Apple забавя връщането в офиса заради скок на случаите на COVID-19

Завръщането на служителите се очаква най-рано през октомври
21 юли 2021 23:00, Анисия Иванова
6
Apple забавя връщането в офиса заради скок на случаите на COVID-19
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Apple отлага крайния срок за завръщането на служителите си в офиса най-рано през октомври заради повишаващите се случай на Ковид-19 в много страни.

Производителят на iPhone се превръща в един от първите технологични гиганти в САЩ, който удължава периода за връщане към нормалното ежедневие, докато пандемията продължава. Apple ще предупреди служителите си най-малко месец преди да се върнат в офисите. Нищо друго няма да се съобщава, докато не се обсъди вътрешната им политика, е официалната позиция на компанията.

Главният изпълнителен директор Тим Кук заяви през юни, че служителите трябва да започнат да се връщат в офисите в началото на септември най-малко за три дни в седмицата. Във вътрешната бележка Кук се позовава на наличието на ваксини и намаляването на разпространението на заразата. Някои служители на технологичния гигант от Купертино, Калифорния, са работили в офисите на Apple в определени дни по време на пандемията Covid-19.

Въпреки факта, че половината от населението на САЩ е ваксинирано, Covid-19 продължава да убива хората по-бързо, отколкото оръжията, автомобилните катастрофи и гриповете взети заедно, според преглед на данните за смъртността от Bloomberg. След 10 седмици на глобално намаляване на смъртността от ковид, "Делта" вариацията предизвиква нов скок в случаите. В САЩ здравните служители предупреждават, че може да има подобна промяна. Ежедневните случаи на заразили се да се удвои в сравнение с ниските нива миналия месец и броят на хоспитализациите отново се увеличава.

Корпорациите по целия свят се чудят как да се приспособят към променящите се изисквания за работа в след пост-ковид обстановката. Решението на Apple бе взето, след като собствените ѝ служители разкритикуваха крайния срок за септември като твърде ранен, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Още преди пандемията компанията е била изправена пред потенциалната загуба на таланти. Независимо от факта, че печелят сравнително добре, служителите ѝ се оплакват, че доходът им не стига за извънредни разходи за живот в района на залива на Сан Франциско. Затова само няколко години след завършването на многомилиардната централата на Apple Park в Купертино, Калифорния, Apple вече увеличава усилията си за децентрализация извън Силициевата долина.

В технологичната индустрия много работници започват да виждат отдалечената работа като желана привилегия. Няколко компании от долината много бавно връщат служители си в офиса. Facebook заяви, че ще увеличи драстично броя на служителите, които да могат да работят дистанционно, дори след пандемията, въпреки че заплатите им биха могли да бъдат коригирани в зависимост от местоположението им. Google наскоро въведе по-широка политика за връщане на работа, която би позволила на служителите да работят на различни места или изцяло от дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ми те айфоните ги праят у Китай :))
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТИГА С ТОЗИ ИЗМИСВЛЕНО УМИШЛЕН СЪЗДАДЕН ВИРУС! ВИЕ ЩО ЗА ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕРАЗВИТИ ДУХОВНИ ИНДИВИДИ СТЕ? ЛЪЖАТ ВИ! НЕ ГО ЛИ ОСЪЗНАХТЕ! ПРОДАДОХА ВИ ПРОБЛЕМ НЕГАТИВНО ВНУШИХА МИСЛИТЕ ВИ ПРЕДСТАВИХА ВИ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ТАКОВА ЗА КАКВОТО ГО ПРЕДСТАВЯТ ЦЕЛТА Е ВАКСИНАЦИЯ МАСОВА И ЧИПИРАНЕ НОВ СВЕТОВЕН РЕД! ОТНЕМАТ ВИ ЖИВОТА СВОБОДАТА ДАДЕНА ВИ ОТ БОГ! БОГ Е ЛЮБОВ И СВОБОДА
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксина не е ли да те предпази от заразяване? Ако не може тогава що за ваксина е? Все едно да имаш мъж без полов орган. Или милиционер без подкуп.
2
2
 
9
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ТЕ ОТ ГОДИНИ РАБОТЯТ ОТ ХОУМ ДЖОБС-ЗГРАДАТА Е САМО КАТО РЕКЛАМА.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да се ваксинират, оп те не пазят от заразяване(егати ваксините).