Заведения само за ваксинирани работят в Гърция

Ресторантьори: Ще фалираме с тези мерки
15 юли 2021 17:30, Елка Василева
43
Заведения само за ваксинирани работят в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

От утре в Гърция вече ще има заведения само за ваксинирани. „Ще фалираме с тези мерки“, коментират ресторантьорите.

Заведенията, които имат само закрити зали, отварят, но само за ваксинирани, предаде БНР. Според председателят на съюза на ресторантьорите Йоргос Курасис 22% от всички заведения в Гърция не притежават места на открито.

Още по темата

Сега те ще работят и с много ограничен брой клиенти - само ваксинираните. Много от хората, които са в този бранш от години, споделят пред медиите, че едва ли ще достигнат и 30% от оборота в предишни години, а разходите се увеличават. Някои дори казват, че няма да издържат и един сезон и ще фалират.

В рискова за бизнеса обстановка са и собствениците на дискотеки и нощни барове на открито, които вече работят с ограничен брой клиенти, които трябва да са седнали и с маски.

Правителството принудително въведе ограничителни антивирус мерки и то по средата на туристическия сезон поради рязък скок на броя на заразените в страната. Днес властите посочват като критични райони област Атика, Крит, Корфу, Санторини и Миконос.

Поради щателните проверки на сертификати и документи за здравен статус отново има опашки по пристанищата.

Властите приканват всички пътуващи с фериботи да са на пристанището два часа преди заминаване на кораба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Да помислим над ситуацията И кое е важно за нас. Огънят е при съседите, а те без бой се дадоха. Това е опасно и трябва да ни замисли утре ако дойде това и в България какво правим?! Народе???
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сплескан натовец! Надявам се че Путин е достатъчно умен и ги вакса с физиологичен разтвор! Само за износ е мешавица!
36
0
 
8
 
! Отговори
супер преди 2 години
До Необяснимо 36 - супер! Много правилно! Това много ми хареса. Ковид логика - за разлика от желязната логика, тази не ръждясва. И дори да няма вирус, дори да са наваксани, дори да имат 100% или 200% гаранция за безопасност, хипохонстриците пак ще треперят и ще мисляк как ще се разболеят и умрат... Те се събуждат и заспиват със страх. И единствено удоволствие е най-егоистично и психопатично да тормозят околните ако им се връзват на глупостите.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 37 - Да, лошото е че и аз се сетих защо. И много други се усетиха. Така че няма да се ваксинираме. Благодаря все пак, отивай сега при телевизора да не изпуснеш някаква ваксипропаганда.
34
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си напъвай мозъка, просто се ваксинирай. По-умни от теб знаят защо .
33
1
 
10
 
! Отговори
Необяснимо преди 2 години
Ако има опасност- но аз съм защитен и предпазен от нея - значи за мен няма опасност- освен ако ме лъжат че съм защитен и предпазен и аз сам не го вярвам - но тогава защо ще приема "защитата", ако не вярвам че работи - но ако вярвам че работи, защо не мисля че съм в безопасност... Мистериите на ковипсихарското ужасено съществуване...
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 34 - "ваксинацията определя безопасността" - мозъкът ти дори не прави връзка. Мозъчна активност, различна от официално програмираната, не се наблюдава
31
0
 
10
 
! Отговори
ДДТ do 34 преди 2 години
Kак точно я определя ? Ваксинираните също се заразяват,заразни са и влизат и в болница. Справка УК ,Израел и други
30
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Именно, ваксинацията определя безопасността.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32 - "Гледат колко са ваксинирани и колко е безопасно" - но... мислех, че ако те са ваксинирани... За тях е безопасно? Но ковиизмишльотинската ваксина не работи така, нали, хехе. Дали някога ще осъзнаете че сте психично болни? Не съм сигурен вече
28
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забрави, че ще дойдат чужди туристи в бг. Гледат колко са ваксинирани и колко е безопасно. Прочухме се с глупостта си. Сърбайте си попарата.
27
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално, скоро навсякъде неваксинираните ще бъдат изолирани. Нали искаш избор, ето ти избор!
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
излизайте на протест и начупете главите на управляващите.
25
3
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Това не е зле. Така ресторантьорската мафия ще фалира. Няма по-хубаво нещо от това да отидеш някъде из градинките с приятели и да си пийнете,попеете,повеселите.
24
1
 
27
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
Пия си биричката и се смея на този побъркан свят... Гърция съм я обиколил 20 пъти преди да изперкат, сега да си лудуват без мен!
23
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да мърморите, идете и се ваксинирайте. Както правят разумните в целия свят.
22
3
 
36
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
маляците се насрахааа и те ,един туризъм имат само и него ще прецакат!Това е глобална програма и централно се спускат заповедите на продажни политици и правителства по цял свят !4 -*** африкански президенти отазващи да се вържат на ковид пропагандата бяха убити при доста съмнителни обстоятелства,Лукашенко и него се опитаха да го убият ,смятайте за каква мафия става въпрос !Щом и Путин клекна правете си сметка ,колко силни са тия които стоят зад този грозен театър!
21
1
 
30
 
! Отговори
ми да почваме преди 2 години
Ако така ще се делим, да си прайм и заведения за неваксинирани? Ваксинираните вънка! Гадни вирусоносители!
20
2
 
31
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Да ви обясня защо страх ги тресе от това че ковид се разпространява все повече сред населението и защо толкова искат да спрат този процес. Ами защото всеки преминал през вируса пък дори и да го е усетил, е по-добре имунизиран от ваксинираните. Тези хора вече се информират че са по-добре защитени от ваксинираните и могат да придобият също сертификат. Естествения имунет защитава и от Делта. Всичко това е удар срещу интересите на световната ваксина мафия. Медиите мълчат за това по същата причина
19
3
 
16
 
! Отговори
* преди 2 години
Рестрикции в Гърция и относителна свобода в България. Това е златен шанс за българския туризъм, ама няма кой да го види.