД-19" не е обикновен грип, а много опасен вирус. Отчаян съм от вашата безпомощна наивност. А всички данни ги има, очевидни са, елементарни са...
153
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не желая да се ваксинирам с експериментален препарат срещу болест, от която за да разбера, че съм болен, трябва да се тествам. Уважавам тези, които са решили да се ваксинират. Не разбирам защо те обаче, постоянно ме обиждат, че съм инфантилен, необразован и ***?
152
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инжектираните на Марс!
151
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е да бъдат освидетелствани и лекувани психопатите, които навсякъде ходят с маски, ваксинирани са по два пъти, и пак са в непрекъсната паника и страх от демоничния грип който ги заплажва от всеки ъгъл, и всеки без ритуално парче плат им е смъртен враг. Такива хора са опасни и за себе си, и за околните.
150
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха тоА па... "За предумишлено убийство", вика...
149
0
 
5
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Не съм отпуска, просто днес ме посвещават в пeдePyгa. Директно през чипа!
148
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трибунал, трибунааал....
147
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е хората, които не взимат предпазни мерки като маски, дистанция, ваксиниране и т.н., да бъдат съдени за опит за умишлено убийство на много хора. Това, че явно са за психиатър, не трябва да ги спасява от съд и затвор
146
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя мамун ваксинира ли се или още се озърта?
145
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 151 - един, двама, все са си 90% от населението на държавата. Трай си и си гушкай сертификатчето.