Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинираните

Разширяват приложението на COVID удостоверенията
14 юли 2021 13:39, Елка Василева
223
Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинираните
Снимка: архив, БГНЕС

Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинирани срещу COVID пациенти, съобщиха местни медии.

В един от цитираните случаи жена е била отпратена от кабинета на семеен лекар, веднага след като той проверил по данните от личната й карта, че не присъства в списъците на имунизираните. Пациентката не била прегледана и не получила напътствия за лечение.

Според белгийския лекарски съюз, ако по случая бъде подадена жалба, ще трябва да последва решение на съсловната организация. Лекарският съюз е на мнение, че подобно поведение е на ръба на правилата за упражняване на професията.

Белгийските власти заседават днес, за да преценят дали да не въведат задължение да се ваксинират всички, участващи в доставката на социални услуги. Предвижда се в петък властите да обсъдят разширяване на приложението на удостоверенията за ваксинираните, изследваните и преболедувалите.

Медиите отбелязват, че засега няма нагласа да се следва сляпо примерът на Франция, където удостоверението ще служи за достъп до кина и ресторанти. Белгия предвижда да се изисква представяне на удостоверение за присъстващите на предстоящо състезание от Формула 1 и на голямо музикално събитие. Засега не се очаква изискването да бъде въведено за зрителите в киносалоните или за посетителите на изложби.

По последни данни в страната вече 81 на сто от пълнолетните са получили по една доза ваксина, а 54 на сто са изцяло имунизирани. Епидемията от COVID в Белгия отне живота на над 25 200 души, като в последните две седмици средно на ден се отчитат по двама починали.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи трябва да бъде уволнен дисциплинарно! Аз нямам спомен за се ме питали дали съм ваксинирана против дифтерит например(10% смъртност), за да ме лекуват. А вие?
159
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опорка опорка, ама кое не вярно? Жегна те май
158
1
 
4
 
! Отговори
До 179 преди 2 години
Добре спусна си опорката, успокой се вече!
157
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако теориите ви са верни и ваксините целят да изтрябат населението, представяте ли си кои ще останат само. Третия свят и неграмотните търтеи. В чии интерес е това?!?Не сте си до измислили опорките. Ама то сега да мислиш не е модерно
156
2
 
13
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Наглостта на тези фашисти минава всякакви разумни граници! Този "лекар" не е ли давал Хипократова клетва? Утре друг такъв изверг като този ще откаже лечение на човек който не си е платил глобите към КАТ! Подобен прецедент не трябва да бъде допускан! Тежки глоби и отнемане на лекарските права з атакува като този!
155
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква пандемия, сладур?Досега за повече от две календарни години от супер дупер страшната корона са се гътнали къмто 4 млн. души, не малка част от които бяха буквално уморени от дофторите.Ми те от глад умират двойно повече на година.
154
0
 
2
 
! Отговори
До 175 преди 2 години
По начина на изразяване, без да съм лекар мога да определq, че ако не сте сигнали до фазата, която описвате, сте много близо до нея. Препоръчвам лечение, и тя да не включва следваща доза против Covid-19.
153
10
 
4
 
! Отговори
=шизофрения преди 2 години
Антиваксър=шизофреник - пландемии, зомбиране, заговори, на гости от третата планета, алф и мелмак
152
3
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
С всеки изминал ден става все по-ясно, че ЕС е гнездо на змии и трябва да откинвсме от там с 200. В България трябва да се отмени гербавия закон, който обявява лекарите за някакви по-висши и недосегаеми субекти и да се върнат в полето на здравия разум и правото. Мало умният Ту луп от селО Банки им даде статут на жреци и богопомазани, което е корена на всяко лекарско зло.
151
1
 
6
 
! Отговори
До 170 преди 2 години
Това, което си изброил се спускат от агресивни "ваксъри" за да могат да кажат, че ония другите са НЕГРАМОТНИ. Припозна ли се вече?
150
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксинираните срищу ковид са мегакухи същества!
149
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като ви казвам че антиваксърите са НЕГРАМОТНИ - вие не ми вярвате - ето - пландемиии, дискриминации, заговори, чипиране, зомбиране, пълна програма и що му трябва на Бил гейтс да следи *** балкански не мога да рабера.
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука да откажат, ама толкова бонуси им дадоха за Ковид, нека ги лекуват, дали с бонус или без...Не всеки има ковид в момента, много го прекараха. Всичко стана Ковид.Те и ваксинирани те предават..
147
0
 
3
 
! Отговори
До 166 преди 2 години
И за по-сигурно отказват здравни грижи за "прокажените". За които дори не е сигурно, че са прокажени. А ваксините спрат ли ПАНДЕМИЯТА, май не!
146
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито сме слепи, нито сме глупави. Заговор няма. Конспирации няма. Има мерки за ликвидиране на ПАНДЕМИЯ. Най лесният път е ваксинацията. Стига сте се самонавивали с несъществуващи заговори, чипиране и прочие глупости. Целият свят се ваксинира, само тук шепа умници се репчат като магарета.
145
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 162- на една част е ясно от поне половин година. А има и такива, на които НИКОГА няма да им стане ясно. Колкото и странно да е.
144
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ясно ли ви е, че целият цирк е заради инжекцията. Никой не го е грижа за здравето ви.
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така де,убодени служебни зомбита,за извършване на следващите процедури.Писателите фантасти ни го казваха,за да ни подготвят доброволно и съзнателно да приемем съдбата си,футуролози вещаят отдавна,астролози подпръцкват в космичния мрак...ние си седим -мишки в трици.
142
1
 
8
 
! Отговори
Най-истински лекар преди 2 години
До Друг лекар - на мен пък ми казаха, че в България само 5% от лекарите са се ваксали. И за тях е съмнително дали с истинска вакса, или НЕТАНЯХУ-стил
141
4
 
4
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Тука в тоя форум много научна фантастика. Или просто болни мозъци. Чао!