СЗО: Нищо не е приключило, задават се нови и по-опасни варианти

Последните тенденции са тревожни
16 юли 2021 14:25, Ния Христова
116
СЗО: Нищо не е приключило, задават се нови и по-опасни варианти
Снимка: Pixabay
Комисията за спешни случаи на Световната здравна организация (СЗО) припомни, че "пандемията далеч не е приключила" и предупреди за "голяма вероятност" от появата на нови варианти на коронавируса, които са "вероятно по-опасни", съобщава френският национален ежедневник Le Figaro.
 
"Пандемията далеч не е приключила", отбелязват в изявление експертите. Те съветват генералния директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, добавяйки: 
 
"Има голяма вероятност за появата и разпространението на нови тревожни варианти, които вероятно са по-опасни и дори по-трудни за контрол", отколкото вече познатите на агенцията на ООН.
 
"Последните тенденции са тревожни. 18 месеца след обявяването на международна извънредна ситуация в областта на общественото здраве, ние продължаваме да се борим с вируса и вирусът продължава да циркулира след нас", подчерта председателят на комисията, французинът Дидие Хусен, по време на брифинг.
 
За момента СЗО отчита, че има налични 4 т.нар. обезпокоителни варианта: "Алфа", "Бета", "Гама" и "Делта". Последният е много по-заразен от останалите, също е и по-малко устойчив на ваксини, макар те да продължават да предпазват добре от най-сериозните форми на COVID-19 и фатален край от инфекцията.
 
Професор Хусин подчерта още, че комисията е отправила две основни препоръки: да се защитава равен достъп до ваксини и да не предприема инициативи с малко научна обосновка като прилагането на трета доза ваксина, предложена по-специално от консорциума Pfizer/BioNTech, предава "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Айде антиваксърите се активизираха. Пак въстанически лозунги......няма да се оправим никога." - Така са казвали и тези, които НЕ СА участвали в българските възстания близо 500 години. Те са били на принципа "преклонена глава сабя не я сече". Хубаво е да знаем кои са наследниците им...
57
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В новите бустери ще сложат нови вируси и така докато популацията намалее до удобно за тях число! Посягат на лекари и учители, за да няма кои да ни лекува и образова! Самия факт, че лъжат че имунитета от вакса е по добър от естествения е показателен!
56
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"още няколко вълни ковид и антиваксърите ще изпукат." - Не знам дали аниваксърите ще изпукаме, но на ваксърите ще ви вкарат толкова елементи в тялото, колкото няма дори и в Менделеевата таблица. След това ще се появи нов подвид на хомосапиенс - хомоваксиенс. Природата ще прецени кой е по-устойчив и кой ще има бъдеще...
55
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всички досегашни мутации дойдоха преди ваксините." - Или лъжеш, или не си информиран в кои държави през 2020 се тестваха ваксините. Точно в държавите, където се тестваха ваксините през 2020, се появиха първите мутации. Предполагам си ваксиниран и пишеш коментари за да успокояваш себе си. Има една поговорка "след дъжд качулка". Хубаво е да се успокояваш, защото стресът води до болести (затова ни стресират по 24/7 с Ковид, ако още не си разбрал),но по-хубаво е преди да вземеш решение,да помислиш!
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лаппачите от СЗО ще ме баррат за вентилатора.
53
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде антиваксърите се активизираха. Пак въстанически лозунги......няма да се оправим никога.
52
4
 
7
 
! Отговори
Прост и глупав преди 2 години
СЗО да се качи на бусчито на СЗО и всички заедно от СЗО да отидат да проверят за вируса...във Франция.Те там ще им обяснят с таблици със статистики и с математици.Щот там вирусът приключва до 4-5 дена.Скоро вирусът ще приключи и на други места.
51
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно докато не ги осъдим тия за стрес няма да спрат
50
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички трябва да спрат да се подчиняват на всякакви мерки и да се унижават! Ако всички спрат да се подчиняват, никой нищо не може да направи! Хората, които се подчиняват на мерките само снабдяват правителството с още повече сила, с която да злоупотребява над нас! Спрете да се подчинявате на тази развратна малооумщина!
49
1
 
20
 
! Отговори
кой преди 2 години
Кой РЕШАВА какви "варианти" и кога да има? Защо говорят сякаш са запланували всичко? Опа!
48
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
още няколко вълни ковид и антиваксърите ще изпукат.
47
1
 
14
 
! Отговори
Златена преди 2 години
До 45Приготвих си и маските и ръкавиците и тапи за уши и дамски превръзки с филтър и тапа за ануса и даже името си смених от Златена на Ваксилена. И съм щастлива.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкоз сложно съчетан вирус от алфа на бета през гама до делта и т.н.още до някакъв си още буквен вариант отива променен как пременен,че въобще дали има толкоз на брой премени с които да се променя как пременен всеки ден как да изглежда вирус от богат произход с много опит от натрупана дейност с възможности от поколения трупани да се оправя и остава забележим как от отбраните и измежду тях най-отбран или като от отбраните изпаднали почти гол с какво го пременят буквено за промяна все той остава
45
2
 
25
 
! Отговори
Черньото Тедрос преди 2 години
уважаемо простолюдие, ще продължим да пускаме нови release-и, докато не се изпозаразите или ваксинирате всички, в противен случай немаме сметка от вас, не го ли разбрахте?!
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало (боговете) от С 30, пита един от простолюдието, де са задават тия опасни варианти на ковид19, от американо джамбазите или от китайските рептилоеди?
43
2
 
25
 
! Отговори
Димо Падалски преди 2 години
Писна ни да слушаме за тоя вирус - или ще живеем или ще мрем, с вирус или без, много е просто. Оставете ни на мира да си живеем, на всеки колкото му е отредено от дедо боже.
42
2
 
22
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
И откога частната компания на Уйлям Хенри Гейтс III-ти стана авторитет?
41
4
 
2
 
! Отговори
приключващ преди 2 години
абе нали туризма процъфтява другото няма значение .
40
3
 
10
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
задават се строене на бесилки и пълна анархия като в Южна Африка - разбити магазини 100-на жертви и 2000 тежко ранени... чака ни точно такова..
39
3
 
27
 
! Отговори
Къньо Раданев преди 2 години
СЗО са толкова изтрещели, че никой вече не им вярва. Знаем им политическите игри и ламтежа за още и още кинти чрез фейк ваксините. Дори средностатистическия гласоподавател на партията на Чалгари не им вярва