Лекарят, лекувал Кацаров: Диагнозата е лъжа, направих го да не плаща скъпо

Двамата медици били семейни приятели
Обновена: 16 юли 2021 10:29 | 16 юли 2021 09:31, Петя Славова
344

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ние проверки няма нужда да правим. Гледаме си пациентите и това е най-важното. За съжаление или за добро съм проявил повече внимание, отколкото е било нужно, защото той е много близък човек", заяви доц. д-р Петър Атанасов пред Bulgaria ON AIR. Повод за неговото изказване е обвинение на служебния министър Стойчо Кацаров, че е бил в болницата и са му направени изследвания за над 500 лв.
Още по темата

Служебният здравен министър заяви вчера, че са му написали грешна диагноза за тежка декомпенсирана чернодробна цироза като той никога не е имал чернодробно заболяване. Кацаров е лежал в болница с коронавирус ноември миналата година, а фалшивата епикриза е от януари тази година.

Доц. Атанасов потвърди, че Кацаров не е влизал допълнително в болничното лечение за долекуване.

"Епикриза притежава, да, но не я показа. Не обясни каква е диагнозата му. Не направи разлика между заглавие на клиничната пътека и диагнозата по Международния код на болестите, заболя ме устата да го повтарям. Той няма диагноза "цироза", не съм и мислил да допусна, че има цироза, защото това е инвалидизиране. Гнусното е, че със същата лъжа стартира проверката, а работният екип прозвъняваше пациентите, манипулирайки ги с въпроса: Лежали ли сте с цироза в "Пирогов“?“, обясни доц. Атанасов.

И определи като грешка, вниманието, което е отделил на Стойчо Кацаров като пациент.

"Проявих към г-н Кацаров много повече внимание, отколкото се полага, отколкото съм проявявал към всичките си други пациенти. Това е грешката ми“, коментира медикът.

Доц. Атанасов отбеляза, че със служебния министър на здравеопазването са дългогодишни семейни приятели.

"Направих го, за да не плаща скъпи изследвания", обясни Атанасов и допълни, че диагнозата е остра чернодробна недостатъчност. Но тя била работна - за да изключи съмнения, че има проблеми с черен и бял дроб и как върви оздравителният процес.

"Протестът е срещу лъжите, които се насаждат сред обществеността и то преднамерено, от хора, които би трябвало да са изключително отговорни“, коментира още доц. Атанасов.

Втори ден продължава протестът на медици в "Пирогов" срещу оставката на проф. Асен Балтов.Вчера лекарите за кратко затвориха и кръстовището пред болничното заведение. Лекарите отговарят на обвиненията като го смятат за подигравка на тяхната работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Кацаров се е ползвал с привилегии от край време?
318
1
 
0
 
! Отговори
Цц преди 2 години
Тия които защитават доктора с този със грешната диагноза и попълнен документ с невярно съдържание. Одете да плащате и да ви пишат грешни диагнози. Направо ме е страх вече да ходя в Пирогов.
317
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчо пиянства, пък после се чуди ,,откъде цироза?".
316
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв доле.н тип трябва да си, за да предадеш много близък семеен приятел? Вижда се, че бълват лъжи и очернят старите управляващи. Колкото повече го правят, излизат повече гнусни неща за тях. Аз министър, който предава най-близките си хора в името на властта и черен ПР, НЕЕ искам да ме управлява. Това е човек без морал и ценностна система. И запомнете, за корупция трябват ДВАМА. Като е бил болен, не искал да плаща, хубаво му било индивидуално внимание и скъпи лекарства, защо не ПЛЮ тогава?***
315
0
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Прав си ,,нито Балтов...измислиха тая схема,,Измисли я Стойчо, защото той подписа първия документ за ,,реформа,,( в кабинета на Илко Семерджиев).....
314
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изводът е следният:Сутрин преди работа служителите на Министерството да преминават на Дрегера при входа ежедневна проверка за алкохол.На пияна глава действат и после ние страдаме .Откъде другаде ще му е тая цироза
313
0
 
2
 
! Отговори
До 321 преди 2 години
Какво крадене?Човекът е министър и не е холиткоректно да има ,,цироза,,.Не се кахъри, Стойчо. И Сталин е имал цироза.Стойчо беше зам.министър при Костов. Още тогава решенията се вземаха знаем в коя квартална кръчмичка.После- защо ,,цироза,,?Еми затова.
312
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да вярваме,че Стойчо пияндето не е с увреден черен дроб.Щом ще обсъждаме, дайте инфо на колко ракии уволнява наред .То видът му е точно на циротик.Сега ще ,,му лъскат имиджа,,
311
0
 
2
 
! Отговори
Мутафчийски преди 2 години
Яко ще доплащаме за изследване.Ще доплащаме яко.Край с правата ни ,,по пътеките,,.
310
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ние трябва да плащаме едни пари за скъпи изследвания, за да останат такива в Касата за ,,резерв,,?Ако лекар и болен се съюзят да направят такова изследване( на здравно-осигурен) става проблем.Добре, но къде отива ,,резервът,,, който трябва да се ползва от болните?Ние всички помним добре как Данков безцеремонно го присвои този резерв- милиарди лева, и вместо да ни лекуват, с тези пари ,,закърпиха фиска,,.?Сега идва същото юпи/Никито/ и започват рестрикциите .Народе, развързвай кесиите.
309
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров - змия противна - ще плащаш много и в тоя живот и в другия.Лекарите те лекуват, а ти се ***.ваш с тях, за да се докараш пред тъпата фуражка радев.
308
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно пияндето Кацаров е развило /или не/ цироза и сега се бори за ТЕЛК.Едно е да те управляват с джипка, друго -да те управлява алкохолик с цироза.Голям ужас-наркомани и циротици управляват държавата.
307
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде крадене,крадене,крадене. И после защо сме били беди.
306
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя си признава, че е измамил здравната каса. Къде е прокуратурата?
305
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров - все съм виждал отре.пки през живота си, но като тебе такова нещо не знам.Значи лекаря го излекува, помага му, прави така че тоя поми.ар да не плаща скъпо и тази жалка змия става министър и се чуди как да трупа точки и да мачка този, който го е спасил.Вероломно из.чадие е този кацаров. Юда искариотски.
304
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори с това гнусно поръчково уволнение Кацаров не може да задмине Рашков.
303
3
 
4
 
! Отговори
Ало преди 2 години
Ало докторчето това е документ с невярно съдържание, злоупотреба с положение и конфликт на интереси айде сега да се разходиш до едно място след като си признаваш какво си направил а??????
302
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата работа е че няма специална пътека за тези изследвания и затова лекарите ползват тази, защото хората не трябва да плащат. Няма нищо нередно, здравната каса да си оправи бакиите. А Кацаров лъже и маже най-нагло.
301
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Образно казано... е подписан документ с невярно съдържание, довел до неправомерно изразходване на държавни пари! Интересно, пациентът подписал ли е епикризата? ----////----- И какво ако пациентът е подписал епикризата?
300
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите са маФия. Могат да те убият и ще изглежда почти като естествена смърт. Проста кът Борисов ги разглези и овълчи. Борисов компрометира и унищожи всичко нормално в тази страна.