25 ваксинирани българи - спасен един човешки живот, лекарите да дадат пример!

Противоречивите послания отказали хората от имунизация
Обновена: 13 юли 2021 10:04 | 13 юли 2021 08:50, Камелия Цветанова
186
25 ваксинирани българи - спасен един човешки живот, лекарите да дадат пример!
Снимка: БГНЕС

Някои положихме усилия, някои дадоха противоречиви послания. Как един човек предлага ваксинация, когато преди няколко месеца е казал, че ваксините са смъртоносни. Ако 2020 г. нямаше мерки през пролетта, имахме по 5000 души болни, просто това щеше да е колапс на системата на здравеопазването. Чудят се сега хората, че са объркани и не се ваксинират. Това каза пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев.

Още по темата

"Планът беше да се правят по 40-50 хил. ваксини дневно. Хората щяха да имат доверие в системата и когато видят, че много хора са ваксинирани и спокойни. При 25 ваксинирани българи е спасен един човешки живот. Това трябваше да стане с личния пример на лекарите. Всичко отиде напразно, когато казаха: "Тези нищо не са направили, сега ще видите ние какво ще направим". Гледаме", каза още той.

"Целта ни беше лятото да има много малък брой случаи, за да може хората, които се струпват пред центровете за ваксинация да няма заразяване. За съжаление нещата не се разбраха и може би ще стане това, което стана преди 10 г. - имаше ваксини за морбили, даряваха се ваксини на близки нам държави, но у нас не се слагаха ваксини и за съжаление 24 умрели деца. Хората, които отговаряха за това неслагане на ваксини, сега съветват г-н Кацаров какво да прави с ваксините. Остава ли голяма неваксинирана част от населението, разпространението ще се появи в есенните месеци", добави проф. Кантарджиев. 

"Всичко, което съм казал се сбъдна. Прогнозите в момента трябва да ги дава министър Кацаров. В Русия хората
резистират да се ваксинират, както българите. В Израел резистират ортодоксалните евреи и арабското население. Но случаите в Израел не са кой знае колко. Ще видим какво ще реши природата за разпространението в нашата страна", каза още той.

"Откриването на антитела е най-лесен начин да се разбере дали организмът на човек е прекарал заболяването или е бил ваксиниран. Имаме ли антитела - има клетъчен имунитет. 2 дози ваксини имат години имунитет, предполага се доживотен. Моето мнение е, че хора с антитела, които не са сигурни, че са преболедували, трябва да се ваксинират. Средно-тежко преболедувалите и ваксинираните 2 пъти нямат нужда от трета игла. Засега ваксините в нашата страна действат срещу Делта варианта. Ако не дай си Боже, има мутация, ще ни бъде доставена ваксина, която е модифицирана по новия вариант. Малка е вероятността, но обществото трябва да е подготвено. Не препоръчвам поставянето на трета доза ваксина", каза проф. Кантарджиев.

"Ние сме единствената държава, в която може да си избереш ваксина и да си избереш подходящото време да се ваксинираш. Мили българи, моля ви, ваксинирайте се да нямате проблеми в семействата и с близките си", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОЯ Е ТИПИЧЕН БЪЛГАРИН! ТОЙ СЕ ПРЕЦАКА ЩОТО ГО ВАКСИНИРА И СЕГА ИСКА И ВУТЕ ДА ПРЕЦАКА!
111
3
 
3
 
! Отговори
До тоя с абортите преди 2 години
Би ли дал линк или да ни кажеш от къде е това инфо ????Защото в нета се описва ,че рекорда на бортите там е през 2019 !!!Или и на теб ти каза там един човек...
110
1
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЕЧЕ ОБЯВИХА, ЧЕ ВАКСИНИРАНИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРЕВАКСИНИРАНИ , ЗАЩОТО ЛИЧНО ОТ БИОНТЕХ КАЗАХА, ЧЕ СЕГАШНАТА ВАКСИНА НЕ ЗАЩИТАВА ОТ НОВИЯ ДЕЛТА ЩАМ!! ПОЧНЕ ЛИ СЕ С ВАКСИНАЦИЯТА ЩЕ СЕ БОДЕ ВСЯКА ГОДИНА ЩОТО В ГРЪЦКАТА АЗБУКА ОТ АЛФА ДО ОМЕГА ИМА ОЩЕ МНОГО НОВИ ЩАМОВЕ! ПЪРВО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ ПОСЛЕ ЗАДЪЛЖИТЕНО БОДЕНЕ ВСЯКА ГОДИНА ДОКАТО СУБЕКТА НЕ ПУКЯСА!
109
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как хората да се ваксинират спокойно, като само 20%/процента/ от лекарите са ваксинирани ?
108
6
 
12
 
! Отговори
До 116 преди 2 години
ХахахахаИзчезвай бе фантазьор
107
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ще ме ядосате :)) Тези които са се боцнали да вдигнат ръка.... хахаха :) То бива бива да сте слепци, ама чак толкова :)
106
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След началото на вакс кампанията във Великобритания, по данни на института за национална статистика броят на абортите се е увеличил с 5400%. Няма грешка, 5400%! Шиле да излезе и да обясни това, ако може.
105
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До роко29.04.2021 Редукция на излишните! 7 милиарда на Земята явно са им много за контролиране, изхранване, обличане...! Елита е сметнал, че при това механизиране, роботизиране, дигитализиране .... няма нужда от работници, както досега! Има теории за робството и защо е изчезнало в по-ново време! Въпросите с главно В е : Кой ще определи кои са излишните!? Кои ще определи кои са необходимите?! Има и други интересни въпроси с интересни отговори!
104
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей на тва му се вика понсионер айлякчия. Вместо да си гледа новосъздадената специално за него измислена длъжност консултант, той обикала Тв студията и продължава да облъчва хората. Толкова се е надъхал, че не сеща , че липсата на мераклии за ваксини означава, че и той нищо не върши, нали е консултант на |Фандъчката именно за ваксиниране?! Ами отивай и консултирай бе, убеди ги хората, да видим как ще стане. Лесно е да плюеш другите
103
1
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ СЕ ПРОБУТВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ, ПЪРВО ЗА ЕДНИ ГРУПИ ПОСЛЕ ЗА ДРУГИ И НАКРАЯ ВСИЧКИ И ТАЯ НАГЛОСТ СЕ СЛУЧВА И В АМЕРИКА И В ЕВРОПА И В АЗИЯ ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВАКСИНАЦИЯ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
102
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй като това е световен заговор, трябва световен отпор. Ние тук само си дрънкаме. Нито Борисов, нито Слави, нито коя да е мишка имат думата. Те са пионки.
101
2
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
БОРИСОВ Е КОМУНИСТ!
100
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Слави ще ни оправи!
99
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незабавно да се потърси отговорност на прахостниците похарчили милиони народна пара за ненужни ваксини!
98
4
 
11
 
! Отговори
роко преди 2 години
Ваксърчетата бързат ли бързат. Гонят програма по уеднаквяване. Господарят ще ги почеше по ушичките ако успеят.
97
2
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МНОГО ПЛЮСОВЕ ИМА СЛУЖЕБНОТО НО ТОВА СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВАКСИНАЦИЯ НЯМА ДА ГО БЪДЕ!! БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПУТИНСТАН, ЧЕ ДА ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ!
96
2
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
Престъпно Герберско " правителство" повече няма да има!-:)
95
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен малко по малко отмина цялата истерия около вируса.
94
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
И ГЕРБ И БСП СА САМО ГРОЗЕН СПОМЕН!! ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОМИТАТ! СЛУЖЕБНОТО С 10% ПОДКРЕПА УПРАВЛЯВА КАТО , ЧЕ Е СЪС 110% ВЛАСТ!!!
93
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРЕСТЪПНОТО СЛУЖЕБНО КОМУНИСТИЧЕСКО ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ!!!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВАКСИНАЦИЯ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!!