Акад. Петрунов: Не смесвайте различните ваксини

Много е важно да се имунизираме срещу грип, категоричен бе той
15 юли 2021 11:55, Ния Христова
31
Компаниите "Пфайзер" и "БионТех" ще поискат разрешение от американския регулатор за прилагането на разработваната от тях трета доза на ваксина срещу COVID-19. Причината е, че първоначалните данни от тестовете показали, че третата доза увеличава нивата на антителата срещу Бета варианта на COVID-19 с 10 пъти. 
 
Налага ли се да слагаме трета игла от ваксините и ще има ли четвърта вълна на коронавируса у нас?
 
"С изменчивостта на вируса е много вероятно да имаме нужда от трета игла на ваксината. Тези нови варианти не могат да бъдат покрити на 100% от нея. За американската армия е взето решение да се направи трета доза от тези на Moderna или Pfizer. Фактът, че в САЩ са решили да се прави трета доза на цялата армия, говори за значимостта на проблема", каза в ефира на Bulgaria ON AIR главният координатор на експертния съвет по "Клинична алергология" към министъра на здравеопазването академик Богдан Петрунов.  
 
По думите му е въпрос на добра организация дали ще се прави трета доза, а смесването на различни ваксини е колосално сложен въпрос.
 
"СЗО е категорична, че не трябва да се смесват дозите от различните ваксини - първа, втора и трета игла. Смесването не е одобрено, не е регламентирано. Досега нямаме достатъчно доказателства, които да казват, че това е безвредно и безобидно", подчерта той. 
 
Според акад. Петрунов няма противопоказание за онези, които вече са го направили.
 
"Важното е това да не продължава безконтролно. Ваксините, които ползваме, са 4 - в проучването фактите показват, че при тези, които позволяват, деца може да бъдат ваксинирани. Решението за това трябва да се вземе от родителите. Децата много по-малко боледуват, но те продължават да са "резервоар" на вируса. В Китай започнаха имунизация на деца от 3 години нагоре. Принципно няма противопоказания децата да бъдат ваксинирани", обясни ученият.
 
Акад. Петрунов смята, че няма данни, които да сочат, че ваксините имат влияние при репродукцията.
 
"Ваксините не са разработени бързо, периодът е повече от 5-6 г. Има доста богат опит при създаването на иРНК ваксините. Има натрупан опит при усвояването на технологията и това е най-модерният и доказаният подход. Сезонните вируси, които ни застигат - наличието на симптоми за тях не значи, че имаме коронавирус. Дистанцията и малкото събиране на хора на едно място доведе до липса на грипна епидемия. Много е важно да се имунизираме срещу грип, когато дойде време за това - не само срещу коронавирус", допълни събеседникът. 
 
"Намирането на лекарство срещу Ковид-19 е основно направление, по което се работи - препарати, които действат върху определени механизми на вируса и не дават възможност той да се фиксира и да действа. Има няколко препарата вече с много високо качество. Технологиите изискват голяма експериментална база за изследване, но вероятно следващата година ще го имаме това лекарство. Там се хвърлят всички усилия тези лекарства да достигнат до пазара. Категорично смятам, че хората трябва да се ваксинират - без това няма да излезем от епидемията. Не достигнем ли имунизация на 50-60% ваксинирани, няма да се измъкнем от проблема", категоричен бе академик Петрунов.
 
Гледайте целия разговор във видеото

31
Още от Коронавирус
Във Франция протестираха срещу COVID мерките
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
#Нюрнберг2
25
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 1 седмица
Преди месеци стана ясно, че идва още ваксотероризъм с т. нар. Трета Игла, но дори с най-смелите си очаквания не мислех, че това ще стане още в първата половина на юли месец, есе си мислех, че натиска ще започне някъде септември. Другарите там горе, кланящи се на слънцето, нямат никакво търпение да инжектират и мутират населението на целия Западен свят. Дори не правят опит да прикриват вече целите си!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За детската ваксинация ни дава за пример Китай - страна, в която допреди 15 години се изпълняваха масови групови смъртни присъди по стадионите за дресировка на населението. И в същия този Китай, тези, които дирижираха тази варварина, още управляват и са на власт. И този морален изр., Академик Петрунов, "съветва" управляващи епидемията в България. Аре сиктир бе!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АНГЛИЯ достигна " имунизация на 50-60%" - измъкна ли се от "проблема"? Петрунов?
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кашата от лъжите на ангелите в бяло ще трае,още не дълго.Но после ще е късно.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Академици-парамедици.
20
1
 
5
 
! Отговори
Antvx преди 1 седмица
#14: "Първо се прави вирус...".Точно. Те няма как да знаят какъв е вируса, защото още никой не го е изолирал, както се прави с всички останали вируси. За "мутациите" да не говорим, те са повече от модните тенденции за лятото...иРНК е толкова ваксина, колкото и радиацията - безопасна.За това се дразня толкова на такива "учени": 50 години учат едно и също, и сега от днес за утре станаха специалисти по "изменчивост" на дигитални вируси....Ай.....!
19
1
 
3
 
! Отговори
Gregory House, MD преди 1 седмица
До: номер 14 "Ваксините не са разработени бързо, периодът е повече от 5-6 г. Има доста богат опит при създаването на иРНК ваксините. Има натрупан опит при усвояването на технологията и това е най-модерният и доказаният подход."Така е, прав си напълно. Истината е мъъъъничко по-различна от предлаганата ни.Да, технологиите с иРНК са поне от 6 години и да, има богат натрупан опит с тях.Но само с иРНК за разработване на лекарства, не и на ваксината на Пфайзер или друга подобна - те са от лани.
18
1
 
8
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 седмица
До Анонимен 15 "Първо се прави вирус"Академика вероятно си е спомнил може би, че преди 5-6 години Бил Гейтс, Сорос и други се бяха разтревожили за здравето на човешката популация! И се появи КОВИД 19! А неотдавна Бил Гейтс се "разтревожи" за климата и ей го на : всички автопроизводители разработват електрокари! Следва продължение!
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
много е важно да, за да се разболеете от корона. две в едно. дядо ми майка ми го заведе да се ваксинира преди старта на короната за да не изтървем авантанта, за малко да си замине от това което последва. това беше и целта на кампанията с безплатното ваксиниране за грип, да се гътнат възможно най много старци. ама тая година никой не пукяса от грип, според стъкмистиката де, или мистика ли е. не си инжектирайте отровите на англосаксонските поклонници на дявола.
16
1
 
13
 
! Отговори
Ваксиниран преди 1 седмица
Аз веднъж смесих ракия с вино и много ме цепи главата.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интересно що разни академици и доктори се появяват в ефир след като решението се обяви официално за ЕС, но преди това мишкува и мълчи! В медицинските среди говореха че смесването не е ок още при гафа с Астра, но не беше официално!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първо се прави вирус и след това антивирус. Защото как можеш да разработваш антивирус, при положение че не знаеш какъв ще е вируса? А тоя ми дрънка, че срещу короната, ваксините се правели от 5-6 години насам. А вируса е от края на 2019 година. Е тоя кви ми ги дрънка тогава? Слагам го в графа "Още един дет взе пари и тръгна да убеждава хората да се ваксинират." Е... няма да се ваксинират при подобна неадекватна агитация.
13
1
 
5
 
! Отговори
Да не спорим преди 1 седмица
Какво означава не ""смесвайте""? Никой нищо не смесва - първо едната,после другата и чак накрая - третата ваксина......Нали така , колеги???!!
12
1
 
14
 
! Отговори
копи-пасте преди 1 седмица
12.04.2021 "Никой, прекарал вируса, няма антитела след 8-ия месец"То и от ваксините пак толкова! Или лъжат?!Това за неразбалите означава "боц" на всеки 8 месеца и ръчкане на съпротивителните сили на тялото ни, защото не поддържа в постоянна бойна готовност антитела за всеки какъвто и да е вирус - грипни, парагрипни, рино-..., коронавируси също! А до какво води това постоянно сръчкване на имунната система уважаемия академик Петрунов няма да каже, защото би било сепуку/демек ХАРАКИРИ/ и НУЛА интервюта оттук-нататък!
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като са толкова полезни тези ваксини, защо са принудителни? От хубавото никой не бяга, но животните обикновено се дърпат, когато ги колят.
10
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
За старческото оглупяване ваксина още няма открита, хръц, открита, скръц, открита...!
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А най-добре е хич да не ги ползвате, ако имате малко разум. Тия още не знаят могат ли да се смесват, създават ли въобще имунитет какъв и до кога. Просто в момента си експериментират с вас. Който желае да участва - моля, прав му път. Но насилието над нормалните хора трябва да бъде спряно. Ако ще и да е с война. Защото нещата вече до там опряха.
8
1
 
15
 
! Отговори
Antvx преди 1 седмица
Ъхъм, от днес говорим леко полеко за 3 игла, а?"С изменчивостта на вируса..." ма много изменчив този вирус бе г-н Академик... толкова изменчив, че шапка ви свалям как успявате да следвате всяка "мутация". Единственото по-изменчиво нещо сте вие, дето цял живот сте учили едно, а сега говорите друго.Как не ви боде нещо, на стари години да ставате за срам и смях, за жълти стотинки - умът ми не го побира?!?
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В чужбина щом им харесва да се бодат и с 15 дози различни. Всеки има право да прави със здравето си каквото реши. Нали всичко е доброволно???