Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинираните

Разширяват приложението на COVID удостоверенията
14 юли 2021 13:39, Елка Василева
223
Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинираните
Снимка: архив, БГНЕС

Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинирани срещу COVID пациенти, съобщиха местни медии.

В един от цитираните случаи жена е била отпратена от кабинета на семеен лекар, веднага след като той проверил по данните от личната й карта, че не присъства в списъците на имунизираните. Пациентката не била прегледана и не получила напътствия за лечение.

Според белгийския лекарски съюз, ако по случая бъде подадена жалба, ще трябва да последва решение на съсловната организация. Лекарският съюз е на мнение, че подобно поведение е на ръба на правилата за упражняване на професията.

Белгийските власти заседават днес, за да преценят дали да не въведат задължение да се ваксинират всички, участващи в доставката на социални услуги. Предвижда се в петък властите да обсъдят разширяване на приложението на удостоверенията за ваксинираните, изследваните и преболедувалите.

Медиите отбелязват, че засега няма нагласа да се следва сляпо примерът на Франция, където удостоверението ще служи за достъп до кина и ресторанти. Белгия предвижда да се изисква представяне на удостоверение за присъстващите на предстоящо състезание от Формула 1 и на голямо музикално събитие. Засега не се очаква изискването да бъде въведено за зрителите в киносалоните или за посетителите на изложби.

По последни данни в страната вече 81 на сто от пълнолетните са получили по една доза ваксина, а 54 на сто са изцяло имунизирани. Епидемията от COVID в Белгия отне живота на над 25 200 души, като в последните две седмици средно на ден се отчитат по двама починали.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
5
 
3
 
! Отговори
Друг лекар преди 2 години
Мой колега, приятел в Гърция каза, че 90% от лекарите са ваксинирани ДОБРОВОЛНО в Гърция.
139
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кошмара дето ни готвят е нейросет,мозък-мозък връзка и команден център.Чрез нано частици вкарани по всякакъв начин.
138
2
 
5
 
! Отговори
Нострадамус 2 преди 2 години
А след още 100 години може да излязат и разсекретени документи обясняващи лабораториите произвели ковид и неговите щамове. Това може да стане и по рано в разгара на трета световна война както навремето Хитлер е извадил на бял свят клането в катин
137
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още ли вярвате на бройките от ТВ?
136
3
 
8
 
! Отговори
Мда преди 2 години
СЗО регламентира модификацията на човешката ДНК. Схващате ли вече, ваксините за които спорим са само първата крачка. Лека-полека ще ви бъркат все по-дълбоко и все повече ще модифицират човека. Съвременният човек, благодарение на технологиите е спрял да еволюира. Явно са решили, че е настъпил момента, когат ще можем да поемем и управляваме процеса, от който Природата ни лишава. Само може да си представите кошмара, който ни готвят, докато се изчистят грешките.
135
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парацетамола е вреден,Баер е на ротшилд,като му сложи малко мишемор,ето ти кровид симптоми някакви.
134
2
 
9
 
! Отговори
Нострадамус преди 2 години
След 50 години, след като мине историческа давност, ще се говори че тези ваксини са отречени като неефективни и опасни, но ще бъде отчетено че форс мажорни обстоятелства са наложили определен процент хора да бъдат жертвани. Освен това може да се спомене и натрупването на ценни експериментални данни за бъдещите генни терапии.
133
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента в които забележат, че ваксинираните издават багажа, ще обявят страшна мутация! Запасете се с парацетамол, витамин С д и цинк!
132
0
 
5
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
До 146 - единствената използвема дума е - ИНФОРМИРАНИ. Споко, и на теб ще ти кажат от телевизора колко вредни и смъртоносни са експерименталните препарати... Малко по малко... Евентуално
131
2
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 87112136860 преди 2 години
Интересно,но факт. В последната година и нещо,откакто започна пандемията, не съм се запознал с нито един човек във Франция,който да е изпитвал симптоми на Ковид,да е бил болен от Ковид или да познава други хора,които са жертви на Ковид. Около сбе си виждам все здрави хора,които обаче потвърждават и моите наблюдения,че лятото никога не е било толова студено и че всеки ден се появяват облаци,които в колиествено и качествено отношение нямат нищо общо с климата тук. Хората са убедени,че влагата пред
130
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЛКОТО ваксинирани,толкова мутации.
129
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имам една дума за антиваксърите - НЕГРАМОТНИ
128
0
 
9
 
! Отговори
ВСИЧКИ СМЕ ЛЕКАРИ преди 2 години
А истинските лекари не щат да се набодат с експеримента и се чудят как да ги насилят и принудят
127
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1141 - обясненията бяха до преди половин година. Да си разбрал досега, вчера ли се роди? Вече все едно е късно. Или ще стане, или няма да стане, няма значение. Само наесен ако се окаже, че "перуанския вариант" (или която измислица е наред) е много по-опасен за ваксинираните, помисли. И не се информирай само от пропагандния хиперцензуриращ мегаум гугъл
126
4
 
2
 
! Отговори
Друг лекар преди 2 години
Ако наистина си лекар и имаш такова становище ,ме е срам от теб.
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте аз бе съм против ковид ваксините, нека си ги има и нека си направят петгодишния период на последната фаза, но нека това да стане с краен брой доброволци, а не с цялото човечество. А дотогава фокусът трябва дс е върху лекарство както например е рамифлуто срещу свинския грип. Освен това всяка пандемия трае не повече от 3 години, освен ако не е с лабораторни вируси...
124
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо пък ваксинираните да умират? Първо запрашвахте че ще умрем веднага от тромбоза. После станаха " до 6 месеца". После до 1 година. Сега заплахите се отлагат във времето до 5 години . Ха ха ха. ***!
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 137 - Но великия вълшебен имунитет от Светата Ваксина е по-различен и ПО-ДОБЪР, нали? Добро, послушно зомби.
122
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е доказал, че имунитетът е доживотен? Днес имаш антитела, утре нямаш. Вирусът повтаря, и вторият път е много по-тежко.
121
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 133 "виж в интернет!" ХАХАХАХАХАХХАХАХАА. Ясно. Значи сте наясно какви шарлатани сте.